Daca ai face fata. asta depinde numai de tine, vointa si capacitatea ta intelectuala. Cum merge chimia? Toceala sau si rezolvare LOGICA de probleme? Inveti singura la biologie? Intelegi ce inveti? Daca da, esti candidata perfecta pentru. medicina. Daca nu, pune-te serios pe invatat. Mai ales k la umana mai iti ramane timp si pentru. tine(liber). Eu sincer cred ca o sa faci fata, numa sa vrei!
Daca tu ai invatat bilogia de a 9-a si ai inteles-o total mai ales broblemele alea de genetica, poti da linistita la medicina. Faza e ca te pregatesti din greu pentru medicina, faci meditatii si intr-a 12-a pe semestrul tau vrei sa faci filosofia sau litere.Transfera-te la biochimie si recupereaza materia,filologia profil uman,iar pentru medicina iti trebuie profil real,matematica [putin ce-i drept],biologie,fizica/chimie. daca nu ai teama de sange,taieturi si esti genu` ala de cidatul/a clasei, medicina ti se potriveste perfect.Din punctul meu de vedere nu trebuie sa fi tocilar sa dai la medicina, daca te pricepi la 5 materii si le manaci pe paine [fizica/chimie,biologie, mate si spiritul observatiei], esti apt/a pentru ceea ce vrei sa faci.La admitere iti trebuie medie peste 8.5 (ca sa prinzi loc bun),si ai un salariu bunicel,dar inveti o viata intreaga si tot ai de invatat. Facultatea e destul de grea,chiar foarte grea,dar daca nu ti-e frica,stai bine cu nervii si nu faci depresii sau chestii din astea si ai o memorie buna, du-te, daca nu fa ce-i de facut in domeniul filosofiei.
Atunci da la medicina.... Numa sa fii sigura ce faci. In situatia asta sunt si eu.Nu stiu ce sa aleg mate/ info-programare/ st.eco/ medicina. La medi is 12 ani de scoala si riscu ca dupa ce inveti in toti ani astia sa nu ajungi nimic, ii mare. Dar daca asta iti doresti cu adevata, da la medi. Poate si eu asa voi face.. Medicina e ceva deosebit
Buna! Si eu ma pregatesc pentru medicina. Daca tie iti place ce inveti pentru admitere si ai memorie buna nu vad de ce nu ai face fata facultatii.Multi spun ca este o facultate grea dar sunt si persoane care spun ca e cea mai frumoasa, totul depinde de capacitatea fiecaruia si de motivul pentru care a ales medicina.
Eu sunt de parere ca la bio nu ai nevoie de pregatire pentru ca e de invatat doar teorie si se da cuvant cu cuvant din manualul ala, dar la chimie sunt cateva probleme si acolo se renteaza sa iti pui meditatii ca sa iti explice notiunile.
Mult succes!
O idee f buna ar fi un transfer la profilul bio-chimie. ca sa te antrenezi pentru ceea ce va urma. Apoi te pui pe treaba:recuperezi, citesti, inveti tot ce trebuie pentru admitere de pe acum pentru ca este o concurenta f mare la medicina.Si daca reusesti sa recuperezi si sa studiezi continuu vei reusi