E adevarat ca bucataria de restaurant difera putin de cea de acasa. Dar, intreaba-ti mama, bunica, matusile, cum reusesc sa gateasca zi de zi pentru toata familia?
Poate ca tu nu ai dexteritati si ruda te cunoaste? Roag-o pe mama sa te puna la treaba in bucutarie si vezi daca te descurci si daca iti place.
Dacă tu simți că asta ți place, că într-adevăr asta vrei, nu ne mai întrebi pe noi sau pe alții dacă e greu. Pur și simplu își urmezi crezul. Punct.
E greu pentru ca de obicei se lucreaza 10 sau 12 ore pe zi, in caldura, cu doar o pauza. In rest, daca ai putina idee despre cum se gateste o sa fi ok.
Eu ti-as recomanda sa incepi ca si ajutor de bucatar iar daca iti place te duci si faci un curs de bucatari. Pretul depinde de oras, aici in Timisoara un curs cat de cat ok e intre 3000 si 5000 lei, dar faci practica intr-un restaurant de 4 stele iar daca esti serios te angajeaza dupa.
Eu zic să încerci, urmează un curs. Dacă ție o să-ți placă nu o să ți se pară aşa de greu. Doar atât pot să spun, eu nu sunt bucătar şi nu am nicio cuniştință care să practice această meserie.
Bănuiesc că la inceput vei face munca de jos, deci antrenează-te la curățat şi tocat legume şi la spalat vase.
Vă mulțumesc tuturor pentru răspuns! Daca as putea v-aș da la toți fundiță, dar din păcate nu se poate, dar considerați că ați luat toți
MMMMM125 întreabă: