Nu e vorba de ce-ți recomandăm noi ci de ce-ți place ȚIE să faci. Așa că răspunde-ți singur la asta!
Ca bucătar mi se pare greu, lucrezi sub presiune în temperaturi mari, program foarte lung, în multe cazuri. De sărbători muncești mai mult, în timp ce alții se distrează.
Operator cnc mi se pare mai ok, lucrezi 8 ore și îți vezi de viața ta, restul zilei și în weekend.
Ca bucătar mai răspunzi și de gestiune, adică ai recepție marfă, evidență valabilității produselor, inventare și controale, pe lângă munca fizică. Poate fi o meserie frumoasă doar pentru cei pasionați de acest domeniu, dacă reușesc să lucreze scump, în restaurante exclusiviste, unde se presupune că traficul este mai redus, iar atmosfera din bucătărie este mai relaxată.
Într-un restaurant normal, cu prețuri accesibile și clientelă medie, în bucătărie sunt doar persoane grăbite, morocănoase, care urlă. Salariile nu sunt pe măsură.
MMMMM125 întreabă: