Buna, Iuliana!
Cunosc oameni care au terminat la UPG, insa ma voi axa strict pe cei care au terminat facultatea respectiva. Fratele unei foste prietene din Ploiesti a ajuns inginer in Ploiesti, castiga undeva la 1.000 de euro pe luna, insa a ajuns sa ocupe un post bun de munca prin unele persoane pe care le avea pe la rafinarii. Un alt cunoscut, un bun prieten de la mine din sat, a terminat tot acolo, insa nu si-a gasit un job, dupa nenumarate cautari, pana la urma a ajuns instructor auto, nu a avut unde sa lucreze in domeniu. Un fost coleg de liceu s-a lasat de facultatea respectiva, prin anul 2 si-a dat seama ca sunt foarte putine joburi in zona care sa angajeze fara experienta, iar altele sunt pe platforma petroliere, etc.
Daca vrei si iti place, vei avea rezultate bune si te vei evidentializa printre altii, iar job gasesti, greu in orase, zic aici de Ploiesti, care are multe rafinarii comparativ cu altele care au una sau lipsesc cu desavarsire. Poti lua calea strainatatii, unde salariile sunt mari 3-5.000 euro +, sau poti merge pe platforme petroliere.
Si eu am dorit sa merg la UPG, la indemnul fratelui acelei fete, pe foraj, insa uitandu-ma pe piata muncii, primind sfaturi de la oameni ce au terminat acolo sau au habar cum decurg lucrurile, am ales sa ma reorientez spre un domeniu mai prosper.
Cantareste-ti bine variantele si fa cea mai buna alegere.
Succes!
Petrol si gaze. Crezi ca nu gasesti de lucru in domeniu? E un domeniu care va exista mereu. Si cu salarii foarte grase, oricat de mici ar fi in reteaua lor.
"Aveți cunoștințe care au terminat această facultatea? Se merită..."
o, da, ia uite aici, a ajuns premier!
https://ro.wikipedia.org/wiki/Viorica_D%C4%83ncil%C4%83
Viorica Dăncilă