Prima data, pune-ti intrebari:
- Iti place electronica?
- Daca ai cam chiulit in cursul semestrului, te simti in stare sa recuperezi?
- Sau te consideri un looser?
Daca raspunsul tau este un DA hotarat pe primele doua intrebari, atunci capul sus si continua!
Daca raspunsul tau este da la a treia intrebare, atunci lasa-te de facultate si mergi necalificat la un santier, fiindca si acolo se castiga binisor si poti fura si meserie.
Este o vorba... un student fara restanta e ca usa fara clanta.
Insa din ce zici tu acolo nu prea te pasioneaza domeniul. Mai intai gandeste te daca merita efortul si daca tu chiar vrei sa lucrezi in domeniul ala
Asta nu pot decide eu sau oricare utilizator de pe acest site.
Trebuie sa stai o zi, sau poate chiar doua si sa-ti pui anumite intrebari.
Inainte sa ma intrebi, nu stiu ce intrebari, dat fiind faptul ca nu stiu ce se petrece in mintea ta.
Ce sfat poti sa-ti dau este, incearca sa te mai relaxezi din cand in cand, socializeaza, nu mai fii preocupat doar cu asta, pentru ca la fel cum ai spus-o si tu, chiar dai in depresie.
Si o intrebare, tu te crezi facut pentru asa ceva? Sau cel putin, chiar si daca nu esti rezisti?
Pentru ca daca, raspunsul la intrebarile de mai sus este nu, atunci cred ca ti-ai dat si tu seama despre ce vorbesc.
Degeaba incercam sa fim altceva, daca nu intelegi matematica, asta e, daca nu intelegi nimic? Cauti o materie sau mai multe, care te intereseaza si te axezi pe acelea.
Salut,
Cred că nu putem face altceva decât să-ți spunem din experiențele noastre. Îmi pare rău că te afli în situația asta.
După ce am terminat liceul, un an de zile am stat acasă (adică n-am dat la facultate, deși am lucrat anul acela), ca să mă decid ce vreau, să nu dau la orice. Îți spun asta pentru că dacă crezi că nu poți / nu-ți place / nu ai înclinație, dacă te chinui, atunci reorientează-te.
Eu sunt de profil uman. Dacă aș fi mers la ceva pe real, cred că aș fi fost în papucii tăi.
Ce aș face eu, mai ales că ești anul I, aș încerca să mă reorientez. Da, dezamagești oameni, însă la fel de mult dezamăgești că nu iei examenele, că vei avea restanțe, că, poate, nu vei trece anul. Cine știe? Din descrierea ta mi se pare că nu e locul tău aici, deși poate ești în șocul primei întâlniri cu sistemul universitar...
O facultate este bine să ai, pentru că nu știi în ce post ajungi și nu vei putea fi promovat dacă nu ai studii superioare.
Tu știi cel mai bine care e sentimentul general cu privire la situația ta. Da, se poate ca în timp să-ți iei examenele, însă este ceea ce crezi că vei reuși să finalizezi și să practici?
Renunta la ideea ca nu poti invata programarea pentru ca nu ai facut in liceu. Gaseste un manual mai simplu, ca sa te initiezi si sa prinzi gustul.
Incearca macar sa treci anul daca te poti calma putin.
Anul 1 e intr-un fel cel mai greu din cauza pragului abrupt dintre liceu si facultate. Asta te afecteaza si pe tine.
Las-o naibii de rusine. Scopul tau trebuie sa fie unul si numai unul: sa iti faci treaba pentru tine. Nu mai incerca sa faci pe placul altora.
Apoi, mai incolo, aseaza-te calm in fata oglinzii si intreaba-te daca chiar telecomunicatii vrei sa faci. E o meserie foarte OK dar mai exista si multe altele.
Ai grija de tine tu insuti, ca altii nu vor avea!
MeScorpion întreabă: