Devii mai intai asistent generalist, faci cursuri de specializare si aplici pentru posturi la spitalele sau sectiile de psihiatrie.
Nu exista o specializare ca atare nici in cadrul facultatilor, nici in cadrul scolilor postliceale, dar poti lucra intr-un spital de psihiatrie fiind asistent generalist si urmand niste cursuri de specializare in domeniul psiahiatriei.Acestea din urma nu sunt obligatorii, dar iti cresc sansele sa ajungi sa lucrezi intr-un astfel de loc.
Întâi devii amg, te angajezi la un psihiatru și eventual faci niște cursuri câteva luni de specializare (ca ai asistent stomatolog știu ca e obligatoriu, nu știu la restul)
Am înțeles. Deci se poate, interesant.
La cabinetul unui psihiatru nu faci decât sa scrii rețete pe calculator, bilete de trimitere etc, dacă ai camera separata de a medicului cum are pe aici careva nici pacienți nu vezi.
În spital la nebuni e mai mișto, ai contact direct cu ei
De unde ști? Ai fost la nebuni? Dacă lucrezi cu aia nu e deloc a bine o iei și tu pe aratura.
Deci dacă ai cabinet separat nu îți vine nimeni? Pai și atunci ce e de făcut?
Ma,nu e vorba ca nu vin,da dacă ai cabinet separat de al medicului nu vezi cum se manifesta pacientul,ce diagnostic primește, ce tratament ii da etc. Într-o policlinica de ex stai în același loc cu medicul și auzi ce discuta aia sau cum am zis, pentru contact direct - în spital ma sa știi ca fata de ce povestea bunica când o fost în practica la nebuni, in prezent spitalele abunda de depresivi pensionari. Ma rog, cu cele unu la număr cu care am avut contact.