Ceea ce doresti tu poate stii doar contabilul firmei sau cei de la camera de Munca, care vad cifrele sideclaratiile lunare. magazinul poate la fel debine sa fie in pierdere, daca a facut stoc, necesitand cateva luni sa se redreseze, mai ales daca este un magazin micut, profitul este intotdeauna foarte mic, cu posibilitati ca unele luni, sa nu fie deloc profit.
Depinde unde este magazinul plasat, câți clienți are, ce marfă vinde, de ude se arpovizionează, ce suprafață are ca să prezinte mărfuri, ce depozit, magazie are.
Să zicem că vinde marfă la 200 de clienți pe zi care cumpără in medie de 50 de lei. Deci 10000 lei pe zi, ori 25 de zile lucrătoare. 250000 de lei. Cu 10% adaus comercial mediu, profitul brut 25000 lei.
Salar cu impozite și taxe plătite. 5000. Rămân 20000. impozit 16% 3200. Rămân 16800. Nu am pus chiria și alte cheltuieli de regie. Poate rămân în final 10000.
Asta în cel mai bun caz.
Profit = total sume incasate - total sume cheltuite.
Daca nu este bine condusa sau intervin factori neprevazute, atunci o firma poate intra in pierdere (profit negativ).
Depinde ce vinde. Si mai ales unde este amplasat. Daca e in preajma unor magazine mari, mai bine nu il deschide.
Stiam un mic magazin (intr-un garaj) care pana s-a inchis din cauza hipermaketurilor ridicate in zona, castiga 1.000 lei pe saptamana. Dar un altul din zona, s-a falimentat singur din cauza proastei gestionari, inaintea aparitiei hipermarketurilor.
Mă refeream ce salar are un patron pe lună în afară de impozite, si taxe, şi în afară de salariul unui singur angajat? Cu caţi bani rămâne un patron la sfârşitul lunii.Iese ceva din vânzarea de mārfuri? Pentru că vreau să îmi deschid un magazin şi nu ştiu daca este bine ce fac.Tu ce pārere ai merită să deschid un magazin.
Depinde de ce marfa cumperi, daca ai clientela multa si tot timpul zilei, atunci ai sanse sa rulezi bani si sa faci ceva profit modest, daca nu, ai sanse sa fii in pierdere.
Intr-o afacere atat de mica, ai toate sansele ca in primul an sa nu faci profit deloc, pentru ca amenajarea magazinului (frigidere, congelatoare, rafturi, tejghele, grup sanitar ) si marfa initiala trebuiesc suportate financiar din investitie. Apoi, certificarile si autorizarile de deschidere a magazinului, iarasi costa destul (ma refer la Sanepid, pompieri, apa si gunoi) samd.
Cand magazinul este atat de mic si esti la inceput, tu faci aprovizionarea, tu vinzi, ca de platit vanzator nu ai bani.
Calculele lui sadrian nu sunt nici pe departe reale, pentru ca, la un magazin atat de mic, nu poti sa ai 200 de clienti pe zi, poate 20.
Cat priveste salariul patronului, este cat vrea el sa-si aloce din castiguri. Poate lua lunar o suma exacta, sau poate lua la cat are nevoie. Evident, platind taxele aferente sumei luate.
Cand vrei sa deschizi un magazin alimentar, fa-ti temele de casa intai.
Unde este locatia ta, daca ai vad bun si daca vei avea cativa clienti pe zi sau zeci de clienti. Daca esti intr-un oras mare, inconjurat de blocuri, ai sanse sa ai clientela multa, dar daca stai la casa si esti inconjurat de case, atunci clientela va fi foarte putin, undeva la 5 clienti pe zi.
Cate asemenea magazine sunt pe o raza de 1km?
anonim_4396 întreabă: