| VisezCuOchiiDeschisi a întrebat:

Daca ati vrea sa deveniti jurnalisti,ce facultate ar trebui sa urmati? Litere sau Scoala Superioara de Jurnalistica? As vrea sa stiu ce presupune meseria de jurnalist(din toate punctele de vedere, inclusiv material).Va multumesc anticipat! Funda

6 răspunsuri:
| RoObbByGaAmeEs a răspuns:

Nu stiu ceva economic...

| Iana12 a răspuns:

Buna! Eu am 18 ani. De la 16 ani am inceput sa lucrez la postul de radio local al orasului meu pana anul acesta. primeam cam 4 milioane pe luna. Faceam emisiuni in direct timp de doua ore de luni pana vineri. Sincer. era putin stresant pentru ca trebuia sa gasesc mereu teme de discutat, trebuia sa am grija cum vorbesc, sa nu ma incurc si chestii de gen. Totusi a fost o experienta frumoasa. Devii mai " cunoscuta " sa zic asa. Atat facultatea de litere cat si cea de Jurnalism sunt bunicele. acum depinde mai departe daca iti gasesti loc de munca. ideea e ca jurnalistii din ziua de azi sunt prost platiti. si aici ma refer la faptul ca eu la 16-17 ani primeam 4 milioane, si colegele mele care faceau stiri si terminasera facultatea de jurnalism, primeau cam aceeasi suma.
Apoi. daca te-ai gandit la scoala de televiziune. sau ceva in genul asta, te anunt ca sunt cam scumpisoare. Antena 1 detine asa ceva din cate stiu eu. dar taxele erau maricele cand ma uitasem eu pe site. Meseria e frumoasa, dar conteaza si banul!
Eu nu te descurajez, daca esti talentata si vrei asa ceva, cu siguranta vei munci si vei reusi! Bafta

| Mikyyela a răspuns:

Scoala Superioara de Jurnalistica. Aici o sa ai parte de toate cursurile de care o sa ai nevoie in cariera de jurnalist.

| Gimmie1ツツ a răspuns:

Școala de Televiziune "Tudor Vornicu" (http://www.scoaladeteleviziune.ro/) sau Intact Media (Academyhttp://www.intactmediaacademy.ro/)
Funda?

| stpu a răspuns:

Jurnalism inseamna sa pleci dimineata la birou, apoi sa stai pe teren ore intregi ca sa strangi informatii, sa vorbesti cu persoane dubioase, cu persoane inculte sau culte, inseamna sa stai in frig pe strada pentru un interviu, sa iti pierzi noptile urmarind diferite evenimente etc. Jurnalism nu inseamna sa stai la birou si sa scrii despre moartea caprioarei.
Intotdeauna e o meserie buna, banoasa, insa pentru cei care au daruire si talent. Iti trebuie talent, adica acea stralucire pentru a sti tot timpul de unde sa-ti aduni informatiile si cum sa le asezi pe pagina pentru a atrage cititorii.

Eu n-as alege nicio facultate de jurnalism. Jurnalism poti face si cu o diploma obtinuta la Politehnica. Eu mi-as alege o facultate care te ajuta sa gandesti si-ti deschide ochii, gen Filosofie, Relatii Internationale, Studii Europene, Stiinte Politice s.a.

| camda a răspuns (pentru Gimmie1ツツ):

In mod sigur Scoala Tudor Vornicu. Frate-miu s-a inscris la IMA si dupa cursul de trei luni nici nu s-a uitat nimeni la el. (In nici un caz sa ramana in Intact).
Pentru ca l-a sfatuit un prieten s-a inscris la cursurile tehnice de la Scoala Tudor Vornicu si acum este operator de imagine la Pro TV (il cheama cristian c., il gasesti pe site-ul scolii acolo unde sunt cu poza, nume si locul unde lucreaza toti absolventii lor, nu doar "pe vorbe")