anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună tuturor! Am aproape 35 de ani și sunt căsătorită, am un copil și nu lucrez, sunt casnica! Problema este ca multe persoane spun ca este rău că nu lucrez dar soțul meu este programator și ne descurcam cu un copil! Eu am și autism si din cauza asta îmi este foarte greu sa îmi găsesc un loc de munca mai ales ca eu nu sunt deșteaptă în comparație cu majoritatea persoanelor cu autism, eu abia am terminat liceul și bacul l-am luat pentru ca am fost ajutata! Nu îmi place un anumit obiect și la scoala de abia treceam clasa deci nu știu dacă m-as descurca la o facultate! Manichiurista sau coafeză nu pot sa fiu pentru ca sunt cam neîndemânatica și nici ospătar-bucătar tot din cauza neindemanarii mele! Abia pot sa îi gătesc copilului iar de permis îmi este cam frica sa dau! Îmi recomandati sa îmi caut de lucru iar dacă da ce sau dau la facultate?

18 răspunsuri:
| GligoresiLaruca a răspuns:

Eu zic sa mai astepti putin, sa mai creasca copilul si dupa aceea sa dai la facultate, posibil sa faca reduceri la pensionari.

| LisaJulie a răspuns (pentru GligoresiLaruca):

Nu crezi ca ai fost putin cam fara obraz cand ai raspuns? Doamna a intrebat destul de frumos?

| LisaJulie a răspuns:

Ce iti place sa faci?

| LisaJulie a răspuns (pentru GligoresiLaruca):

Si vad ca tu cam raspunzi rautacios la multe intrebari! Oamenii acestia chiar au probleme si au nevoie de sfaturi nu de sarcasm si ironie

| Violleta2022 a răspuns:

Poti sa te angajezezi ca femeie de servici, ca acolo nu-ti trebuie nici matematica nci alte stiinte ca sa faci curat.
In ce priveste facultatea, nu este de tine, fiindca asa cum ai mentionat in topic, nu vei fi in stare sa inveti si nici sa o termini, fiindca-i doar o chinuiala si un stres inutil.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Uite cum ai pus problema:
"Problema este ca multe persoane spun... ".
Trebuie sa vrei si tu sa lucrezi, nu doar de gura lumii.

E bine sa lucrezi pentru tine, sa fii independenta financiar, sa nu depinzi de sotul tau.

"eu nu sunt deșteaptă în comparație cu majoritatea persoanelor cu autism"
Asta crezi tu despre tine?
Eu cred ca esti desteapta. Sotul tau cu siguranta crede ca esti desteapta. Esti casatorita, ai copil, ai o viata de familie. Esti realizata pe plan personal. Cum nu esti desteapta?

Nu trebuie sa fii geniu ca sa ai o slujba.
Exista cursuri de calificare, trebuie doar sa stii ce ti-ar place sa faci.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Vrei sa-ti spun un secret? Toata lumea a fost ajutata sa ia BAC-ul. Se numesc meditatii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru LisaJulie):

Sunt cam indecisa, nu prea stiu, oricum sa am timp si de copil

| Cipi1212 a răspuns:

Autismul este o problemă deci nu este o problemă că nu ai loc de muncă.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nu la mine a fost altceva! Și nu l-am dat la mate ci la istorie dar adevărul este ca nu sunt bună la ambele

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Cipi1212):

Da, la noi în țară! Dar nu alte tari ești făcut leneș dacă nu muncești chiar dacă ești femeie! Se așteaptă ca toate femeile sa fie independente deși nu toate pot asta

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

La slujba asta se lucrează cam multe ore și eu vreau sa am și timp de copil! Unii mi-au spus sa încerci sa îmi fac un magazin cu banii casei și pentru ca am și teren, eu stand la casa! Acum eu știu ca pentru a avea un magazin alimentar îți trebuie mai mulți angajați, nu unul singur

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru anonim_4396):

Inainte de a ingropa toate economiile intr-un magazin, angajeaza-te ca vanzatoare. Asa inveti tot ce trebuie pentru cand vei avea magazinul tau.

Eu totusi tind sa cred ca avand autism, lucrul cu oamenii poate fi dificil, stresant chiar.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Dacă este o singura persoana este în regula, dar ce ai spus tu cu magazinul ma pune pe gânduri

| haileewatson a răspuns:

Milioane de oameni au autism si lucreaza si functioneaza ca oameni normali. Cred ca esti doar lenesa si/sau nu ai avut parinti care sa te indrume in viata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru haileewatson):

Nu trebuie sa spui asta, doar pentru ca tu esti intr-o tara occidentala unde oamenii sunt acceptati asa cum sunt asta nu inseamna ca asa este peste tot! Si in plus eu nu suport sefii care batjocoresc angajatii cum se intampla in majoritatea cazurilor

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Si vad ca voi astia care sunteti in tari precum Canada sau Australia aveti o aroganta si credeti ca sunteti peste toata lumea

| haileewatson a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu este nicio aroganta. Este realitatea. Cu totii avem probleme, insecuritati, defecte, si este important sa le identifici ca sa incerci sa le repari si sa devii mai bun. Pana la urma care e scopul intrebarii tale? Doar sa te vaiti sau chiar vrei ajutor? Ca toata lumea ti-a zis sa incepi de undeva, iar tu esti defensiva. Pana la urma o sa stai toata viata pe banii sotului, sau vrei sa fii independenta? Ca daca vrei sa fii independenta trebuie sa incepi de undeva, la un job entry level unde nu se cere experienta. Nimeni nu s-a nascut invatat. Toate job-urile se invata cu rabdare.