Există o serie de pași. Trebuie să faci un curs de specializare, care în România durează 6 luni. În alte țări, învățământul formal pentru bucătar durează între 2-4 ani. Apoi începi să lucrezi și, în funcție de abilitățile tale, ajungi chef. Pentru a fi maestru bucătar ai trebuie să fi organizată, să ai o gândire strategică și să poți fi lider, fiindcă tu ești cea mai importantă autoritate într-o bucătărie. De aceea, un curs sau o facultate de management ar fi utilă. Cât despre facultatea de chimie alimentară, nu e exclusiv pentru inspectori. E o facultate foarte bună pentru cei care vor să fie ingineri în industria alimentară(deci dezvoltarea produselor și organizarea producției la o scară mai mare decât bucătarul).
In tara noastra trebuie sa incepi de jos, apoi iti deschizi propriul restaurant
Statu' degeaba, in bratele unui mos cu bani este mai rentabil?
halal mentalitate!
Eu cred că e frumos visul tău, dar de ce alții n-ar putea alte vise? În plus, sunt sigură că, dacă este o bucătăreasă inteligentă și plină de inventivitate, ar putea crea niște produse alimentare care să devină hit și produse în masă. Adică eu caut întotdeauna mâncare gustoasă și hrănitoare. Tu nu?
Adica bucatareasa unui centru pentru copii cu dizabilitati, gradinita, etc nu e ceva demn si nobil, e doar ceva josnic. Pentru tine ce este demn? Statusul social? Castigul financiar? Fii serioasa!
Multumesc pentru raspuns. Aici era vorba de ceea ce mi-ar placea mie sa fac, nu de ceea ce le-ar placea altora sa fac. Ai si tu dreptate intr-un fel dar nu toti ne pricepem ca medici/ avocati. Mie una mi se face rau numai cand ma gandesc la manifestarile anumitei boli asa ca medicina e exclusa de pe lista mea cu toate ca mi-ar fi placut sa lucrez ca medic veterinar pentru ca iubesc animalele. Oricum se poate castiga bine si ca bucatar daca lucrezi spre exemplu pe un vas
Ia spune mai, inteligentule, unde am gresit de nu stiu limba romana?) cred ca limba ta romana este gresita