Ar fi drăguț dacă chiar tu ai da numărul tău, actualului angajator, pentru eventuale referințe!
Treaba asta nu se va întâmpla niciodată. De ce? Uite aici:
1. Nu stă nimeni de așa ceva, asta este o copilărie și nu în felul ăsta decurge o recrutare.
2. După mintea ta, crezi tu că un patron o să-l sune pe altul să-l întrebe dacă-i dă angajatul lui?
3. În momentul în care un angajator dorește recomandări de la actualul loc de muncă sau cele anterioare, te trimite pe tine să faci rost de ele. Nu stă el să sune la dispeceratul firmei respective.
Depinde. Unii vor sa faca lucrul asta, altii nu. Depinde de ce lucrezi tu si in ce domeniu etc. Eu am vazut si experimentat acest lucru intr/o companie DAR este ( pentru ca inca mai exista ) destul de "nisata" ca tot este la moda cuvantul. Asadar, ce lucrezi tu?
Poate sa o faca, poate sa nu o faca. Eu am trecut prin situația asta. Angajatorul nou l-a sunat pe fostul angajator ca sa ceara impresii despre mine. De 2 ori chiar. Asa ca orice e posibil.
Daca e curios de barfe despre tine, va suna. Daca are încredere in instinctul lui si te poate citi la interviu, nu va suna.
Ba se intampla. Dar depinde de functia pe care o va indeplini. Ca simplu muncitor nu o sa-l intereseze. Dar daca are o functie de raspundere, da poate sa se intereseze si se intampla in multe cazuri. Stiu din practica.
In nici un caz nu-l va trimite pe candidatul la angajare sa aduca recomandari.
Câte companii deții la ora actuală? Sau câte companii ai administrat până acum și câți oameni ai angajat? Eu ca și patron îți zic sigur că așa ceva nu se mai practică și motivul este absolut la mintea oricărui om:
Șansele ca foștii angajatori să te recomande după ce ai demisionat sau ai fost concediat din fiverse motive, sunt groaznic de mici. Iar șansele ca actualii angajatori să te recomande și/sau să fie dispuși să răspundă la un chestionar întreg de întrebări legat de ceea ce te privește în vederea părăsirii companiei pentru o alta, sunt aproape de ZERO. Iar o treabă pe care nu o cunosc decât cei din " interior " este că NICI o firmă la ora actuală nu dorește să își facă cunoscuți noii angajați, interesele pentru angajații anumitor firme și desigur ofertele salariale. Mie ca patron nu-mi convine ca un altul să mă sune și să mă întrebe despre tine ca angajat, cât te plătesc și cam în cât timp ai fi liber din firma mea să vii în a lui.
Tot ce ai spus este adevarat, dar eu nu asta am spus. Nu am firme, dar... cunosc situatia din activitatea desfasurata in interiorul lor. Personal am fost pus sa ma interesez de cativa noi angajati.
Nu toti cei care demisioneaza au tinicheaua legata de coada. Unii demisioneaza din cauze personale si la intelegere cu angajatorul.
Eu nu am zis ca fostul angajator sa-l recomande, ci sa-i spune noului ce hram poarta.
Asta il intereseaza pe un patron adevarat: de ce a demisionat sau a fost demis cel care vrea sa se angajeze.
In alta ordine de idei, eu nu am zis ca noul angajator se intereseaza de fiecare potential angajat. Dar trebuie sa intelegi ce se scrie, ori daca un patron nu intelege ce am spus, vai lui.
Ce are de-a face ceea ce ai insirat tu in expozeu cu intrebarea? Cine a spus ca noul angajator poate intreba cel vechi despre salariu sau sa raspunda la un chestionar.
Ceea ce ai insirat tu aici denota ca nu esti patron decat cu numele, adica doar in acte.
Apucă-te de stand up comedy și lasă vrăjeala că nu-ți merge. Ce baliverne îndrugi tu acolo n-au treabă cu realitatea iar atunci când ți se subliniază faptul că ești prost, o dai la întors.