| fdmarius7 a întrebat:

Buna ziua/seara.

Vreau sa ma inrolez in armata ca voluntar si am cateva intrebari:
1. Vizita medicala ce trebuie facuta trebuie sa platit ceva sau totul este gratuit? si unde anume se face asta?

2. Odata ce esti acceptat in armata romana, cum exact o sa decurga lucrurile? eu vreau sa am parte de misiuni internationale pe teren?

Multumesc

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Http://www.mapn.ro/recrutare/sgv1.php
Vizita medicala se face la un spital militar si este gratuita. Acolo scrie unde sunt centrele zonale de recrutare. Pentru detalii trebuie sa megi la Centrul Militar Judetean de care apartii. La Casa Armatei mergi numai daca vrei sa joci o carte sau sa vezi un spectacol. si nu se mai numeste Casa Armatei ci Cercul Militar. Unii dau raspunsuri ca sa nu adoarma sau ca sa castige puncte.
O data acceptat trebuie sa mergi la cursuri de pregatire si apoi daca unitatea merge in teatre de operatiuni si esti selectat abia atunci mergi.

9 răspunsuri:
| reduceri a răspuns:

Pentru misiuni internationale este nevoie sa faci multe multe cursuri dar pentru care poti sa aplici dupa ce esti angajat, iar pentru angajare este nevoie sa mergi la casa armatei din orasul tau pentru detalii(daca sunt locuri disponibile si care sunt pasii care trebuie urmati)

| Tibi45 a răspuns:

Iei legătura cu Comenduirea Garnizoanei din oraşul tău de reşedinţă, soliciţi audienţă la cineva din conducere şi îţi expui problema interesată.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Tibi45):

Comenduirea garnizoanei este numai in localitatile in care exista unitati militare si nu are nici o legatura cu incadrarea. De incadrare se ocupa CMJ-ul sau CMZ-ul. Uite atributiunile comenduirii: http://scmdorganizare.blogspot.ro/p/regulamentul-de-garnizoana.html

| Tibi45 a răspuns:

Comenduirea Garnizoanei există în toate oraşele reşedinţă de judeţ, si indiferent de sarcinile lor "regulamentare", cei din conducere îţi pot da informaţiile de care ai nevoie, (respectiv şi cele care fac trimitere, cui anume ar trebui să te adresezi în speţă), oamenii sunt foarte amabili în acest sens! Dacă în localitatea în care te găseşti nu există o astfel de instituţie, te poţi adresa şi Cercului Militar de Înrolare (dacă mai există aşa după 1989?!), dar în orice caz dacă eşti atât de mult interesat de această chestiune, orice instituţie militară îti poate oferi astfel de informaţii (dar trebuie sa te "agiţi" puţin pentru asta), dacă îi contrazici pe toţi, afirmând că le ştii mai bine pe toate, nu ştiu de ce mai pui întrebări altora pe acest site?!

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Tibi45):

Tibi, draga. Esti in urma cu evenimentele. Eu sunt militar pensionat dar mai tin legatura cu cei tineri. Orasele resedinta de judet care nu mai au unitati militare nu au Comenduirea Garnizoanei. Atributiunile acesteia sunt luate de catre Centrele Militare Zonale sau Judetene care au ca atributii "promova profesia militară, a recruta candidaţi pentru cariera militară, de a asigura pe timp de pace repartizarea resurselor umane şi materiale în plan judeţean, selecţia şi încorporarea recruţilor (până în 2007), evidenţa rezerviştilor, selecţia psihologică a tinerilor în vederea angajării ca militari profesionişti, consilierea şi reconversia profesională a cadrelor militare în rezervă, ş.a.m.d."
Cercurile MIlitare se subordoneaza Comenduirii Garnizoanei si au rol cultural si educativ la pace si ajuta mobilizarea in caz de razboi. Centrele Militare Judetene se subordoneaza CMZ (Zonale) si colaboreaza cu Consiliile Judetene si Comenduirile de Garnizoana. Pentru a te dumiri uite schema relatiilor Comenduirii de Garnizoana:
http://www.dsclex.ro/legislatie/2010/august2010/imagini/554/554_1.jpg
Aceasta schema este parte integranta din Ordinul Ministrului M.Ap.N. Nr. M.6 din7 ianuarie 2010 de aprobare a Rgulamentului de Garnizoana (vechiul RSGG).
In final, atentie! Nu tanarul te-a contrazis. N-ai citit bine. Eu sunt alta persoana de cat tanarul care a pus intrebarea. Sunt chiar batran avand aproape 60 de ani de viata si multi de armata. Sa traiesti!

| Tibi45 a răspuns (pentru Salontanul):

Eu am 75 de ani si sunt ofiţer MApN în retragere in specialitatea transmisiuni (radiocomunicaţii). În anul 1956 când m-am înscris la Şcoala de ofiţeri transmisiuni (că aşa îi spunea pe atunci ) de la Sibiu, am făcut-o prin intermediul aşa numitului AVSAP (Asociaţia Voluntară pentru Sprijinirea Apărării Patrie), care nu se ocupa de fapt cu probleme de această factură, dar s-a implicat în a mă ajuta pentru a-mi soluţiona această dorinţă (în general, toţi pe care i-am cunoscut din domeniul militar erau persoane extrem de amabile în a te lămuri sau ajuta, chiar dacă respectiva problemă nu intra direct în atribuţiile lor).
Este adevărat că de când m-am pensionat, nu m-au mai preocupat deloc problemele de natură militară, cu atât mai puţin chestiunile cu aspect organizatoric sau regulamentar din domeniul militar, aşa că nu sunt pus la punct cu ele, ca valabilitate actuală.
Răspunsul meu iniţial pentru tânărul în cauză, a avut sensul de a-l orienta la nivelul de principiu general, şi anume, unde poate d.p.d.v. teoretic să primească sfaturi generice ca răspuns la problema sa de interes!
Orice organism instituţionalizat militar îl poate ajuta pe un tânăr, cel puţin la un nivel informativ suficient pentru el, pentru a căuta mai departe. Multă sănătate şi deosebită stimă, colega.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Tibi45):

Sanatate domnule si mult respect din partea unui militar mai tanar ca dumneavoastra.

| Wo0W a răspuns (pentru Salontanul):

Buna seara imi cer scuze ca intervin am 18 ani si sunt din Bucuresti si as vrea sa devin soldat dar am doar 10 clase credeti ca se poate? si nu sunt bine format adica sunt cam slab merita incercat?

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Wo0W):

Da cu conditia sa-ti termini liceul inainte de a implini 26 de ani. Apoi poti sa te angajezi ca militar pe baza de contract (soldat-gradat) sau sa intri in randul cadrelor militare prin examen la scolile militare sau academii.