In Romania nu exista nici o facultate in care sa fii admis daca n-ai diploma de bacalaureat, este o conditie obligatorie pentru a candida la admitere.
Mai bine fa-ti o postliceala de meserii, ca sa realizezi si tu ceva in viata, daca Bac-ul u l-ai luat si la facultate nu poti intra.
Dap, daca ai implinit 21 ani in Olanda la facultate se intra pe baza de examen. Nu te intreaba de nicio diploma, nici macar daca ai fost inscris la liceu.
Mulțumesc! Totuși în România nu cred ca este la fel.
Eu cred ca mai ai o sansa la Colegii, nu la facultati, sunt ceva precum facultatile dar sunt cu o treapta mai jos de facultate si trebuie sa te duelezi pe locuri pentru ca bacul nu conteaza da conteaza mediile tale din liceu trebuie sa le dai foaia matricola, dar la colegiu va trebui sa platesti o taxa anuala (asta daca nu esti orfan sau ceva, te uiti in regulament). La final vei avea o diploma superioara, sub facultate, dar tot vei avea
Universitatea Tehnică de Construcții București - Colegiul de Studii Terțiare Nonuniversitare UTCB - detalii aici
Universitatea „Spiru Haret" București - Colegiul Universitar „Spiru Haret" - detalii aici
Universtatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului - Colegiul de Învăţământ Terțiar
Nonuniversitar USAMVBT - detalii aici
Universitatea din Piteși - Colegiul UPIT - detalii aici
Universitatea „Eftimie Murgu" - Colegiul Terțiar Nonuniversitar „Eftimie Murgu" Reşiţa - detalii aici
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca - Colegiul Terțiar Nonuniversitar USAMVCN - detalii aici
Universitatea „Ovidius" din Constanţa - Colegiul Universității Ovidius - detalii aici
Universitatea Danubius Galaţi - Colegiul Danubius - detalii aici
Universitatea din Petroșani - Colegiul pentru Învățământul Terțiar Nonuniversitar UPET - detalii aici
Ti-as fi recomandat sa mergi la un profil la care nu dai bacul la matematică! Puteai alege un profil de stiinte ale naturii, deoarece dai bacul la romana istorie și la alegere dintre geogra, filozofie, logica, psihologie etc.