Avantajele sunt ca are progarm fix si nu afec ore suplimentare, ca pimreste un salariu decent si unroi sporuri daca ia clasa de dirigentie, ca nu munceste in vacante si totusi ia bani foarte buni samd.
Chimie zici?
avantaj: nu te bagă nimeni in seamă
dezavantaj: nu te bagă nimeni in seamă
Să știi că nu prea sunt diferențe între un profesor de liceu si unul de gimnaziu, cu exceptia pregătirii pedagogice. Norma didactică e aceeași.
La liceu, elevii sunt repartizati in funcție de media obținută la EN. Un profesor
poate primi clase cu profil bun (în special, titularii), în care sunt elevi cu note cuprinse între 8 si 10 la EN, altfel spus, ai cu cine "să faci" școala. În gimnaziu, sunt si isteți, și mediocri, dar si elevi foarte slabi la învățătură.
Aveți mare dreptate. Profesorul de liceu dă doar masterul în plus față de cel de gimnaziu, dar salariul este același. Și, din proprie experiență ca fost elev de gimnaziu, elevii erau majoritatea mediocrii. La liceu sunt mai buni, dar diferă și în funcție de mediile fiecărui profil
Lucrezi in invatamant ca sa știi cum e? Nu! Dacă ai fi lucrat, nu ai fi dat informatii eronate. Stii cate ore suplimentare am făcut eu de la inceputul anului scolar, din cauza covidului? Am suplinit si inainte de aparitia pandemiei, nu doar după! Am colegi bolnavi.
In vacante, ca profesor, esti chemat in activitate la școala/liceu (meditatii, activitati in biblioteca liceului, de lucru la registrul matricol, cataloage... Crezi ca asa de usor se arhiveaza un catalog scolar? Ai impresia ca stam acasa si primim bani de-a moca? Avem liber doar in zilele in care au si ceilalti bugetari, din alte domenii.
Programul unui profesor NU e fix, intervin ferestre intre ore, suplinesti si așa mai departe. Poti ajunge acasa si seara, tarziu, fiindca e omeneste să iti ajuti colegii la greu.
Am colegi care fac naveta și in zece scoli (mai ales daca predă fizica, chimie, religie, desen, muzica) si poate si la 80 km distanta! Să nu crezi că e usor in invatamant! Nu e raiul pe pământ.
baiatuucupizzza întreabă:
Priap întreabă: