| Alex8080 a întrebat:

Cat castiga un om cu salariu minim pe economie intr-o zi?

92 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Minim pe economie 1524 lei
media zilelor lucratoare pe luna ~ 21
deci concluzia e ~ 72 lei pe zi

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Alex8080):

Ca sa manance, ca sa isi plateasca facturile... pe scurt ca sa supravietuieasca de aia se angajeaza pe minimul pe economie.

| MorcovMajestic a răspuns (pentru Alex8080):

Cati ani ai?

suntserios

Da, clar. Pe tine care ai acces la internet, la informatie, care poate ai o educatie, o calificare e foarte usor de spus.
Pe de alta parte cand esti sarac, nu ai acces la informatie nu ai vreo calificare nimic e greu sa ai astfel de teluri, mai ales pe burta goala.
Dar asa ca idee tu cum produci banii?

| Frank51 a răspuns (pentru Alex8080):

90% dintre cei plătiți cu salariu minim mai primesc prime, bonuri, sporuri, și ajung la 2000 lei, deci se pot descurca.

| sierra1 a răspuns (pentru Alex8080):

" Alex8080 : 1 ora pentru 9 lei... exista o gramada de chestii tampite pe care le poti face ca sa castigi cel putin 9 lei."

tu, de exemplu, ce "chestii tampite"(?!) faci zi de zi, lună de lună, an de an, ca să faci cei 9 lei/oră?

Intreb și eu, pentru un prieten

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

In Romania bataia de joc e la ordinea zilei.
Gandeste-te numai un pic, sunt oameni care muncesc si nu isi primesc banii, nu au cu ce plati facturiile de asta iese lumea in strada la proteste.

Daca muncesti la negru poate faci mai mult dar sa stii ca guvernul ii obliga pe oameni sa justifice fiecare venit pe care il fac.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Wow! cand a iesit lumea la proteste ca e grea viata?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salariu minim pe economie e 1990, 2025 de RON,+ tichete de masa asta ar ajunge undeva la 2400-2500 de RON, daca se baga și suplimentare, in weekend parca se câștigă 200% atunci se poate ajunge și la 3000 cu tot cu bonuri de masa.
Acum câțiva ani era 800 și ceva salariu net la salariul minim pe economie, acum e 2000 in mana ( net) dar mâncarea/alimentele au crescut într-un mod virtiginos, și încă cresc enorm de la luna la alta.

In democratie nu oamenii nu sunt egali din multe puncte de vedere nu numai la capitolul salarii, acum depinde si cu ce te ocupi.

Eu lucrez 168 de ore pe luna la 21 de zile lucratoare adica 21x8 ore = 168 de ore si i-au 1.828 de lei acolo la fabrica la care lucrez. Dar daca lucrez si sambata primesc 200-250 de lei in plus pentru ca sambata se plateste dublu.

Cu salariul din Romania nu poti decat sa supravietuiesti atat dar sa construiesti ceva e greu.

Nene (că nu suntem verișori!), tu ciubucărești banii ăia o zi-două, o lună-două, un an-doi. Și apoi ce?

suntserios

Scoatem din calcul jocurile de noroc.
vrei sa imi zici ca in fiecare zi tu faci 20 teme?
si ajuti 10 oameni pe zi, per fiecare zi de lucru?
sau spargi lemne si tunzi iarba 20 zile pe luna, adica 240 zile pe an tunzi iarba si spargi lemene. Practic tu lucrezi de unul singur pentru un sat intreg cum ar veni nu?

si vara ca nu sunt lemne de spart? iarna cand nu e iarba de tuns? in vacante cand nu sunt teme de facut?

PS. Ce ai facut cu cei 50.000 euro?

| Frank51 a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Da, nu neg că sunt salarii mici, dar uiți că mai contează și ce faci. Eu la 26 de ani câștig cât ambii părinți la un loc, și chiar nu prea am ce face cu banii. Foarte mulți oameni sunt în situația asta, câștigă foarte bine pentru că au un job care necesită pregătire. Tu dacă lucrezi la fabrică degeaba dai vina pe stat, că nu o să-ți dea 5000 lei net doar pentru că așa consideri tu, și nu o zic în nume de rău.

suntserios

Hei, ai inteles total gresit. Eu nu am zis ca nu ai timp sa faci lucrurile alea.

Eu te-am intrebat daca tu in realitate faci lucrurile alea.

Adica timp de 1 an scolar ai 10 colegi care iti dau tie 2.800 lei de fiecare? Sa fim seriosi.

Adica timp de 1 an de zile, tu ai 10 vecini care iti dau anual fiecare ~ 2400 lei fiecare? Adica tu ai zece vecini care isi permit sa dea 2400 lei pe an minim tie in loc sa isi sparga lemene singuri... Si toti vecii aia stau pe aceeasi ulita cu tine?

" Alex8080 : Pai da ma nenicule dar am bani aia corect? "

da, ai zece lei azi și mâine și la anul și atât. Bani de țigări. Și apoi - după concepția ta - șomezi frumos

Ca sa ne dam seama de ce gandesti asa pueril. Banii se fac greu, mai ales cand ai diploma de lacatus-mecanic ca atata se putea pe vremea ta.
Cand o sa iti cauti de munca, dupa 2-5 interviuri de angajare o sa realizezi ce prostii ai spus pe aici
19 ani rolling on the floor am avut dreptate

| MorcovMajestic a răspuns (pentru suntserios):

Asta e Alex Dorinel

Produc banii facandu-le altora temele rolling on the floor)

suntserios

Eu ti-as sugera sa refaci calculele in realitate.
realitatea aia in care castigi maxim 40lei pe saptamana din facut teme
si vreo 150 lei de pe la vecini dispusi sa te plateasca.

| MorcovMajestic a răspuns (pentru suntserios):

Si toti vecinii sunt pe minimul pe economie rolling on the floor fac imprumuturi din banca ca sa-i plateasca lui munca la negru rolling on the floor

Întrebări similare