| IoaNa1428Dmd a întrebat:

Ce faci mai exact la academia forțelor terestre la profilul științe administrative? Ce însemna științe administrative și ce lucrezi după ce termini?

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In administratia fortele terestre, pe la birouri. Nu este soldat trimis in misiuni(luptator cum ii spun ei). Admiterea medicala cel putin este mai permisiva decat pentru luptatori. Banuiesc ca vorbesti de academia de la Sibiu. Domeniul administrativ este de birou, cu hartiile. La fel cum este domeniu la facultati de adminstratie publica pentru institutiile publice asa ai si in armata pentru armata. Daca ai sanatate beton si conditie fizica as zice sa mergi pentru luptatori. Soldat ofiter calumea si nu stai doar prin birouri.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Armata are nevoie de contabili, economiști. Asta vei face apoi.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Culmea metodicii: sa inveti pe cineva ceea ce nu stii! Nu exiata absolvent al Academiei Militare soldat. Si nici soldat ofiter.
In plus: administratia publica este una, iar cea militara este alta.

| CodrutElian1990 a răspuns:

La profilul (facultatea) de stiinte administrative al Academiei Fortelor Terestre se pregatesc ofiteri care se ocupa de aprovizionarea la pace si razboi a unitatilor cu resurse materiale si financiare: echipament, hrana, armament si munitie, materiale ale diferitelor categorii de arme si specialitati aflate in unitate. De asemenea de domeniul constructiilor (cazarmare), dotarii cu mobilier, aparatura etc. Intr-un cuvant: cu tot ce este necesar militarilor sa-si desfasoare activitatea pe timp de pace si sa execute misiunile pe campul de lupta. Acestea sunt impartite pe compartimente, condus de un ofiter care termina o asemenea pregatire.
Vei participa la aplicatii, misiuni, in functie de necesitati.
Pe timp de pace se ocupa de: aprovizionare, tinerea evidentei materialelor, preschimbarea la termenele cerute a acestora, verifica modul cum sunt gestionate si folosite bunurile din sectorul lui de activitate. Toate aceste compartimente se subordoneaza unui loctiitor al comandantului (cu inalte studii militare de specialitate), care conduce compartimentul logistic al unitatii.
O categorie aparte sunt ofiterii financiar, care se ocupa cu finantarea si indeplineste functia de contabil sef al unitatii. Acesta nu merge in misiuni, decat cele specifice lui.
Toate cadrele militare (ofiteri si subofiteri) au lunar ore si zile de pregatire militara generala si de specialitate.