anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce părere v-ați face despre un coleg de muncă de-al vostru, introvertit, sobru, diplomat, altruist cu colegii și echipa, care își face treaba, e responsabil, dar pe care îl vedeți cu o atitudine dezinvoltă față de șefi, simțindu-se de parcă ar fi între cei de teapa lui?
Atitudine pe care față de colegii de muncă nu o afișează.

Vedeți cum comunică cu șefii și se deschide (parțial) față de ei și în compania lor, dar atenție! fără să-i lingușească, mă refer la atitudinea degajată, acest coleg fiind de genul celora care se afirmă prin eficiența muncii, nu a vorbăriei, dar în același timp observați la colegul vostru cum și încearcă (cât poate) să-i domine pe șefi, să fie în control față de ei, afișând o atitudine ușor arogantă.

Ce ați crede?
De ce față de șefi afișează încredere în sine și dominanță, chiar ușoară aroganță iar față de colegi are o atitudine modestă?
Alții sunt invers: sunt aroganți cu colegii de serviciu dar plecați în fața superiorilor.
La acest individ ce credeți că face diferența?
Mai adaug că atitudinea aceasta o are mai mult când e între 4 ochi cu șefii, nu când sunt și colegii de față.

Răspuns Câştigător
| mi25 a răspuns:

Nu este timid, ci este putin incurcat, deoarece nu prea stie cum sa se comporte cu colegii mai putin pregatiti decat el, astfel incat sa nu-i jigneasca si sa le arate ca le este superior. In mediul lor ii este frica sa "nu calce pe oua". Cu sefii se comporta dezinvolt deoarece este in mediul lui.

16 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Ai mai pus aceasta intrebare : https://www.tpu.ro/......al-vostru/
zic si eu...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Simpatic):

Vreau răspunsuri cât mai multe, deoarece mă interesează trăsăturile de caracter și motivele psihologice care stau în spatele unui astfel de comportament.

Nu pot șterge întrebarea aceea sau să o fac să apară cu anonim, așa că am repostat-o, oferind mai multe detalii.

| Simpatic a răspuns (pentru anonim_4396):

Scuze de off-topic, dupa cum ai pus intrebarea imi pare ca ai acelasi stil cu o fosta userita care avea o aventura cu o femeiewinking
scrieti la fel, dar nu imi mai aduc aminte nicknameul ei happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Simpatic):

On-topic: la întrebare de față, ce ai răspunde? Asta mă interesează.

| Simpatic a răspuns:

Pare colegul fantastic, insa eu stiu de la viata : "daca un lucru pare prea bun, atunci nu e! ", cu alte cuvinte atitudinea lui s-ar putea sa ascunda ceva.

Ca este asa fata de sefi este probabil pentru ca se simte bazat pe cunostintele sale (nu stim in ce domeniu lucreaza) si stie ca isi poate gasi de lucru foarte usor daca pleaca din acel loc...de aici si atitudinea de superioritate fata de sefi.

| sierra1 a răspuns:

Ne-am mai "conversat" pe tema asta dar tu, ZERO reacție!

https://www.tpu.ro/......pentru-ca/

| Emma30555 a răspuns:

O persoana bazata pe cunoștințele sale nu se va simți niciodată inferioara unor șefi fiindcă poate oricând sa își găsească alt job. Nu cred ca pate fi umil în fata colegilor( aici poate tu interpretezi asa), poate e doar degajat, modest. Bănuiesc ca e la fel cu toată lumea dar fiindcă e degajat și în fața șefilor e perceput ca și cum ar fi arogant.

| PieptulPuiului a răspuns:

As innebuni daca as sta sa analizez asa oamenii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru PieptulPuiului):

E doar un caz ipotetic. Nu că ai analiza doar ai fi tu singurul care observă asta, fără să vrea, la un coleg de muncă de-al tău.

| Legion7X a răspuns:

Ce parere, psihologia este ceva cu care te naști. Unele persoane pot identifica și defectele nevazute, fată de alți care se chinuie să le identifice. Tipul este o persoană care îi place ce face și dacă simte că este și cel mai apreciat se implică și mai mult știind că valoarea lui în munca depusă contează. Dacă ști că faci o muncă, și munca aceea o poate face și altul, deja numai ai nicio valoare in ochii sefilor, pentru că munca în sine poate fi predată la cineva care învată mai repede, și se descurcă mai bine. Tipul probabil a demonstrat că se descurca cel mai bine din toată Echipa. Asta înseamnă că căutat să pună pe locul 2 talentul echipei in responsabilitatea atribuțiilor, iesind el in evidentă printr-un talent și mai organizat. In rest cred că, toată echipa trebuie sa fie "unul" nu unul "toată echipa". Apropo de acest slogan, probabil l-am copiat și eu de la americani, englezi "we are one" laughing

Aroganța se datorează prin prisma faptului că, el a prelut controlul responsabilitatilor fată de ceilanți, iar când ști că multe responsabilitați depind de tine și șefii îți dau o atenție substanțială, asta te face și puțin arogant și în ultimul rând lider.

| PieptulPuiului a răspuns:

Pare o persoana narcisista, oportunista, care are intentii ascunse si doar pastreaza niste aparente.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Legion7X):

Să zicem că este organizat față de colegi, amabil, diplomat și încearcă să fie cât se poate de agil dar este și timid față de ei, timiditate pe care nu o are are când e în preajma superiorilor/șefilor.

| Legion7X a răspuns (pentru anonim_4396):

Orice timid, incearcă de a ieși din starea sa într-un moment anume.

| Maly29 a răspuns:

Posibil o persoana ce trateaza probleme cu încrederea în sine. Este diferit cu superiorii pentru ca isi conștientizează anxietatiile si stie si cum e bine "sa pozezi" pe langa ei. Mai are insa de lucrat, din moment ce nu este unitar în interacțiunile sale cu colegii. In concluzie, intuiesc ca ar fi vorba despre un cetățean constient de sine, constient de calitățile și defectele sale, care se afla intr-un proces de dezvoltare persoana si este deci, interesat sa se îmbunătățească, știind de asemenea si care ar fi primii pasi spre dezvoltare profesională, în cazul de față. Sper sa ajute aceste mici observații, din exterior.

| georgicadesteptu1000 a răspuns:

O părere bunicică

| IAR a răspuns:

Lasati omul sa fie cum vrea pl lui, nu mai analizati asa mult.
Poate e timid si nu e obligat sa vorbeasca cu "colegii".