Îți spun eu cum face bucătarul de la mine de la restaurant. Pur și simplu respectă rețeta.
Odată pusă la punct rețeta unei mâncări, cu gramaje cu tot și cu modul de preparare, nu prea mai are ce să greșească.
Noi vorbim acum de mâncarea de serie pe care trebuie să o facă zi de zi, nu de cine știe ce specialitate pe care o gătește din când în când.
Deci dacă respectă rețeta și modul de preparare nu mai ține neapărat nici de talent nici de dispoziție. Nu se poate să faci de două ori identic un lucru și să-ți dea rezultate diferite. Chiar dacă bucătarii ăștia se mai dau în bărci, că e vorba de talent, de îndemânare, etc. La mâncarea de serie e vorba numai de rețetă și modul de preparare.
Nu stiu de ce ai tu aceasta impresie dar sa stii ca fac greseli si bucatarii experimentati si ajug la gunoi destule portii de mancare care nu pot fi "reparate".
E greu sa gresesti o reteta cand o faci zi de zi. Si la urma urmei mai gresesc si ei, mai pun sare mai multa, piper mai putin samd