Întrebare recomandată | Gsix a întrebat:

Ce studii trebuie sa ai ca sa intrii in armata? am 15 ani,,, ma rog, trebuiesc studii ceva? sau te duci si spui ca doresti inrolarea, doresc informatii din judetul teleorman daca se poate... si un site cu gradele armatei! multumesc

13 răspunsuri:
| popescudorinel a răspuns:

Da tu invata acolo

| NCN a răspuns:

Salut.Este liceu de armata nu mai stiu orasele dar sunt in 3 orase Alba, Bucuresti si Moldova sau ceva de genu nu stiu sigru dar e un pic mai complicat iti trebuie medie mare si proba de specialitate.

| PrintesaGumitaa a răspuns:

Nu stiu sa iti spun gradele dar cred ca nu poti sa te inrolezi in armata de la 15 anilaughing.Iti trebuie bacu luat si ceva cunostinte la matematica, daca tu vrei sa te inrolezi asa fara bac vei fi soldat.Bine poti sa incepi de jos insa doar nu vrei sa ramai toata viata soldatlaughing.eu zic sa mai astepti pana la 18-19 ani

| Temneanu_Alexutzy_1996 a răspuns:

Ma copile stai cuminte n-ai ce face te-ai suparat pe viata. Daca te inrolezi in armata nu mai ai cum sa-ti faci o familie si poti da coltu orcand fate si tu pompier si ai rezolvat treaba

| alessia5158 a răspuns:

Biroul informare-recrutare( din cadrul centrelor militare zonale sau judetene) este sursa cea mai autorizată de informaţii despre cariera militară, despre criteriile şi standardele pe care trebuie să le îndeplineşti pentru a deveni militar profesionist.

| ɔɐıɔ a răspuns (pentru Temneanu_Alexutzy_1996):

Daca el vrea sa se inroleze in armata de ce ii dai tu ordine sa se faca pompier?

| Gsix explică (pentru ɔɐıɔ):

Corect

| Dana211 a răspuns:

Avand 15 ani presupun ca esti la liceu, deci ceea ce ai putea face este fie sa termini 10 clase si sa mergi sa dai probele pentru a deveni soldat, fie termini liceul, iti dai bacul si dai admiterea la o academie astfel incat dupa terminarea ei vei fi ofiter sau poti da la o scoala de subofiteri.

| byancaanca a răspuns (pentru Temneanu_Alexutzy_1996):

Dar care e problema daca el vrea sa faca asta? E viata lui. :/

| BigBadSheep a răspuns:

Poţi intra drept copil de trupă, deşi nu cred că mai există această opţiune, deoarece armata acum nu mai e obligatorie.
Dacă nu, după ce ai terminat liceul - nu trebuie neapărat absolvirea examenului de bacalaureat, te poţi înrola ca soldat - gradul de pornire, dar ai grijă că nu poţi avansa în grad prea mult, doar până la gradul de caporal (deci avem soldat -> fruntaş -> caporal).
Dacă vrei să faci carieră trebuie să faci şcoala de subofiţeri ( vei deveni subofiţer, adică până la sublocotenent) sau să faci Academia Militară (pentru gradele pornind de la sublocotenent până la general de brigadă sau amiral - depinde ce ramură a Armatei alegi).
Pentru şcoala de subofiţeri şi Academia Militară trebuie să fi absolvit Bacalaureatul şi, ultima dată când m-am interesat eu, era şi treaba de media de la purtare din anii de liceu.
Pentru toate trei variante este valabil examenul de probe fizice.
Acum gradele:
Soldat, fruntaş, caporal - carieră militară limitată, ieşirea la pensie la 40 de ani (adică la 40 te scuipă ca pe o măsea stricată). Categoria ar fi militar angajat pe bază de contract.
Subofiţeri - sergent, sergent major, plutonier, plutonier major, plutonier adjutant, plutonier adjutant şef.
Tot din categoria subofiţerilor fac parte maiştri militari, specializaţi în diferite ramuri - tip IT, radio etc.
Şi avem maistru militar clasa V, IV, III, II, I, maistru militar şef (în ordinea în care se "urcă" în grad).
Apoi avem ofiţerii - de grad inferior: sublocotenent, locotenent, locotenent major (nu cred că mai e în uz acum) şi căpitan. Apoi avem ofiţerii de rang superior: maior, locotenent-colonel şi colonel.
Ultimii sunt generalii - general de brigadă, general maior, general locotenent, general (de corp de armată).
Acestea ar fi gradele forţelor armate de uscat. Forţele aeriene şi navale folosesc alte denumiri ale gradelor.
E de specificat că actuala gradaţie este preluată după modelul sovietic (rusesc), introdus o dată cu invazia sovietică (căci asta a fost) de după al doilea război mondial, plecând din anul 1949.
Armatele occidentale, unde nu a ajuns comunismul sovietic, folosesc alt sistem de gradaţii.
Îţi doresc succes dacă vrei să întreprinzi acească cale, nu e uşor şi vei întâlni o grămadă de oameni proşti care au puterea şi abuzează de ea.
Salutări de la un fost caporal clasa a II, arma transmisiuni, specializare Radiotelefonie.

| Gsix explică (pentru BigBadSheep):

Doresc in marina sau in infanteria terestra, ce imi recomanzi? care este mai buna si care sunt salariile primite pentru un soldat care lupta, nu doresc telefonie si din acestea, doresc lupta pe front. Domnule! Respectele mele!

| BigBadSheep a răspuns:

Pentru comentariul lui Gsix la răspunsul meu:
Te rog, spre binele tău, nu face confuzie între un joc şi realitate. În joc poţi să o iei de la început, în realitate nu mai ai a doua şansă. Îţi spun asta deoarece văd că eşti decis să lupţi pe front şi o văd ca pe un entuziasm inconştient. Nu te simţi jignit dar mai bine să fi lămurit asupra lucrurilor pe care le vrei cu adevărat.
Acum, ca idee, ca să ajungi să lupţi pe front trebuie să alegi o armă (generic) care ajunge pe front. Iar ce ajunge pe front, faţă-n faţă cu duşmanul, e infanteria.
E un discurs lung, care nu are loc aici, asupra acestui aspect. Oricum consideră că infanteria este una dintre armele în care se moare cel mai repede şi cel mai des. Adică eşti în prima linie. Dar e şi cea mai diversificată ca ramuri şi ca arme.
Oricum, în fostele centre de recrutare sau chiar şi aşa zisele Casa Armatei, de obicei prezente cam în toate oraşele, poţi avea mai multe informaţii asupra armatei şi a carierei militare.
Despre Marină, consideră că România nu e o forţă navală şi în mod sigur e activă într-o mare închisă, nesupusă conflictelor navale.
Oricum, ca salariu, câştigi mai mult ca militar combatant, indiferent de arma din care faci parte. Acum, între aceştia, sunt unii care câştigă mai mult decât alţii. Să o lămurim astfel: cu cât de apropii mai mult de front, cu atât creşte riscul, implicit câştigul.
Oricum, până să ajungi acolo e cale lungă şi majoritatea deciziilor nu vor fi la îndemâna ta sau care nu vor depinde de voinţa ta. Obişnuieşte-te cu ideea aceasta, accept-o şi înţelege-o şi vei ajunge acolo unde vrei.

| Gsix explică (pentru BigBadSheep):

Sunt foarte sigur de ceea ce doresc, si nu sunt inconstient si nu confund nimic. Doresc sa ma inrolez! Mai doresc detalii...