Absolut toti livratorii urca pana la apartament ca pentru asta sunt platiti, de aia se cheama livrare door to door
Nu. Nu cred ca sunt plătiți ca să ducă pana la ușa clientului. Sunt platiti sa ducă pana la adresă. Dar nu scrie niciunde ca trebuie sa urce pana la apartament.
Eu sincer sa fiu dacă aș face "meseria" asta... Nu aș fi de acord să urc pana la fiecare etaj... Din foarte multe motive.
Sunt și practicant într un restaurant și chiar despre asta vorbeau zilele trecute livratorii. Că la unii urcă, dar la unii nu. Pentru că nu le convine nici lor. Și sunt angajații restaurantului.
Îți dai seama cat timp ai pierde sa aștepți fiecare client sa coboare?
Pai da, dar la fel e și dacă aș urca la fiecare nu?
Logic că nu. Ai ajuns in fața blocului, urci, lași ce ai de lăsat, cobori.
Altfel, ajungi, suni clientul care nu va fi niciodată pregăti să coboare. Aștepți cât are el chef, pana se îmbracă, pana coboară etc etc etc. Dacă nu răspunde din prima aștepți că blegul in fata blocului, pe urmă mai suni odată și o iei de la capat. Foarte practic nu?
Păi în orice caz, pierzi timp și urcând, dar și așteptând clientul. Dar, în orice caz..., părerea mea este că livratorii nu sunt obligați sa urce sus... până la apartament.
Iar referitor l-a sunat, suni din timp, înainte de a ajunge cu 5 minute de ex astfel încât de ex livratorul sa nu aștepte atât de mult.
Și eu comand, de la diferite restaurante, de pe glovo spre ex dar și în afara aplicațiilor. Însă în totdeauna dacă sunt la apartament, menționez ca voi coborâ jos...
Livratorii de la restaurantul unde fac practică au zis, atunci când vorbeau că, cei care pot umbla nu le mai duc pana la apartament mâncarea. Doar la cei de care știu ca sunt mai învârsta ( pentru că e catering și comanda si persoane mai invarstă)...Și au dreptate intr-un fel...
Ei trebuie sa livreze pana la adresa. Daca acolo scrie ca adresa este pe strada X, bloc Y, apartament Z, ei trebuie sa mearga pana la acel apartament. Nu cred ca sunt obligati, dar daca chemi clientii sa coboare, pierzi timp pana ce acestia vin si cel mai probabil esti si criticat pentru asta. Oamenii sa asteapta sa le fie livrata mancarea la usa atunci cand comanda, iar daca ii pui sa coboare, posibil sa primesti feedback negativ.