| MadalinStoicescu a întrebat:

Cine stie in ce consta "examinarea psihotehnică"? imi puteti da un chestionar al acestei examinari?

Dau funda happy

Răspuns Câştigător
| mixxjim a răspuns:

Nu e cu chestionar, e o evaluare ce ti-o face o persoana, un medic cu compenta in domeniu sau psiholog. este tot un fel de examen psihologic numai ca are o componenta tehnica, adica vor sa vada reactiile tale la niste stimului de natura tehnica gen sunet, lumina etc. Examenul poate consta din:
examinare timp de reactie
examinarea sugestibilitatii motrice (examinatorul declanseaza miscari prin care sugereazu unele efecte, urmarind daca subiectul le sesizeaza corect).
examinarea atentiei difuze -ecran cu lampi colorate într-o camera obscura, comenzi manuale si cu piciorul, deci un fel de R.C.
aprecierea vitezelor si distantelor (dispozitiv orizontal – rigla – cu 3 sine pe care evolueaza repere ce trebuie aduse la acelasi nivel)
masurarea rezistentei la oboseala motorie (forta musculara cu dynamograful)
viteza de aprehensiune a imaginilor la tahistoscop
iritabilitatea (la proba de atentie se adauga o serie de semnale sonore foarte intense si se compara rezultatele din prima parte a probei cu a 2-a).
Testele efectiv pot diferi in functie de specializari sau de anumite aspecte deosebite pe care cei care cer o astfel de testare le au in vedere sau vor sa le verifice.

5 răspunsuri:
| MadalinStoicescu explică (pentru WR104):

Din cate vezi eu am intrebat "In ce consta testul PSIHOTEHNIC, nu PSIHOLOGIC"

| MadalinStoicescu explică (pentru mixxjim):

Multumesc!

| mixxjim a răspuns (pentru MadalinStoicescu):

Cu placere, mult succes! poti incerca pe la cabinetele astea de avize psihologice pentru carnetul auto ca fac si ei astfel de testari pentru categorii mai speciale de autovehicule (pentru profesional), cred ca poti face contra cost un test de genul asta sau chiar si mai multe, sa te antrenezi psihic pentru cel de la admitere, ca una e sa le iei atunci in piept din prima si alta e sa stii cat de cat la ce sa te asteptiwinking

| MadalinStoicescu explică (pentru mixxjim):

Am permis, am trecut printr-un astfel de test. Oricum cred ca o sa incerc sa mai fac unul, multumesc pentru sfat