Avem un nou concurs -> Cum să-ţi găseşti vocaţia, atelier organizat de prietenii de la Fundația Calea Victoriei
Temele cursului sunt:
1. Autocunoaştere: indentificarea abilităţilor, punctelor tari şi a celor slabe. Ce este consilierea vocaţională şi prin ce metode & instrumente te poate ajuta. Completarea analizei SWOT. Interpretarea individuală a rezultatelor.
2. Ce este important pentru tine? Chestionar de identificare a valorilor. Ce activităţi se potrivesc valorilor tale? Corelarea valorilor personale cu domeniile şi industriile de pe piaţa muncii.
3. Cunoaşte-ţi tipul de personalitate. Test de personalitate – tipologiile lui Carl G. Jung. Îţi vei cunoaşte mai bine tipul de personalitate din 4 perspective. Identificarea şi cunoaşterea tipului tău de personalitate te ajută să afli ce domenii de activitate ţi se potrivesc.
4. Pune-ţi în practică pasiunile şi calităţile. Principiul celor 5M: aplică în viaţa ta cei 5M indiferent de domeniul de activitate ales ca să fii cât mai aproape de îndeplinirea vocaţiei tale.
5. Roata vieţii. Care este nivelul satisfacţiei tale, ca urmare a clarificării vocaţiei şi planului de acţiune? Vei putea să stabileşti ce paşi ai de urmat în continuare, ca să-ţi împlineşti vocaţia. Cum îţi stabileşti următoarele obiective şi cum le îndeplineşti.
Atelierul e online și începe pe 30 martie, iar vârsta minimă de participare este 18 ani. Dacă te atrage și dorești să-ți descoperi pasiunile pentru o dezvoltare în carieră, atunci atelierul este pentru tine. Răspunde până pe 24 martie la întrebarea: Care este domeniul care te atrage cel mai mult și de ce? și poți câștiga invitația la acest curs prin tragere la sorți.
Succes!
Domeniul care ma atrage cel mai mult este cel al ecologiei, pentru ca acesta asigură calitatea vieții in toate aspectele sale: trai sanatos, resurse durabile, mediu sustenabil.
Cum să-ți găsești vocația
interesanta întrebare, prin auto cunoaștere iți descoperi vocația si sensul vieți tale, dar asta o afli in timp, dar putem afla si din copilărie, eu cred ca venim cu un dar pe lumea asta, vezi de pasiunile tale, ce faci in timpul liber, si vezi sa faci banii din asta, mi e plăcut sa repar electronice de mic si software, de mic visez la vr, poate asta e vocația mea sau lipsa unei vieti fericite
Asta cu vocatia e mai dificil, se descopera si in timp, de exemplu eu dupa liceu doream sa lucrez cu calculatoarele intr-un service, montat componenta, instalari soft si altele.
Dupa ce mama a facut diabet prin 2008 si eu am avut probleme cu depresia, am descoperit ca ma pasioneaza mult si domeniu psihiatrie si diabet si nutritie.
Deci o vocatie descoperita la 31 ani cam, puteai sa simti ca n-ai nici o inclinatie dupa liceu, deci mai grav, si sa apara ceva mai tarziu.
Iti descoperi vocatia avand tangenta cu n domenii si ai sa observi care iti place.
Domeniul care mă atrage cel mai mult este cel al resurselor umane, deoarece pot lucra cu oameni și e despre oameni, mă simt util și e un sentiment aparte că pot contribui și influența viața a mii de oameni, însă aș avea mare nevoie să particip la acest concurs pentru că în ultima vreme mă aflu în impas, iar utlima dată când a fost concursul și am fost ales nu am primit mailul la timp și nu am putut participa. Mulțumesc tare mult!
Domeniile care ma atrag cel mai mult sunt matematica si informatica. Informatica mai ales pentru ca este utila la orice in zilele noastre si ambele pentru ca presupun folosirea mintii destul de mult (in sensul ca indeletnicirea cu ele presupune o munca intelectuala adica o munca ce solicita inteligenta, spre deosebire de exemplu de arta unde un rol mai important il are creativitatea).
Vocatia se poate intrezari si printr-un proces de excludere. Principala intrebarea este: cu ce iti place mai mult sa lucrezi: cu oamenii sau cu lucrurile. Adica, esti mai inclinat spre meserii umaniste sau spre stiinte ale naturii. Sunt si stiinte exacte care implica lucrul cu oamenii, cum ar fi medicina. Sunt si stiinte umaniste care implica si lucrul cu obiectele, dar inspre folosul direct al oamenilor.
Apoi, e intrebarea: in ce anume as avea eficienta maxima, rezultate, satisfactii? Ce skill-uri am, ce talente, ce deprinderi deja formate?
Satisfactia meseriei alese vine in primul rand din rezultate efective ale muncii, din aprecierea celorlalti (validarea de catre comunitate) si din utilitatea practicarii meseriei, a rezultatelor financiare cat de cat rezonabile. Sunt si persoane care pun partea financiara pe ultimul lor, preferand mai degraba starea de bine si de multumire pe care o au facand acea activitate specifica meseriei. Mai conteaza si colectivul, echipa, felul si tiparul oamenilor care lucreaza in acel domeniu.
Aveți grijă să nu vi se ceară bani. Eu înainte să renunț la vechiul cont am fost anunțată că cel care a câștigat concursul nu a putut fi contactat sau ceva de genul și mi s-au cerut bani ca să fac cursul câștigat.
Domeniul care ma atrage cel mai mult este al constructiilor, sincer sa fiu, datorita faptul ca se castiga bine si ca nu este un job monoton.
Am mentionat "job" pentru ca vreau sa devin inginer civil, dar trebuia sa scriu "domeniu monoton"...
Eu am o înclinație către "artă" de când aveam 3 anișori. Mănuiesc cu pricepere cuvintele cât și pensula. Nu sunt hotărât ce aș face mai departe dar sigur va avea legatură cu arta.
"Perpetuu, perpetuu, macabru, perpetuu"! Mhm.
Tenebru perpetuu**
Instalez sisteme de operare(Windows și Linux) fac server ubuntu pe mașină virtuală, scriu pe stick-uri, fac update sau upgrade la S.O mai scriu uneori și ceva cod dar mai puțin ce-i drept, am certificat de calificare ca operator calculator și maseur. Vocație descoperită mai vrând nevrând cu masajul. De fapt mai mult de nevoie. Partea cu calculatoarele o butonez de prin 1999