Ai idee ce implica aceasta meserie?
nu este chiar asa de simplu cum pare in documentare(sunt biolog).
in ro trebuie sa faci o fac de biologie si iti pot recomanda un master de taxonomie in Bucuresti, dupa care poti face un doctorat in constanta sau Iasi, e cel mai apropiat de ceea ce iti doresti
Parcă era facultate de biologie la constanţa care era mai ok, mai ales dacă vrei să devii biolog
E grozav daca esti biolog. poti sa imi spui si mie mai multe despre meseria asta? Tu unde lucrezi?
In primul rand,nu exista profesie/ocupatie(nici in Ro si nicaieri altundeva!) de tipul unor asocierii de termeni ca de exemplu: "biolog marin","biolog botanist", "biolog genetician ", biolog virusolog ","biolog ecologist", etc, etc. Exista doar profesia/ocupatia de biolog ---atat!
Apoi, studiul entitatilor vii din mediul acvatic(ca de alfel si a celor din mediul terestru) presupune anumite specializari ale biologilor care le cerceteaza ca de exemplu: in hydrobiologie,in ecologie, in toxicologie, in microbiologie,in parazitologie,in zoologie,in botanica,in fiziologie animala, in fiziologie vegetala etc. Asa numitele "specializari" se obtin prin studii masterale(ciclul II de studii universitare) cu cele mai diverse denumiri( in niciun caz sub denumirea de "biologie marina"!). Ca sa intelegi, iti dau cateva exemple de programe de studii masterale: "ecotoxicologie acvatica","ecologie sistemica si conservare","ecologie marina", "limnologie","taxonomie si ecologie" etc. etc.
Ceea ce se numeste "superspecializare" este doctoratul care la noi exista sub forma unui doctorat traditional(clasic) caruia i se reproseaza excesul teoretic si limitarea la cariera academica( de cadru didactic in facultate). Nici nu te sfatuiesc sa-l faci decat daca vei dori sa predai!
Poate ca, in viitor, va apare si la noi ( precum la unele universitati din UK sau Austria) un tip de doctorat cu adevarat folositor denumit "doctorat profesional"( centrat pe discipline profesionale si pe cercetarea aplicativa). Este un tip de doctorat cautat pe piata muncii --- companiile cauta forta de munca superior calificata si specializata "pe felie".Mai mult, satisface nevoi diferentiate de specializare pentru ca se coreleaza mai bine cu specificul locului de munca. Este mai atractiv pentru persoanele care nu doresc sa aiba o cariera didactica.
Acum sunt masterand la UMF carol davila in Biofizica medicala si biotehnologie celulara.
pentru a lucra trebuie in general sa iti finalizezi studiile, majoritatea biologilor intra sistemul sanitar(analize de laborator) dupa care urmatoarea mare felie de absolventi se indreapta catre invatamantul obligatoriu, o mica parte devin cercetatori, cadre universitare, putini intra in vanzari, si o parte raman someri, exista foarte multi absolventi care nu isi gasesc loc de munca in domeniu.
Facultatea este grea si stufoasa, cu suisuri si coborasuri, spre exemplu la mine inmatriculati in anul 1 au fost 130 de studenti si am terminat cu licenta 23 in prima sesune de sustinere a licentei.
sper sa iti pot fi de folos
Eu am terminat liceul. din motive de sanatate am stat acasa un an si ma gandeam ca in vara sa dau la biologie.
In principiu abia atunci iti poti incepe cariera de cercetator in ro
Daca vei lua hotararea sa dai la aceasta facultate, iti sugerez sa iei in calcul si faptul ca, pe parcursul studiilor de licenta, ai nevoie de cunostinte in matematica, fizica si chimie dobandite la un liceu teoretic profilul real--- vei avea cursuri de biomatematica, biofizica si biochimie!
Ce rol au matematica si fizica in domeniul biologiei?
De matematica este nevoie in biostatistica iar de fizica si chimie este nevoie sa intelegi toate mecanismele de functionare ale organismului, in tot sau in parte.
anonim_4396 întreabă:
A98 întreabă: