| Claudiu193729 a întrebat:

Daca azi am inceput direct lucrul fara sa fiu in proba de lucru, fara sa semnez vreun contract și fără să-mi ceară extras de cont,exista riscuri pentru mine, pot păți ceva eu sau doar angajatorul?

6 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Adică ai început lucrul la negru?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Perioada de proba incepe cu prima zi de munca.
Ar fi trebuit sa semnezi un contract, altfel muncesti la negru.
Intreaba-i de contract, poate e doar o intarziere de cateva zile.
Dar nu lasa treaba sa devina permanenta. Exista ITM, unde poti denunta ca angajeaza fara contract.

| ChilotiMenstruali a răspuns:

Daca lucrezi fara contract, chiar si in perioada de proba, lucrezi la negru! Exista riscul unei accidentari la locul de munca, iar situatia ta nu te avantajeaza deloc. Solicita sa-ti inmaneze contractul de munca sau ameninta-i cu ITM.

| Furnicuta000 a răspuns:

Daca iti doresti intr-adevar acel loc de munca poti sa te duci o saptamana sau doua asa pana iti face contract. Si eu am acceptat odata sa merg o luna fara contract pentru ca angajatorul nu stia daca o sa ma tin de treaba, daca o sa-mi placa, daca se poate baza pe mine si nici eu nu stiam asta asa ca decat sa incurc si sa descurc cu actele, m-am dus pana am fost sigura ca vreau sa raman. Dar m-a platit pentru luna aia. Nu e o tragedie, nu baga pe nimeni la inchisoare pentru asa ceva, tu nu patesti nimic

| ioana748 a răspuns:

Buna,
Asteapta cateva zile. Cu siguranța vei primi contractul de munca.
Nu ai ce pati tu, doar angajatorul.

| Claudiu193729 explică (pentru johnnny123):

Am început munca fara sa semnez vreun contract, dar avantajul e că nu e așa mult stres și nici rupere de oase cum se cere la multe firme.Pe google scrie că se numește munca la negru, am de gând să stau o perioada, macar pana iau primul salar care din cate am aflat se pare banii se dau pe 15 și le 30, daca nu mă plătește cat a zis, probabil o sa plec