anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca dau la facultatea de biochimie, la terminarea ei ma pot face atat profesor de biologie, cat si de chimie? Facultatea acopera pregatirea in ambele domenii, atat cat o face cea de biologie simplu sau chimie?

Răspuns Câştigător
| WhiteLife a răspuns:

Ca sa predai, ai nevoie de modulul pedagogic. Sunt 2 variante: fie faci modulul in timpul facultății (un curs în plus) și poți preda până la liceu, fie faci master după ce termini și poți preda inclusiv la liceu (fie amandoua). Eu sunt studenta la Farmacie și cei de la modul ne-au zis că putem preda tot ce tine de domeniu: mate, fizică, bio, chimie. Același lucru e valabil și la facultatea de biochimie. Singura problema care se pune e sa iei nota mare la examenul de titularizare și să te prefere in comparație cu cineva care a terminat biologie, respectiv chimie.

12 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru WhiteLife):

Deci... cei ce termina facultatea de biologie/chimie au mai multa credibilitate decat cei cu biochimie? Este o chestie generala? Intreb, deoarece ma gandeam ca, dand la biochimie, le voi face pe ambele si asa voi avea "pachetul complet". Mult mai multe oportunitati, in ambele directii. Chiar si in domeniul cercetarii.
Urmeaza sa aleg o facultate si ma intereseaza si lucrurile astea, ca sa stiu in ce ma bag. Daca fac ceva, vreau sa fie un lucru serios si dus bine la capat, indiferent de greutate. Nu doar de dragul de a face o facultate. Tu ce ma sfatuiesti?

| WhiteLife a răspuns (pentru anonim_4396):

Te înțeleg, însă pe partea asta nu știu ce detalii să îți dau. Ce ți-am spus a fost ce ne-au spus profesorii, la rândul lor. Cu credibilitatea cred că depinde de director și de ce variante are big grin dar daca tu ești bun in ceea ce faci sigur găsești loc. La cariera de profesor universitar te-ai gândit?

anonim_4396

M-am gandit, dar am zis sa nu tintesc prea sus, ca sa nu dau cu capul de tavanlaughing) Iti dai seama ca mi-ar place extrem de mult. E nevoie tot de modulul asta, sau e alta mancare de peste?

E altă mâncare de pește laughing faci facultatea, faci master (sau faci medicina și nu mai faci master), apoi doctoratul, ieși asistent universitar și pe măsură ce trece timpul devii lector, conferențiar, apoi profesor și între timp trebuie sa faci cercetare și să publici multe articole. E adevărat că e greu (practic îți realizezi scopul de-abia după ce treci de o anumită vârstă), dar nu cred că e imposibil.

anonim_4396

Dap... suna complicatlaughing Oricum, auzisem ca poarta de deschidere catre domeniul asta o primesti inca din facultate, daca ai veleitatile specifice. Nu stiu cine mi-a spus ca daca esti destul de bun, poti fi "recrutat" inca din facultate de anumiti profesori, spre o pregatire superioara. Ai auzit de asa ceva?

Da, e normal ca profii să aleagă cei mai buni studenți să rămână acolo mai departe, dar anul trecut am cunoscut o fata, care a terminat la București și a venit la Oradea sa faca doctoratul. Nu știa profi, nu știa pe nimeni și se descurcă. Deci se poate happy

anonim_4396

Am intelees. Si as mai avea o intrebare... daca tot te-am prinslaughing Ai vreun sfat ce mi l-ai putea da, odata ce incep facultatea? Nu stiu... lucruri la care sa fiu atenta, pe care sa le fac/sa nu le fac. Vreau sa incep strong, de asta intreblaughing)

Hm, at fi multe de zis. Mie primul an mi s-a părut cel mai greu. Oraș nou, colegi noi, profesori noi. Ai nevoie de timp sa vezi cum trebuie să înveți (eu scriu, altfel nu rețin). Te sfătuiesc să înveți din timp, sa nu exagerezi cu mersul prin oraș sau alte părți big grin și să nu te descurajezi, orice ar fi. Ai încredere în tine, învață cat poți de mult, ai grija de tine și va fi bine happy

| Jukosto a răspuns:

Vezi ce exact iti place. Biochimia se ocupa cu partea chimica din lucrurile biologice mai mult. Daca vrei sa te faci profesor de chimie si sa devi un Heisenberg roman, iti propun sa mergi pe chimie. La chimie inveti si partile organice si anorganice in egala parte.

Asa poti sa "breaking bad" romaneste.

anonim_4396

Multumesc mult pentru sfaturi si pentru raspunsuri! Succes si tie pe mai departe, in tot ce vei face

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Jukosto):

Am inteles. Mersi de lamurire. Urmeaza sa ma dumiresc eu ce vreau, mai exact...

Cu mare drag, mulțumesc și eu și asemenea și ție happy trebuie sa găsești ceea ce-ți place și apoi să muncești mult sa ajungi acolo.