Nu e vorba ca nu sunt cautati, e vorba ca nu prea sunt candidati de sex masculin pentru aceste posturi
Pentru ca barbatii necalificați isi gasesc joburi mai bine platite decat vanzator la supermarket
În orasul meu am văzut foarte multi baieti casieri/ vânzători, si nu doar in hipermarket-uri, supermarket-uri, inclusiv la magazinele alimentare mai mici. Chiar am observat că sunt mai serviabili decât fetele-cochetele! ))
Fiindca baietii/barbatii sufera de orgoliu masculin, nefiind capabili sa fie serviabili si amabili, cand servesc din spatele galantarului.
Nu le place sa stea legati de locul de munca, de multe ori in picioare. Nu vor ei astfel de posturi, nu ca nu ar fi cautati.
În zona mea este un mix din ambele sexe, totuși ai vedea mai multe fete/femei pentru posturi de casier/e, iar cealaltă categorie lucrează la alimentarea magazinului, aranjarea depozitului, recepție, etc. Cel mai probabil este că în unele orașe, și în unele magazine, se crede că fetele/femeile sunt mai atrăgătoare pentru clienți, acestea vinde mai bine (adică ultimul contact dintre magazinz-client). Dar, motivul general valabil, după cum au spus și ceilalți, este că nu sunt îndeajuns de mulți candidați de parte masculină să participe pentru aceste posturi, mai ales cu experiență - ceea ce duce la vânzări mai bune. Majoritatea masculinilor sunt obișnuiți în mediile de muncă grea.
Și la fast-food sau restaurant, eu văd 99% doar fete/femei la caserie sau ospătarie.
Se crede că fetele/femeile sunt creaturi firave, drăgălașe, frumusețea absolută, iar băieții/bărbații să fie gentleman pe lângă acestea, să preia munca grea de câte ori au ocazia, și să le trateze cu respect.
Nu vorbesc cu părere de rău sau orice altă urmă de negativism, însă asta este realitatea socială din societate.
Mai era vorba aia "Femeile, bebelușii, și animalele de companie sunt iubite mereu, necondiționat (pur și simplu doar prezența lor, fără vreo activitate anume), dar bărbații sunt iubiți numai dacă produc ceva, dacă fac ceva util, dacă face pe cineva să se simtă bine".
Dacă stai puțin să te gândești, înțelegi de ce sunt mai multe persoane feminine pe posturile de vânzări. De asemenea, am observat același lucru și la posturile de învățământ, atât profesoare, directoare, secretare, încât și la nivel de inspectorat (aici e altă poveste, dar are o legătură minimă).
Când am fost să fac vaccinul anti covid, personajele prezente erau tot feminine, iar pe foile oficiale lipite pe geam erau semnate tot de o doamnă.
Nu vreau să fac o problemă "sexista" sau ceva de genul, doar relatez câteva întâmplări oarecum relevante. În același timp cred că persoanele masculine domină carierele din business la nivel înalt, din politică, și posibil din alte domenii de mare importanță.
Pentru că fiecare om își caută un loc de muncă unde știe că se descurcă.
Cei mai mulți lucrează pe șantier, agricultura, pază, depozite, ospătari, barmani, programatori IT, etc.
anonim_4396 întreabă: