Bacul este pentru a putea merge la facultate. Când termini facultatea vei ieși inginer. Adică nu vei mai fi tu acela care face efortul fizic, ci vei fi acela care va fi responsabil pentru lucrare.
Ca inginer vei munci, dar nu fizic, ci mai mult cu capul. Vei învăța să faci lucrări pe care oamenii de rând nu le pot face.
În spatele oricărui lucru, oricărui obiect, este cel puțin un inginer.
Apoi salariul unui inginer este mult mai mare decât al muncitorului de rând.
Pentru ca asa merg lucrurile in tara asta si nu s-au gandit la un mod mai bun de a evalua cunostintele absolventilor de liceu. Dar oricum e bine sa il iei pentru ca vei fi privit prost de societate si nu vei putea intra la facultate sau la unele job uri, ei se gandesc ca daca nu ai fost in stare sa inveti pentru un examen de genul nu esti in stare de alte lucruri
Nu toată lumea e făcută să ia bacul, dacă toți l-am lua nu ar mai exista echilibru. Efectiv ne completăm uni pe alți un exemplu ar fi că dacă toți am lua bacul și am fi cu facultate nu ar mai exista femeie de servici la birouri, școli sau lucrători în alte joburi pe care nu ai vrea să le faci cu bacul luat sau facultate.
Pentru a arata ca poti face si altceva decat sa vinzi flori si branza in piata, sa cari roabe cu moloz pe santier, sau sa dai cu mopul in magazinul de la coltul strazii.
E doar un test pentru a aprecia cunostintele si faptul ca poti gandi structurat, liber.
Fiindcă dacă ai carte ai parte de un loc mai bun de muncă fără prea mare efort fizic sau chiar deloc în unele domeni de muncă în care necesită doar matematică și atenție ori să-le ai cu calculatorul în domeniul IT sau alte instituții care necesită obligatoriu bacalaureatul să-l ai la îndeamnă să-ți demonstrezi capacitate și ca ai fost un elev care sa ținut de scholă de învățătură și poate profesa în multe domenii și în multe locuri de muncă pe care poți fi plătit foarte bine și la noi în țară fără sa fi obligat constrâns de situația financiară și salariile din România să muncești într-o țară străină.
Că fără studii ajungi sa lucrezi în fabrici și acolo numai înjurături o sa auzi toate ziua de la fete și băieți.
Ca sa nu ramai pe viata un simplu muncitor, necalificat.
Fara BAC nu te poti angaja nici macar ca vanzator la supermarket, ramanand doar un vanzator in piata la tarabe, sau la sapat gropi si santuri, ori agricultor, ori culegator de capsuni ori asparagus prin strainatate.
Nu e important sa avem toti bacul, doar cei care nu vor sa lucreze pe santier toata viata.
Nu e important să avem "toți" bacul. Fiecare om decide cât de important este pentru el însuși, în funcție de aspirațiile și așteptările pe care le are.
Dacă nu ai niciun fel de aspirații legate de carieră și ești mulțumit să stai "la parter" toată viața, atunci poți să stai liniștit și fără bac. Dar atunci trebuie să înțelegi că universul tău de oportunități va fi extrem de limitat, și că cele mai multe uși îți vor fi închise toată viața.
Nu as zice chiar "cu totii".
E important sa ai bacul daca vrei sa avansezi in cariera. Gen, daca tu nu ai BAC-ul si esti angajat de ceva ani la supermarket sa zicem. peste ceva timp e posibil sa ai sansa sa avansezi pe un post mai mare la acel supermarket. Ca ceva manager sau administrator. Dar fiindca tu nu ai Bac-ul luat, nu ai sa poti niciodata sa ajungi pe posturile alea. Pentru ca iti cere macar diploma de Bac.
Asta cu supermarketul fiind doar un exemplu. Sunt foarte multe locuri de munca unde poti sa avansezi. Si daca nu ai Bac-ul luat, mereu o sa stagnezi pe un post inferior.
Destul de multe locuri de munca deja cauta absolventi de studii superioare ( facultate ), deci Bac-ul devenind ceva foarte banal pe care ar trebui sa il ai.
Bineinteles ca mai sunt si exceptii unde parintii au o afacere unde te pot baga si pe tine sau daca ai o idee de afacere si devii propriul tau patron. Acolo nu ai nevoie de bac. Dar atata timp cat nu te incadrezi in exceptiile astea, e foarte important sa ai Bac-ul luat, daca vrei sa ai o viata confortabila.
Concepte expirate și prăfuite! Vei observa și nu doar în România ca NU te prea ajuta coatele tocite pe băncile facultății! Cei cu note mari sunt angajații celor cu 5 pe linie sau hai un 6 sau 7 chinuit dar care au spirit antreprenorial, talent de vânzare și abilități sociale PCR *( PILE, Conexiuni & Relații)! Se cauta skill-uri * ( Aptitudini ) nu un carton prăfuit pus în rama pe perete! Sunt răsplătiți REGESTE cei ce duc capital, Bani și clienti în firme!
Sau cei care vor sa facă afaceri in loc sa alerge după studii și diplome peste diplome că sa se angajeze undeva. Cine iese din sistem și reușește să facă bani nu mai are nevoie de studii
Și care e procentul celor care nu sunt in stare sa ia bancul dar fac o afacere de succes? 0.1%? 0.5%?
bighi1988 întreabă:
DumitrescuAlex întreabă:
anonim_4396 întreabă: