Dacă ai ADHD asta înseamnă că de obicei te plictisești la slujbele unde trebuie sa stai jos și unde trebuie sa mergi în același loc! Pentru tine ți s-ar potrivi o slujba de ghid turistic sau șofer! Îți place să călătorești?
Îți mulțumesc pentru răspuns.
Am niște primit medicamente dar scria că ele conțin sânge de capră și nu le-am administrat.
Nu ai ce meserie sa-ti alegi cu 8 clase, doar munca necalificata in agricultura, constructii sau la curatenie.
Nu arăt eu de femeie de serviciu
Cu școala de șoferi sunt de acord
Nu îmi lipsește nici respectul față de oameni, nici perseverența, nici cunoștințele de bază care ușurează viața și care sunt folositoare, nici inteligenta emoțională, nici iQ bun.
Totuși, de ce nu am voie să lucrez?
Eu dacă aș fi șefă, aș angaja fără nici o reținere pe cei cu 8 clase.
Ai voie sa lucrezi, dar la angajare se cer niste calificari.
Poti sa iti continui studiile.
Ai exemple chiar aici, in threadul asta, de oameni care au ADHD si au facut si o facultate.
E prea vaga intrebarea ta.
Depinde de domeniu.
1 Mă pot concentra doar la ceva ce mă interesează și îmi place.
Nu toate meseriile expun lucrătorii la public
3 Pot funcționa în preajma altor persoane
4 Nu 99% este procentajul, verifică și după calculează
Ce înțeleg din ce spui este că cei introvertiți și cu ADHD nu pot lucra la 99% din job-uri
Eu dacă aș fi șefă, nu aș avea nici o reținere din a angaja pe cineva cu 8 clase, dacă dau să facă un test înainte și îl trece cu bine.
Am avut și eu depresie, - cel mai rău sentiment, mai ales când era vremea înnorată.
Din câte am citit, depresia vine de obicei din urma unor schimbări majore în viață - chiar dacă se schimbă în râu, chiar dacă se schimbă în bine.
Eu fix în ultima zi de școală mi-am cumpărat primul meu telefon.
După ceva timp a venit și depresia asta pentru că m-am obișnuit cu altă viață, mi-am schimbat viața prea brusc. E posibil ca cineva să facă depresie și după ce câștigă la loto. E foarte des întâlnită la mame după ce nasc un copil chiar dacă se bucură pentru el - este vorba de schimbarea care se întâmplă în in viață și de asta poate apărea depresia mai ușor.
Si mie imi place foarte mult sa calatoresc si sa vad locuri noi
La orice domeniu, ar trebui să se dea teste înainte, că sa vadă dacă îl trece, dacă angajatul este capabil cu adevărat de acel job.
Tocmai asta e rostul calificarilor, al diplomelor, al certificarilor.
Ce legătură are matematica cu logica? Sunt dovezi stabile, concrete cât de cât care să demonstreze asta?
Are extrem de mare legătură ce se face la școală cu meseriile. Școală te învață cum să înveți și îți oferă posibilitatea de a alege
As vrea sa ai o banala operatie de apendicita unde sa te opereze un medic care nu a făcut școala sa vedem cum iese.
Din experienta cu copilul iti spun ca nu merg.Mai bine consult si tratament
E life changer
Cu placere! Dar va rog, luati-ma la per tu, ca altfel ma simt batrana.
Da, păi schimbările, mai ales bruște, nu sunt benefice pentru nimeni. Mai ales când sunt și negative, de obicei de la acele schimbări apar și șocurile. Și deși mulți spun așa parcă cu nesimțire "ce mai atâta depresie, că pe timpuri nu exista" totuși să știi că de la un șoc puternic, poți inebuni complet iar tu ca persoană și ca psihic depersonaliza complet, uita cine ești. Deci nu e de glumă cu șocurile astea.
"Mă pot concentra doar la ceva ce mă interesează și îmi place."
Numai că la școală nu ți-a plăcut nimic în afară de limba română. Și nici de aia nu te-ai ținut, pentru că nu ai mai continuat cu liceu și facultate.
"Nu toate meseriile expun lucrătorii la public"
Nu este vorba doar de interacțiunea cu publicul. Este vorba în primul rând de interacțiunea cu colectivul în care lucrezi.
"Pot funcționa în preajma altor persoane"
Te contrazici singură. Uite cuvintele tale: "asta face să mă simt foarte rău în preajma mai multor persoane. Parcă simțeam că mă încarc cu toată energia negativă a colegilor."
"Nu 99% este procentajul, verifică și după calculează"
Este irelevant dacă este 99%, 98% sau 97%. În vasta majoritate a joburilor trebuie să poți interacționa cu alți oameni și să te poți concentra.
"Eu dacă aș fi șefă, nu aș avea nici o reținere din a angaja pe cineva cu 8 clase, dacă dau să facă un test înainte și îl trece cu bine. "
De unde știi tu ce ai face dacă ai fi șefă, din moment ce nu ai fost niciodată șefă? În plus, șefii au la rândul lor alți șefi, nu fac ei politica de angajare.
Atunci cand faci calcule matematice, gandesti la capacitate mare si iti antrenezi creierul sa faca in timp acele calcule, mai eficient, mai calculat. Nu mai stai ca la inceput 2-3 ore sa rezolvi o ecuatie, ci stai o ora sau jumatate. Si tot asa mai departe. Faza e, ca modul asta de a eficientiza gandirea nu ramane doar la ecuatii, ci ramane cu tine la orice problema intalnesti in viata. Vei rezolva mult mai rapid problemele sau dificultatile din viata cotidiana daca ai o minte antrenata si calculata.
Si stai linistita ca nu sunt dovezi sau cercetari ascunse pe tema asta. O simpla cautare pe google cu: "Importanta matematicii in gandirea umana" iti va arata toate dovezile de care ai nevoie.
Si raspunsul la prima ta intrebare, este ca da. Logica are legatura stransa cu matematica. Tu cand faci calcule, nu gandesti logic? Gen este logic ca atunci cand folosesti inmultiri, impartiri, radicali, etc. Poti rezolva anumite ecuatii sau probleme. Daca nu ai o logica dezvoltata in spate, nu ai cum sa le rezolvi, pentru ca nu stii.
Trei motive:
1. Multe locuri de munca au din punct de vedere legal un prag de educatie minim pe care il cer de la cei care vor sa lucreze acolo. In afara de posturi precum ajutor de bucatar, lucrator comercial, curatenie etc. nu prea ai voie legal sa angajezi pe cineva sa faca lucruri la tine la firma. Despre medicina poti sa citesti cat vrei tu in timpul liber, dar chiar si pentru infirmiera sau receptionista la spital ai nevoie de 10 clase si un curs de cateva luni.
2. E vorba aici si de cata incredere poti avea in cineva in ceea ce priveste responsabilitatile serioase. Cand angajezi pe cineva, o faci ca sa ai cui sa-i dai ceva de lucru si sa o faca. Daca o persoana nu a putut termina nici macar 10 clase, ce tipuri de responsabilitati ii poti da in afara de munca manuala repetitiva? Ca te poti tu concentra pe ce iti place e foarte bine pentru tine, dar cate joburi ai vazut tu sa aiba activitate interesanta si captivanta in fiecare zi? Ca tot ai mentionat tu de limbile straine, eu am lucrat la un birou de traduceri putin dupa ce am terminat facultatea (de care, apropo, ai nevoie pentru a lucra in domeniul asta). Daca iti imaginezi ca acolo traduceam cele mai noi romane de la autorii mei preferati si ca ma trimiteau in tari exotice sa fiu interpret pentru prim ministru, vei fi dezamagita rau sa afli ca 99% din activitate implica sa traduci documente legale de doi bani de tipul "Cerere de ajutor social pentru familiile monoparentale aflate in diaspora pentru mai mult de 24 de luni consecutive" sau brosuri de la firme care vand perdele sau mai stiu eu ce.
3. Nu stiu cat cred eu in ideea ca educatia te pregateste pentru ceva, dar cel putin e destul de clar ca nivelul de educatie dovedeste prin cata monotonie poti sa treci si cat de constincios esti legat de sarcinile tale. Si daca esti complet de acord cu ideea ca nu inveti nimic util la scoala, macar inveti sa faci fata unor responsabilitati, care sunt la fel de inutile si la 99% din locurile de munca. Ideea e ca, daca vasta majoritate din oameni au macar bacul daca nu chiar o facultate terminata, in momentul cand un angajator are mai multi oameni care aplica pe o pozitie, de ce ar alege pe cineva cu studii mai putine? Si daca e vorba de un amarat de call center, tu ca om responsabil de angajari, ai prefera pe cineva cu 8 clase sau pe cineva cu 12?