Mai explicit la ce rol te referi mai exact? Intr-o companie lucrezi 8 ore pe zi daca esti freelancer iti faci singur programul
Zic un It-ist care ia un junior 5000 lei, cu experiență 2 ani 8500 lei și 5 ani experiență peste 10000 lei
Pentru salariile astea poate 14 ore, nu 4. In IT se lucreaza cat e nevoie, cum te descurci. Nu esti contabil.
Da, daca cunosti limbaje de programare la perfectie.
Nu iti da nimeni 5000 de lei daca nu cunosti macar limbajele: c++, java, Python, javascript si C. Pe langa asta trebuie sa cunosti si tot pachetul office: Excel ( cu tot cu functiile lui ), powerpoint, word, etc...
E usor cand spui ca lucrezi in "IT", dar multi care iau banii astia de care zici tu, au invatat de prin liceu mate info pe paine, plus facultatea de informatica la palmares.
Eu unul urmez in prezent o facultate de mecatronica si chiar azi am dat un colocviu la limbajele de programare. Tu stii ce greu este sa inveti limbajul C++ cat sa iei de un 5-6? Si asta e pistol cu apa pentru un IT-st, ca ce m-am chinuit eu cu putinele functii din intreaga biblioteca de functii, e joaca de copii pentru el.
E complet eronat ce scrii tu.
In primul rand un programator bun trebuie sa inteleag niste concepte, nu sa stie pe de rost si la perfectie 5 limbaje cum scrii tu.
In al doilea rand niciun programator nu are nevoie de suita Office pentru ca... efectiv nu se foloseste asa ceva in programare.
In al treilea rand nu e nevoie sa ai facultate in palamres sa fii un programator bun, e o meserie care se invata pe cont propriu. Bineinteles ca facultate ajuta, dar nu e ceva obligatoriu.
In al 4lea rand orice programator mediocru ar trebui sa se descurce sa ia un 5 la un examen care implica C++ daca a studiat asa ceva.
In al5 lea rand programarea inca se plateste foarte bine, 5000 lei nu e nici pe departe salariu pentru un programator care sa aiba experienta in 5 limbaje asa cum scrii tu.
Sa nu denaturam realitatea.
Pai hai sa o luam cu inceputul:
1. Cand am spus ca sa cunosti limbajele de programare, nu m-am referit ca sa le stii pe de rost. Sunt si eu constient ca nu poti invata toate functiile de acolo, ca sunt cu sutele, daca nu, chiar peste o mie.
2. Orice programator are nevoie de cunostinte in office cel putin cele de baza. Cand clientul iti trimite documentele necesare pentru proiect, de cele mai multe ori ai sa le primesti in word, excel si pdf. De acolo iei toate informatiile necesare si te apuci de proiect. Asa tu daca stii doar programare, dar te holbezi ca pisica in calendar in fata unui spreadsheet si a unui pdf trimis de client, e jalnic rau. Pentru ca se presupune sa cunosti astea de prin liceu.
3. Intr-adevar, nu e obligatorie si facultatea, dar ea ajuta foarte mult la cv-ul de angajare, ca vede angajatorul ca ai bagat teoretic mai multa informatie in tine.
4. Corect
5. Se plateste 5000 de lei la angajare primele 3-6 luni cat sa te vada aia daca te descurci si ai potential.
Realitatea nu e denaturata, ci stiuta din experienta plus cunostinte cunoscute care lucreaza in domeniu.
Poate la unele firme, la multe locuri de munca stai 8 ore fix, cu jumate sau o ora pauza din alea 8 ore, momentan lucrez la o fabrică auto ai lucrezi 8 ore din care o ora pauza deci teoretic lucrez 7 ore
1. iarasi, un programator bun nu lucreaza in c++, c, java, python, js etc etc... de obicei se axeaza pe o directie pe care o aprofundeaza si capata experienta.
2. sa fim seriosi, de la a sti sa deschizi un pdf ca sa citesti din el pana la citez " Pe langa asta trebuie sa cunosti si tot pachetul office: Excel ( cu tot cu functiile lui ), powerpoint, word, etc." E cale lunga.
Realitatea ta e cam denaturata... iti zic eu din experienta mea.
1. Iti maresti mai mult orizonturile de angajare daca stii mai mult de un limbaj de programare. Nu toate companiile lucreaza cu un limbaj de programare ales de tine. Unele lucreaza in python, altele in c++, altele in java... Si stai mai mult timp sa gasesti un loc de munca pe directia aleasa de tine.
2. Daca ar fi doar deschisul lor si cititul, ar fi parfum. Trebuie sa cunosti si ceva functii din ele pentru a edita, transforma si muta datele dintr-un program in altul. Daca mai primesti si un pdf needitabil deja trebuie sa cunosti si un program OCR pentru a-l face editabil.
De aia zic ca asa in mare daca stai sa o iei, e oarecum simpla treaba, dar daca stai sa o iei la puricat, apar complicatii.
Pai cam atat ar fi de inceput. Poti incerca sa mergi la interviuri daca chiar vrei, dar trebuie sa tii cont si de ceea ce am scris mai sus.
Da, evident că depinde de angajator și de contractul de muncă, eu spuneam strict din experiența mea.
Totuși mi se pare bună varianta cu 8 ore, cu tot cu pauza de masă inclusă, însă dacă nu asta e politica companiei nu poți face prea multe.
Minim 8 ore ca angajat, adesea si peste program. Poti cere salariu de mii de euro si negocia programul abia cand esti foarte foarte bun.Ai terminat cu glovo si vrei sa te reorientezi? Am inteles din alt discutii, pe reddit, ca este nevoie de oameni la tot ce inseamna back-end, ca toti vor la front-end unde e mai usor.Succes.
Am terminat din decembrie cu glovo, recent lucrez la o fabrică că controlor calitate adică retușez piese
Aa, ok.N-am retinut, my bad.Suna mai bine oricum.Si nu esti multumit de ce faci? Sau doresti sa castigi si ceva in plus din treaba cu IT-ul?
Păi mă lucrez la o fabrică cu salariu de 3400 lei și cazare gratuita, Stam 2 persoane in camera și 6 in apartament, dar vreau pe viitor sa fac un curs ceva ca să am un job mai bine plătit, eu vreau sa investesc in viitorul meu!
Am inteles.Atunci iti doresc mult succes in ce ti-ai propus, e un plan bun!