Într-adevăr, trăim într-o societate unde muncitori sunt văzuți ca niste sclavi de "șefi". Mulți dintre ei au uitat însuși că și ei au fost la un timp, în pielea noastră. Mulți sau ajuns și au uitat ce înseamnă să fii un om la munca de jos.
Sper că te-am putut ajuta cumva.
O zii bună îți doresc.
Depinde de angajator mai ales in RO unde e nesimtire aproape oriunde, daca stii sa vorbesti si sa refuzi anumite chestii nu ai treaba. Am avut situatii care nu mi-au convenit si am discutat cu seful, managerul sau sales coordinator si am rezolvat neplacerile. Sa traga pe altii mai fraieri nu de mine
Zi mai bine ca nu-ti place munca. Oriunde ai lucra, chiar si in alta tara, este la fel. Diferita este remuneratia.
Habar nu ai ce inseamna sclavia.
" MereuRespinsa93: jobul reprezintă sclavie... cârpă de șters pe jos pentru superiori "
din userneme și intrebare am putea ințelege că nu lucrezi, ești acasă, deasupra nimicurilor numite slujbă, meserie, serviciu,...așa-i că așa e?
Am putea să nu judecam oamenii după username? Este atât de expirată percepția...
Iată că iți răspund: te-a judecat cineva pe aici?
DE CE ai numele ăsta? reflectă vreo zbatere interioară sau e generat aleatoriu?
am intrebat : am putea ințelege că nu lucrezi, ești acasă, deasupra nimicurilor numite slujbă, meserie, serviciu,...așa-i că așa e?
- de ce nu răspunzi?
Multi m-au judecat prin mesaje și aici, la răspunsuri. Deja sunt sătulă și am contul de câteva zile. "Deasupra nimicurilor numite slujba"-cum dracu slujba sa fie nimic?
"cum dracu slujba sa fie nimic?"
te contrazici: mai jos spui că nu vrei sclavie deci nu vrei job. e treaba ta dar cât timp o să mai ai resurse moca?
" MereuRespinsa93: E adevărat că jobul reprezintă sclavie"
Una e nimic, alta e sclavie. Sunt termeni total diferiți.
Să fie cum spui tu. Si totuși, tu in ce domenii excelezi?
Le-am enumerat mai sus.
Ok,le rescriu (sunt pricepută, nu mă declar profesionistă) : desen, scriere, editări video, foto, fotografie, filmări, animații 3d(pentru fani), unele jocuri video.
Cred că nu e cazul să AȘTEPȚI oferte ci fă-ți o firmă și dacă ești relamente valoros, nu doar supraviețuiești, inflorești
Firma din ce? Nu știu ce produs as vinde, am făcut educație antreprenorială dar tot nu știu. Nu e chiar atât de simplu pentru cineva atât de necalificat ca mine.
Atunci stai acasă și plânge-ți de milă!
"în 20 Aprilie | MereuRespinsa93 explică:
Ok, le rescriu (sunt pricepută, nu mă declar profesionistă) : desen, scriere, editări video, foto, fotografie, filmări, animații 3d(pentru fani), unele jocuri video".
Ce ai descris tu mai sus sunt hobby-uri doar.
Ce poti sa ne spui in legatura cu scoala si educatia ta, in ce te-ai pregatit, ce profesie ai?
Inginerie economică industrială, managementul mediului și dezvoltare durabilă, curs de cofetar-patiser
Mai revin odata si te intreb ce profesie ai, nu ce cursuri ai facut
Nu am niciuna acum. Am avut gamer tester.
Niciodata sa nu te lasi calcat/a in picioare, chiar daca sunt sefi sau ceva superiori in functie, tot oameni sunt iar faptul ca te-ar da afara ti-ar face un bine, daca ai demnitate mare pleci inainte sa te dea ei, joburi gasesti la tot pasul, dar decat sa stai si sa inghiti si sa fii carpa doar pentru niste hartii...te dezumanizeaza total, nu stiu...eu n-as suporta asta si la prima abatere in care mi se face o nedreptate d-aia grasa rabufnesc si le fac si o reclama proasta, sa vada si altii ce jeguri se ascund in costume pe acolo. D-aia mi se rupe mie ca m-ar da afara, zic ce am de zis si caut altceva, zici ca se termina lumea la ei, daca esti om cu mine imi vad de treaba si fac ce imi ceri, chiar dedicat, iubesc corectitudinea, sunt om corect si vreau sa primesc la fel si eu.
Pai normal ca job-ul e un fel de sclavie atat timp cat nu muncesti pentru tine! Muncesti pentru altul pe nimic, sa faca ala avere.
Ptr ca in loc sa ne asociem 10 sa facem o firma, si sa impartim profitul intre noi (in functie de pregatire, evident) si sa ai lunar 2500 de euro, muncesti pentru unu care ia grosul profitului si tu iei 1000 euro salariu pentru aceiasi munca de abia te ajungi.
Aia e.
Chiar daca e liniste si nu se poarta urat sefii, tot aia cam e, tot pentru altul muncesti pe putin ca sa faca el avere.
Liberalismul asta are la baza, exploatarea omului de catre om.
Sa faca unii burta mare pe spatele altora.
Toti ciobanii* s-au facut patroni si au ajuns chiar in functiile de conducere ale statului.
* cioban, ciobani s.m. (peior.) 1. (deţ.) deţinut analfabet. 2. persoană necivilizată / grosolană. (Notă: Definiţia este preluată din Dicţionar de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007)
Sursa: https://www.dictionarroman.ro/? c=cioban
Asadar, orice om care vrea sa se angajeze, sa-si faca fruntea de cremene, pregatit sa infrunte cei mai mari dusmani: patronul impreuna ca toata haita lui de angajati.
Un astfel de angajat, o clipa sa-si lase garda jos si poate sa-si i-a adio de la viata.
De vina este numai guvernul Romaniei care nu impiedica astfel de lucruri.
La judecata de apoi, membrii guvernului si patronii vor fi judecati de catre angajati. Si asta pentru ca ciobanii de mai sus nu au stiut ce inseamna cuvintele: "Faceti-va prieteni cu ajutorul bogatiilor nedrepte, pentru ca atunci cand veti muri, sa va primeasca in corturile vesnice." (Luca.16:9)
Da si nu. Depinde de sef si domeniu, si de obicei da, nu e prea destept sa ii contrazici ''tare si clar'' daca is sefi romani clasici.
Jobul reprezinta sclavie când habar nu ai care sunt drepturile și indatoririle tale ca și salariat.
Și oamenii, în general, te tratează nașpa când le permiți sa o facă.
Ai o perceptie gresita asupra sclaviei. Sclavia inseamna sa nu ai optiuni. Un angajat are oricand optiunea de a-si da demisia si a pleca in alta parte.
Iar cu cat un om este mai bun in domeniul lui, cu atat are mai multe optiuni si cu atat seful va trebui sa se poarte mai bine cu el pentru ca nu vrea sa-l piarda.
Poate ca problema ta este ca nu ai suficient de multe cunostinte incat sa fii un angajat valoros, asa ca esti usor de inlocuit si nu ai nici o parghie de negociere.
glumești, nu?
Treaba e ca de când am fost dată afara, nu s-a mai întrezărit nimic sau a apărut și scurs printre degete ca nisipul. Singura companie care m-a acceptat acolo a fost și până și ăștia m-au alungat ca pe o măsea stricată, cu mult înainte de pandemie. Ia ghicește starea mea emoțională din acest moment.
Asta nu face decat sa-mi confirme ca am dreptate. Daca ai fi fost un angajat competent care are multe de oferit unei companii, nu ai fi fost "data afara ca o masea stricata"
N-au fost în stare să aștepte să devin una competenta, să mă formez in cadrul companiei.Nu ar fi fost frumos așa? S-a grăbit cu concedierea mea ca fata mare la măritat! (Nu insinuez nimic cu măritatul, era doar o expresie)
De ce crezi ca este datoria unei companii sa astepte (si sa te plateasca) pana cand devii tu competenta?
Daca ai avea tu o companie, ai plati angajati incompetenti care nu produc nimic in speranta ca vor deveni competenti inainte sa dai faliment?
Eu as oferi șanse pentru că mi-ar păsa de viața angajatului, nu numai de companie. L-aș asculta și sprijini! Dar degeaba vorbesc că voi tot înțelegeți pe dos.
Din gura este foarte usor sa spui ca "ai oferi sanse".
De ce nu-ti deschizi tu o firma unde sa oferi sanse tuturor incompetentilor? Si mai vorbim apoi, cand banca iti bate la usa, statul isi vrea impozitele, angajatii isi vor salariile, chiria si facturile la utilitati sunt cat casa si incasarile sunt la pamant pentru ca angajatii tai habar n-au pe ce lume sunt si clientii pleaca.
Nu ma intelege gresit, eu nu sunt sub nici o forma pentru batjocorirea si exploatarea angajatului. Din contra, cred ca toti angajatii trebuie sa fie tratati cu respect si sa li se asculte problemele.
Iti spun doar care este realitatea unei companii: cu cat un angajat este mai competent, mai productiv si mai greu de inlocuit, cu atat acel angajat are mai multa putere de negociere cu angajatorul. Cu cat un angajat este mai nepregatit si mai usor de inlocuit, cu atat acel angajat are o pozitie mai slaba.
Daca vrei sa ai putere de negociere, lupta-te sa devii o componenta valoroasa a masinariei, nu un capac de ventil.
Asa gandesti acum, dar daca ai avea o firma ai intelege ce cheltuiala ar fi sa formezi un om care nici nu ai garantia:
- ca se prinde ceva de el
- ca nu isi da demisia
O decizie proasta poate duce firma in faliment.
Nu e sclavie, pentru ca tu de buna voie semnezi contractul de angajare si poti sa pleci cand vrei tu.Vezi tu, e un adevar pe care mi l-as fi dorit sa il fi aflat mult mai devreme, dar in viata daca nu muncesti, nu da nimeni doi bani pe tine.Muncesti pentru tine in primul rand,sa ai ce sa mananci,sa ai cu ce sa te imbraci si muncesti in functie de pregatirea pe care o ai.
Daca stii doar sa maturi strazi,o sa primesti salariu mizer,pentru ca,ei bine. oricine poate sa mature strazi,un doctor poate sa mature strazi, dar un maturator de strazi nu poate sa faca operatii pe cord deschis, intelegi ce zic? Cu cat esti mai capabil si mai citit cu atat esti mai de folos si automat si remunerația creste.
Nu te mai gandi ca trebuie sa faci bani sau ca trebuie sa muncesti ca asa zic ceilalti, gandeste-te mai degaraba, ce pot eu sa fac ca sa fac o lume mai buna? Ce stiu sa fac? Ce probleme pot sa rezolv? In ce domeniu merita sa imi dedic timpul? Ce imi place sa fac si ce abilitati am?
Ceea ce descrii tu este partea mai intunecata a capitalismului. Daca nu esti destul de bun, esti inlocuit cu altcineva.Eu am fost dat o singura data afara si am si plecat de la multe joburi, dar nu consider ca mi s-a facut vreo nedreptate, ci ca eram necopt la minte si nu stiam ce inseamna munca.
Motivatia din spatele muncii trebuie sa fie una personala, individuala si din proprie ratiune altfel iti pierzi si timpul tau si pierzi si timpul celorlalti. Suna al dracului de ciudat, mai ales venind de la mine, dar trebuie sa vrei sa muncesti, trebuie sa te scoli dimineata si sa zici 'astazi vreau sa muncesc cu spor si sa fac o treaba buna, sa fiu multumit la sfarsitul zilei'.
Foarte multi oameni muncesc pentru bani, eu toata viata am cautat sa fac ce imi place si cand am aflat ca trebuie sa muncesc, am inceput sa caut in toate partile ceva la care sunt bun, dar si sa imi placa, nu m-am gandit o secunda la bani.Nu stiu daca am gasit, dar caut in continuare, am incercat foarte multe joburi doar pentru a gasi ceva ce mi se potriveste mie.
Fa un exercitiu de imaginatie, ai timp liber sa faci orice.Nu exista bani, imagineaza-ti doar o secunda ca nu exista notiunea de bani.Ce ai face cu timpul tau? Pentru ce merita sa muncesti?
Cauta raspunsul la intrebarile astea si ia aminte, pentru fiecare e diferit.
Eu nu am inteles niciodata de ce exista presiunea asta pentru munca.Cine vrea,sa munceasca,cine nu vrea sa stea degeaba,treaba lui.
O viata ai de trait,daca nici in viata asta nu faci ce iti place,atunci cand? Daca iti place sa muncesti si sa ai un viitor,sau pentru familie, copii, fa-o, daca iti place sa petreci, fa-o,daca iti place sa furi,du-te la furat, oricum nu scapi toata viata neprins, fa ce vrei sa faci, e viata ta, ce rost are sa incerc eu sa te conving sa fii responsabil? Daca tu nu vrei sa faci ceva, nu fa acel lucru, dar fii realist in ce priveste asteptarile si consecintele deciziilor tale.
Am idei,un strop de creativitate și puțin talent la a scrie scenarii, intrigi,desena,edita video, compune muzică, înregistra audio, video, scenarii audio, fotografie dar e prea târziu să le mai formez pentru că mă îndrept spre vârsta la care trebuiau deja realizate unele din ele sau toate laolaltă! Sunt doar nimicuri pe care nu interesează decât fanii de pe internet sau urmăritorii de pe social media, ăia foarte puțini!
Exemple:
As vrea sa scriu o carte de povești, dar nu am citit 500+ de cărți în toată viața! E prea târziu! Vreau sa creez benzi desenate.Prea târziu, trebuia să fi învățat desenul mult mai mult de la 12-13 ani și abia acum sa fiu celebră. Desene animate? E nevoie de bani, echipamente și oameni! E imposibil de una singura sa le fac pe toate deci și asta e prea târziu! Să cant la pian? Trebuia învățat de la 7 ani! Acum pricepi?! NU mai sunt așa multe variante pentru cineva care se apropie de 28 de ani, s-au dus toate! Au rămas resturile.
Trecutul a trecut, trebuie sa te gandesti la viitor.
Nu, le faceam la 15, si tot atunci aveam si modul asta de exprimare, ma imiti perfect dar iarasi te incurci, alexandra vezi-ti de copil lasa viata mea obsedato.
Asta e tot ce mi-ai putut recomanda după toate cele înșirate?! Nu mă ajută cu nimic! Fii mai concret(ă) că oricine poate spune ce ai spus tu!
De fapt, numai spune nimic. Văd că vorbesc cu pereții. NIMENI nu a fost în stare să îmi dea niște repere corecte, palpabile situației mele și să dea roade, toți m-ați luat cu abureli și vorbe sterile care le poate spune și un autist. Măcar de ai fi spus : "Continuă cu desenul, mai ai timp să te formezi și poți face grafică." sau "Perfectioneaza-te pe video, încearcă să aplici la cutare post de lucru pe această filială." NU! TOTI îmi dați sfaturi nejustificate pe realitate, doar încurajări.
Ai putea incepe prin a te calma putin. Nimeni n-are nicio idee despre cum e viata. Faptul ca ai ajuns la 27 de ani si inca nu stii ce vrei sa faci concret nu e un capat de lume.
Nu e deloc tarziu sa canti la pian acum. Ai o capacitate de intelegere mult mai dezvoltata decat un copil de 7 ani, deci poti progresa cu usurinta (zic din experienta, caci am invatat sa cant la chitara la 20 de ani si mi-a fost destul de usor). La fel si cu desenul sau alte pasiuni. Tot ce iti trebuie este sa gasesti pe internet diferiti mentori care sa aiba materiale structurate. Intr-un an, doi, poti sa te perfectionezi daca depui efort zilnic.
Mda,se vede clar ca tu inca visezi.
In viata nu faci doar ce iti place, la fel ca baiatul care intreba daca e tarziu sa se apuce de box la 14, da,poate raspunsul meu nu o sa-i placa dar nu vreau sa-i dau sperante false,daca isi pune astfel de intrebari inseamna ca nu e de el,cand vrei sa faci ceva,faci pur si simplu, fara sa mai intrebi pe nimeni.
Tu vrei sa fii celebra, ghici ce, ca tine sunt miliarde, toti vreti sa ploua cu bani si faima.De parca asta ar rezolva vreo problema, daca nu esti ok pe dinauntru, cand ai bani si faima te duci cu viteza de 100 de ori mai mare in cap.
Asta e problema cu societatea noastra, toti vor sa ajunga sus fara sa depuna efort si daca e posibil, sa sara peste trepte.
Omule, cand vrei sa faci ceva, faci si gata, astea sunt niste scuze penibile ce imi aduci tu aici.
Pacat ca nu vrei sa traiesti in lumea reala, unde chiar sunt probleme de rezolvat si unde ai putea sa fi de ajutor, in schimb vrei sa-ti construiesti o bula a ta, unde totul e roz.
Nu ai idee cat de mult dispretuiesc asta la oameni.
Sfat dur.Nu te mai gandi cum sa ajungi tu sus, gandeste-te ce contributie poti sa aduci tu in lumea asta, ca viata e imprevizibila si nu vrei sa te trezesti peste 20 de ani "mereu respinsa" pentru ca ai stat sa visezi in loc sa traiesti.
Bun. Și mai departe? Job, oportunități, ceva la astea? Pe ejobs, BestJobs, myjob s-ar găsi pe ceea ce m-am perfecționat? Nu angajează nimeni instrumentiști sau artiști grafici.
Ideea e ca asta ar trebui sa vina pe un plan secundar.
Te angajezi o perioada pe ce ai terminat facultatea, sau, daca consideri ca nu iti ajung banii, pleci in afara.
Din cele 8 ore ramase pentru tine, aloci cateva sa te perfectionezi pe hobby-ul care iti place si, dupa 1-2-3-4-5 ani (depinde cat de mult efort depui) incerci diferite platforme sa te faci cunoscuta.
Greșit, muncești pentru patron in primul rand, nu pentru tine!
Da, pentru că în regimul de economie capitalist se cere ca fiecare să fie independent de stat, și toți caută mână de muncă ușoară, de încredere, și profitabilă. Din acest cuvânt "fiecare" se transformă în "afacere", dintre care un număr de persoane deține acea afacere prin "ownership". Afacerea se luptă pentru a se menține sau a câștiga împotriva competiției prin a crește cererea și oferta mai mult și mai inteligent decât competiția. Noi, "pleava societății", angajații, suntem supozitoarele care ajută afacerea să se mențină, și pentru a bate competiția (dacă nu noi, vor fi alții / daca nu alții, atunci vor fi alții din alte țări / dacă nici ei, atunci vor fi mașinăriile - AI). Progresul și competiția sunt pe locul 1 de importanță, în timp ce serviciile și produsele rămân pe locul 2; clienții sunt pe locul 3; iar angajații... depinde de fiecare, fie pe locul 4, fie pe locul 100.
Care-i treaba cu "job-ul ca o sclavie"? Păi, din aproape 7.9 miliarde de oameni, să spunem că fiecare individ este ca o proprie afacere (afacere la propriu, sau self marketing prin CV), produce ceva pe care îl vinde pe altceva, și cumpără din nou pentru a continua să producă. Numai că nu prea se poate face așa ceva, e complicat, și foarte complex, și unora le este lene și/sau poate nu știu cum, deci este mai ușor să lucreze într-o afacere. Din numărul de 7.9 miliarde de indivizi, cu potential de afacere, se reduce poate la 1 miliard de afaceri formate de un colectiv, unde lucrează atâția oameni, și până la urmă te lupți să te menții pe post, și să crești, în competiție cu alții (pentru că giganții, cel puțin, nu duc niciodată lipsă, mai ales dacă piața locurilor de muncă este structurată numai după anumite criterii, și numai câteva tipuri de locuri de muncă, adică domeniul de vânzări, call center, tehnic, restaurante, electric, și altele, în timp ce tu ai studiat domeniul uman); iar afacerea în sine se luptă să se mențină pe piață, împotriva competiției.
Chiar și asa, în sistemul capitalist sau cel comunist sau oricare alt sistem, ești pus jos indiferent, prin vorba veche: "Ești copil, ești începător, nu știi multe, ba chiar nimic, iar noi care am învățat mai multe, și avem experiențe de muncă mai avansate, știm mai multe decât tine. Deci, să înveți tu ce am învățat noi, și vorbim mai multe." Acest lucru are posibilitatea de a crea o reacție în lanț în care se încurajează mai mult "ÎNVĂȚAREA LA LOCUL DE MUNCĂ" față de studiul de la facultate, plus ideea veche "ȘCOALA ȘI FACULTATEA NU TE PREGĂTESC PENTRU MUNCĂ, ci doar te învață anumite lucruri, și cum înveți depinde numai de tine; și cum te pregătești pentru muncă depinde numai de tine (self marketing pentru CV)". Pentru că, în regimul capitalist se cere ca fiecare să facă progres în mod individual sau ajutor prin a primi ceva înapoi, pentru că până la urmă este libertatea de a face ce vrei; sau aproape libertatea de a face aproape ce vrei.
Da, este sclavie, pentru că lucrezi pentru altcineva, și pentru că nu știi prea multe lucruri, și pentru că întregul sistem este format pe ideea de afacere în mod colectiv, și pentru cei care știu mai multe, adică pentru "profesioniști", cum am spus mai sus; dar nu este chiar așa "sclavie" pentru că totuși ai libertatea să faci lucrurile tale, să-ți spui parerea, să intri, să pleci, etc, și primești salariu pentru timpul consumat și munca depusă - și alte beneficii, cum sunt în unele locuri de muncă (mancare gratis, bonuri, discount la ceva sau chiar gratis, etc, etc).
În sistemul capitalist, să fii sclav nu lucrezi pentru stat sau lupți impotriva statului (poate că da, dar mai puțin, nu știu, vreo 10%), ci lucrezi pentru companie, te lupți în competiție cu angajații, și ca afacere te lupți cu alte afaceri. Da, sclavie, pentru că supraviețuiești ca să nu ajungi pe stradă, fără mâncare, fără haine, ignorat de lume, și să nu mori.
Vrem nu vrem depindem unii de alții. Orice patron, manager și alte asemenea funcții de conducere nu ar fi nimic fără angajați, fără subordonați.În concluzie ei sunt ce sunt nu datorită inteligenței lor ci datorită celor ce pun în aplicare ideile lor.
Urmareste pe Cristian Dascalu pe Youtube si asa aflii ce meserie. Daca ai cap, intr-un an sau doi investiti in a invata programare, te faci om, nu sluga la munca de jos. Acum depinde ce vrei si tu, daca ai ambitie si cap! Succes!
Vezi aici
https://www.youtube.com/......tps?/watch
https://www.youtube.com/......tps?/watch
Apropo, aia de la Wellcode dau o parte din bani inapoi pentru cursurile de invatat programare, in functie de performante.
https://wellcode.ro/wellcode-curs-gratuit-de-programare/
Mereu o sa existe oameni care o sa profite de cei slabi. De asta trebuie sa-ti alegi profesia cu cap, sa fii bun in ceea ce faci ca sa fii cautat tu de angajatori si sa fii greu de inlocuit.
Ai incercat sa te muti intr-un oras mai mare? Bucuresti sau Cluj.
Sunt din București
Ai LinkedIn?
L-am șters. Nu am avut nici o șansă. E loc numai pentru cei profesioniști.
Sânt sigur că toți care ați avut sau aveți loc de muncă ați primit celebra frază : cui nu-i place poate sa plece! Poți fi cel mai bun in domeniul in care lucrezi, e egal zero! Ba chiar e un motiv sa te elimine dacă ești priceput, deja reprezinți o amenințare pe plan profesional. Te da afara când are chef, sau atâta te sâcâie și te penalizează până pleci singur!
Am aflat de la un prieten că amicul său a lucrat la aceeași companie unde am lucrat și eu. Până și pentru el a fost canceros jobul, el care e cu mult mai priceput ca mine la testare de jocuri și PC in general. Dacă până și cei mai pricepuți...A plecat de acolo, acum muncește pe ceva mai pe calapodul lui. La el s-a prins ceva după ce a părăsit compania, a avut o portiță. La mine s-au închis toate cu lacăt cu tot.
Ei,nu e chiar așa,cauta și tu ceva mai simplu până apare ce vrei problema la tine e că te axezi doar pe un singur domeniu încearcă și altele, eu am lucrat in multe domenii de la maturat pe jos la făcut programe, și am constatat că ești mai relaxat într-un domeniu mai simplu, iar daca ulterior apare ceva in domeniul tau, aplici
Am încercat și la Rosal că numai suportam ideea de pierdere. Ce crezi? Nimic. Casier la Lidl sau Mega Image? Nimic. Femeie de servici? La fel. Eu tot explic aici de numai pot de nervi și toți înțelegeți pe dos! Că ești prea axată pe nu știu ce,că ești comoda, nu ai încredere în tine, că ești superficială, proastă s-a.m.d când de fapt eu sunt ghinionistă in ceea ce privește carieră, supraviețuire bănească!
Ceva imi spune ca nu ai fost niciodata nici sef, nici patron si nici nu ai excelat in vreun domeniu. Asa ca nu ai cum sa vezi lucrurile din perspectiva asta.
Scopul unei companii este sa faca bani. Banii sunt facuti de angajati competenti care produc valoare. Niciun sef sau patron nu are interesul sa dea afara angajati competenti care produc bani pentru companie si care sunt greu si scump de inlocuit. Din contra, toti se lupta sa-i pastreze si sa-i mentina fericiti.
Daca esti un angajat slab, care este la fel de usor de inlocuit ca un bec, nu este vina angajatorului. Este vina ta ca nu ai suficiente competente incat sa devii un angajat indispensabil.
Ai dreptate,acum nu mai excelez in nici un domeniu,mi-am învățat lecția,excelezi devii un pericol pentru cei care nu știu nici scrie pai atunci sa lăsăm cazul meu,cum explici că un inginer cu facultate,care și se pricepea a fost făcut să plece,i-a facut referate că nu știe lucra,l-a penalizat la salar,iar daca nu pleca urmă să îl acuze că sabotează utilajele,de colegul lui de birou care nu știa apăsa un buton pe care scrie START,și respectivul lucrează acolo și acum,și profesional e varză nu știu în zona ta dar aici nu interesează pe nimeni că ești competent,cum ziceam, din contră vei fi eliminat companiile fac bani, pentru că orice copil care iese din școală știe lucra pe computer, birou, și chiar ca muncitor simplu, și crede-mă in fiecare an termină scoala foarte multi așa că sânt înlocuiți săptămânal
Așa e ești și ghinionista, însă va trebui sa tot încerci, in cele din urmă va apărea ceva pentru tine, daca o tii așa cu stresul asta în câteva luni nu-ți vei mai aminti la amiaza daca ai mâncat de dimineață, și nu o sa mai fi bună de nimic
Sunt așa de mai bine de 2 ani. Încă sunt zdravănă.
Asta e foarte bine, ești rezistenta trebuie sa recunoaștem doi ani e mult. Am colegi veniți din celălalt capăt de țară să lucreze aici pentru că erau într-o situație cam ca a ta încearcă și tu pe anunțuri din alte localități, județe, trebuie să apară ceva
Daca nici până la 32-33 de ani nu se va lega nimic...Mi-am *** toată viața.
Da fix, unii au fost ghinioniști toată existența lor, și pe la 50 a început să le meargă bine, acum sânt in pensie, n-au nici un stres și un an dacă îți merge bine va compensa pentru toți cei in care a fost greu
Si la 50 de ani voi scârțâi din toate încheieturile, nu voi mai putea face mare lucru, menopauză, probleme de sănătate...Da, sigur.Banii și distracția de pe.irma muncii mele NU VA FI ACEEASI CA LA TINEREȚE!
Deja după 30 oricum incepi sa scârțâi daca mergi la muncă zilnic, deci profita de timpul liber cat mai poți
Nu mă lasă vocile din capul meu să mă mai bucur de timpul liber(vocile adică gândurile). Sunt tot mai gălăgioase, mă consumă, au devenit imune și la mica doză de alcool.
Nu fac pentru că asta ar însemna să mă mut. Unde să mă mut? Îmi dau ei garsonieră? Locuiesc în cort printre blocuri? Hai să fim serioși, nu funcționează.
Asta ziceam, daca o tii tot așa o să o iei razna
Mult numai am. Asta e, mai sunt și persoane pierdute.
Da, e adevărat, asta înseamnă șefi și ierarhii! Marea majoritate a oamenilor au stăpâni o viață întreagă. Prea putini vor sa se elibereze și prea putini încearcă să facă ceva sa se elibereze. Majoritatea zic că vai nu e sclavie daca au un stăpân (pardon șef) bun. Adevărul e că tot aia e!
Depinde ce te pune stapanul tau sa faci. Daca are chef sa te trateze ca un sclav ii tratezi si tu nevasta ca o sclava
De exemplu maicamea lucreaza la o fabrica si efectiv in fiecare zi se plange ca e greu ca nu mai rezista ca tipa sefi dar nu face nimic sa isi schimbe jobul desi exesita inca o fabrica in zona care plateste mai bine si din auzite e mai usor insa ea se teme de schimbare.Si de exemplu eu sunt a 12 si se plange ca ma intretine si pe mine la 19 ani dar eu i-am zis cand am facut 18 ani ca ma las de liceu sa ma angajez insa ea nu m-a lasat insa de comentat tot comenteaza ca nu muncesc.Eu vara asta am muncit si nu mia xis nimic iar cand am inceput liceul gata ca sunt trantor ca nu muncesc etc.
Alexsb20 întreabă: