Oh, scuze, eu asa imi aminteam.
Ba chiar imi imaginam ca tocmai ti-ai inceput cariera... Sunt total surprins.
Pe mine ma intereseaza cateva detalii despre cum se completeaza Declaratia 208 privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal.
1. Se trec contractele cu pret peste 450.000 lei in care vanzatorul e firma? Cineva spunea ca nu se trec pentru ca biroul notarial nu incaseaza impozit de la firme deoarece au contabilitatea lor proprie si platesc ei direct de stat.
2. Se trec contractele care au pret sub pretul de evaluare? Am auzit diverse pareri. Ba ca se trec in declaratia 208 alaturi de contractele cu impozit, ba ca se trec separat pe alta lista, ba ca nu se mai declara la ANAF aceste contracte. Se declara sau nu? Daca da in ce format?
3. Ce includ taxele notariale care se trec in declaratia 208? Care din următoarele: onorariu notarial, taxele de intabulare, taxa de extras de autentificare, impozit? (Mentionez ca impozitul e calculat automat in alta rubrica in functie de pretul declarat).
Eu stiam ca esti veteran in domeniul juridic dar dupa cat de bine te pricepi la citat articole credeam ca ai fost avocat sau consilier juridic. Nu m-am gândit la varianta cu notariatul. Pe mine aici m-ai surprins.
Nu stiu exact cum este acum, sunt pensionar de peste 9 ani.
Pentru informare este bine sa citesti prevederile privind acest impozit (art.111 si urm. din Codul fiscal si normele de aplicare la aceste articole), precum si instructiunile privind modul de completare a declaratiei.
Daca ai nelamuriri poti cere precizari de la ANAF.
Am lucrat la un notar public ultimii 4 ani inainte de pensie.
Daca am lucrat in domeniul juridic sigur ca am facut facultatea de drept, in urma cu mult timp.
emmmaaaaaaaaa întreabă:
LanguageMaster întreabă: