| CataCatalin994 a întrebat:

Este un avantaj sau un dezavantaj sa treci in CV ceea ce vrei sa faci pe viitor? Angajatorii vor vedea lucrul asta precum: " de ce sa-l angajam si sa-l formam p-asta sa fie tester de software cand el se pregateste si vrea sa-si faca o cariera ca si developer in x limbaj de programare pe viitor" sau precum: "e motivat, are planuri de viitor, apreciem ca ne spune ce are de gand"?

Sunt cu fratele meu la o terasa, discutam subiectul asta si suntem curiosi si de alte pareri.

8 răspunsuri:
| CataCatalin994 explică:

Fiecare are avantaje si dezavantaje, pe de o parte daca treci lucrul asta in C.V, potentialii angajatori au o privire de ansamblu mult mai buna asupra a cine esti si ce vrei, pe de alta parte unele firme iti vor da chix ca nu vor vrea sa te formeze ca tu pe viitor sa iti faci o cariera pe ceva cu care ei nici macar nu se ocupa, chiar daca e tot in industria IT.

| Georgiana0216 a răspuns:

Este cu dus si intors treaba asta. Poate fi in avantajul tau atat timp cat si angajatorul are aceeasi perspectiva, insa poate fi si un dezavantaj, atat timp cat angajatorul isi doreste altceva pentru viitorul angajat. Eu una m-as interesa foarte bine inainte referitor la firma, perspectivele ei, evolutia angajatilor care au lucrat pe posturi similare, iar daca perspectivele sunt similare, poti trece in cv, daca nu, eu una nu m-as risca, mai ales daca job-ul ar fi unul tentant.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Orice developer trebuie sa faca si teste.

| Speranta12 a răspuns:

Puteai sa ai oricare al job si sa doresti sa te dezvolti in oricare alt domeniu. La CV nu se trece ce vrei sa faci pe viitor. Ci doar functia vizata in compania respectiva. O sa te intrebe la interviu ce vrei sa faci pe viitor si acolo trebuie sa dezvolti raspunsul, nu in CV.

| siriusblack98 a răspuns:

Nisa de tester de software este foarte limitata ca sa nu ai si alte viziuni de viitor. Daca directorul are un IQ de macar 60 de puncte, o sa inteleaga lucrul acesta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate sa fie si un avantaj si un dezavantaj, dar cred ca cea mai buna decizie este sa fii cat mai selectiv/zgarcit/discret in informatii. Adica sa scrii in CV strictul necesar, si doar lucruruile despre care stii 100% ca o sa fie un avantaj. Gen sa scrii ce studii ai, sa scrii cat mai multe aptitudini (ambitios, responsabil, spirit de echipa, permis de conducere etc.) si orice altceva stii sigur ca ar da bine.
Planurile de viitor trebuie sa fie secrete. Nu e bine sa spui ce plan ai inainte sa il indeplinesti, pentru ca risti sa nu reusesti si lumea sa se bucure.
Si pe langa asta, poate angajatorul nu vrea pe cineva care are alte planuri de viitor, ca nu ai de unde sa stii ce ii trece aluia prin cap.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Testerii de produs au cu totul alte metodologii de testare. Tu ca developer de exemplu sa zicem ca lucrezi la o parte a engine-ului sonor al unui joc. Ce o sa faci, dupa fiecare compilare te apuci sa joci jocul? Cel mai probabil lucreaza toata lumea o saptamana-doua, apoi se modifica build-ul de testare, si testerii verifica si grafica, si sunetul, si tot ce mai e pe acolo...

| DeeaCarmen a răspuns:

De obicei nu prea se trece asa ceva in C.V. Unii mai intreaba unde te vezi peste 5 ani (aici multi considera o intrebare prosteasca).

Poti dicuta cu firma respectiva aceasta problema, sunt firme care iti pot da posibilitatea sa schimbi disciplina.
Sunt multe lucuri de luat in considerare, adica si orasul, ca daca esti din Bucuresti (cu oportunitati multe), poti sa sta un an ca tester, inveti separat programare in limbajul dorit si iti gasesti in alta parte de lucur