| alexandra257999xuny a întrebat:

Hei! Deci, fără deci laughing) Momentan stau în Iași în chirie(am terminat facultatea, nu mi-am dat licența și m-am angajat). Deocamdată mă mai ajută și părinții pentru că încă nu am primit primul salariu. Problema e că nu mai vreau să tot iau de la ei că nu e ca și cum sunt bogați, doar că am tot încercat să-mi găsesc ceva mai bun de lucru(momentan lucrez la Profi, salariu mic, mediu de lucru nașpa) și am tot încercat să-mi găsesc altceva, dar fără rezultate. Acum mă tot gândesc dacă ar trebui să mă întorc de tot acasă (să nu mai plătesc chirie, utilități, etc.) Nu știu, mă simt pierdută și fără speranță cumva, adică am tot ce-mi trebuie și cu toate astea mă simt foarte nasol pe interior. Orice sfat e bine primit. Zi bună!

8 răspunsuri:
| NisipLaMare a răspuns:

Oh.
Nu.
Iarasi.
Faci cum te indruma inima.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Sa stii ca Iasi e un oras fara oportunitati.
Preturile sunt mari, locurile de munca sunt putine si jalnice, slab platite + atmosfera comunista, rautacioasa.
Nu lua decizii cand te simti mai nasol, poate va fi ok cu Profi. Dar daca simti nevoia sa pleci dupa o perioada, in lipsa unor oportunitati, te sfatuiesc sa te intorci chiar si intr-un oras mic, decat sa stai in Iasi.
Incearca alte orase, cat mai la Vest. Atitudinea se schimba in bine, iar banii vin usor-usor.

| NisipLaMare a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Haide, sterge cuvantu ala inainte de "rautacioasa " nu este vina alora ca s-au adaptat sistemului.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru NisipLaMare):

Au ramas adaptati unui sistem cazut acum 30 de ani, cu jertfe.
Nu sterg nimic, duca-se in Rusia.

| haileewatson a răspuns:

1. Da-ti licenta
2. Angajeaza-te in domeniul facultatii (chiar daca nu te angajezi fix in domeniul facultatii, majoritatea job-urilor cer sa ai macar o diploma de licenta la dosar fiindca ii obliga Codul COR. E greu sa scapi de job-urile prost platite gen in supermarket etc. daca n-ai licenta)
3. Daca ramai in Iasi cauta o colega de apartament
4. Fa-ti un buget lunar si cauta sa iti suplimentezi sursele de venit.

Alternative:
- te muti inapoi cu ai tai 3-6 luni de zile ca sa mai strangi niste bani. Dar trebuie sa muncesti in continuare ca sa strangi acei bani. Daca parintii tai stau intr-un oras mic sau la sat, ce faci? unde vei munci?
- te muti intr-un oras cu mai multe posibilitati (cluj, Bucuresti)
- te apuci de invatat niste skill-uri cautate sau o meserie

| Diana237 a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Sunt total de acord cu tine în legătură cu Iașiul.

Răspuns utilizator avertizat
| Violleta2022 a răspuns:

Ia-ti licenta ca o facultate fara licenta nu valoreaza nimic si nici munca mai buna, sau mai bine platita nu vei gasi.
Intaorce-te acasa la parinti sa poti supravietuii si pune mana serios pe caret, sa iei amarata aia de licenta!