| DonEduardo a întrebat:

Hei, salut, TPU. Mie imi venea sa imi smulg parul din cap cand prin clasele primare aveam ca tema 10 de exercitii fiecare cu cate zeci de subpuncte, la fiecare doar schimbandu-se numerele. In rest, comlet acelasi lucru. Muncitorii din fabrici fac acelasi lucru simplu si repetitiv 9 ore pe zi, timp de aproximativ 50 de ani. cum de nu innebunesc?

Răspuns Câştigător
| StrongHeart a răspuns:

Oricum ceva e putred cu societatea noastra, daca unii ajung sa castige bani turnandu-si coca cola in cap pentru view-uri si altii sunt instalatori si strang tevile murdare ale altora.
E clar ca fiecare e liber sa faca ce vrea, stim ce trebuie sa facem, dar toti fugim de munca.Toti vor bani usor, sa fie impresari sau patroni si nu stiu nici sa isi scrie corect numele.
Alergam dupa bani, ce sunt banii? hartii de plastic sau un numar intr-un cont inventat de un bancher smecher.
Daca ai bani nu ma impresionezi.Ma impresionezi daca ai ceva in cap, stii ce vrei de la viata si faci ceva ce ma lasa cu gura cascata.Banii sunt o unealta, nu trebuie sa ne vindem sufletul pentru ei.
Eu asa cred, poate altii nu sunt de acord cu ce zic, fiecare vede realitatea in felul lui.Eu cred ca libertatea e cea mai importanta si mai cred si ca poti sa muncesti de la 8 la 5 si sa fii liber, totul tine de mentalitate.

14 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pentru ca munca fizica difera de munca mentala ca sa ii zic asa.

| andrenein a răspuns:

Sunt oameni carora le place aceasta rutina, aceasta monotonie.
În principiu odata ce simți ca înnebunesti la locul de munca înseamnă că nu îți mai priește și e indicat sa schimbi.
Depinde mult și de alți factori oricum.
Personal îmi plăceau exercitiile repetitive deoarece învățam mai repede informația în timp ce inganam rezolvarea.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Devin roboți, adică fără minte. Dacă nu mai ai minte, nu ai de ce să înebunești.

| mgtow a răspuns:

Au nevoie de bani sa supravietuiasca. Nebunia vine de la bautura si droguri

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Viata se rezuma la monotonie, cand esti tanar crezi ca poti muta muntii din loc, dupa un timp te prinde lenea, oboseala.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Daca faci un lucru din placere nu te plictisești niciodată, darămite sa innebunesti.

| RKBlue a răspuns:

Sunt mai multe motive...
Unora le place ce fac(cam greu de crezut,dar stiu cazuri),altii isi pun fericirea deoparte pentru a castiga acei bani.
Unora le place stabilitatea, altora nu le pasa ce fac, ajung sa se detaseze emotional si psihic din anumite puncte de vedere.
Munca fizica nu e insa ca cea psihica.
Una e sa fi contabil si alta e sa fi muncitor(as plati oricand si in orice circumstante mai mult un contabil decat un muncitor, de exemplu. Contabilitatea este ca o moarte lenta uneori, chiar si daca-ti place ce faci.Ai nevoie de multa rabdare, de multe ori trebuie sa te descurci cand nu coopereaza oameni din diferite departamente, sa rabzi o gramada de r@hat de la sefi, colegi, etc care iti fac nervii praf.)
Dar conteaza si daca si cum iti faci treaba.La noi jumatate din oamenii care muncesc, muncesc de suprafata si slab, fara sa-si dea interesul sa faca ceea ce fac bine.
Daca m-ai pune sa fac zilnic acelasi lucru, fie fizic, fie psihic pentru 7-8-9 ore, m-ai ucide.Repetitia asta e super enervanta si ajunge sa te faca sa vrei sa-ti zdrobesti capul de toti peretii...

| Zuzu1991 a răspuns:

Sunt oameni care se adapteaza, si oameni carora chiar le place
depinde, de om
nu degeaba i se spune "munca de chinez", pentru ca chinezii nu au problema asta... in general

| Nimeni20192018 a răspuns:

Munca, nu-i ca matematica laughing)

| StrongHeart a răspuns:

Nu toti lucreaza 50 de ani in fabrica, dar aia care o fac, se obisnuiesc cu ideea ca viata e grea.Se multumesc cu putin, atata timp cat pot supravietui.
Ei cauta ceva in afara muncii care sa le satisfaca placerea, unii folosesc bautura, stiu un electrician care daca nu bea 5-10 beri,nu poate sa lucreze bine.
Mai stiu pe unii care lucreaza toata ziua la un fast food cu gandul la o biluta doua de heroina dupa program.
Altii sunt microbisti si fotbalul e singura lor bucurie,chiar si la munca,vorbesc doar despre meciuri.
Altii ca mine au boala cu muzica,cand ascult o melodie care imi place ma motiveaza sa merg mai departe. Poate lucrez si joburi care nu-mi plac,dar caut mereu sa invat mai multe,sa progresez cumva, sa nu raman toata viata intr-o rutina.
Munca e grea si urata daca nu ai un plan mai mare pentru viata ta.Dar sa-ti zic ceva, daca e ceva in viata asta care te face umil si sa apreciezi lucrurile mici, cu siguranta e munca.
Chiar si in fabrica(nu am lucrat, imi dau cu presupusul)daca ai atitudinea potrivita poti sa fi multumit cu produsul finit, cu faptul ca ai reusit sa faci ceva cu mainile tale, e o satisfactie acolo.
Castigi niste bani si faci ceva.Nu trebuie sa stai 50 de ani intr-un loc, daca nu iti place.Eu am plecat si din prima zi daca nu a fost de mine sau erau conditii urate, nu te obliga nimeni sa muncesti, o cam faci de nevoie si trebuie sa inveti sa iti dezvolti skillul de a face cu placere ceva ce urasti, ceea ce nu e usor.
Cand esti solicitat la maxim la munca, te bucuri si de un singur moment in care esti lasat in pace, o pauza de 10 minute e mana cereasca laughing
Daca te duce capul, lucrezi in fabrica dar esti ala care o proiecteaza, nu faci munca de robot, inveti matematica si fizica si te ocupi de asta si banii sunt frumosi la sfarsitul lunii.
Cred ca e o chestie de perspectiva, cum privesti munca.Majoritatea oamenilor o privesc ca pe o necesitate.
Eu sunt expert in stat degeaba, gandit la un milion de lucruri si sa nu fac nimic si am invatat un lurcu din toata vremea pierduta.
Omul fara munca, nu traieste.Lipsa ocupatiei e mult mai probabil sa te innebuneasca decat un program de 9 ore, asta iti garantez.
Nici prea multa munca nu e buna, am lucrat si program de 13h 2/2 si nici aia nu e viata, sa muncesti pentru altul' ca un sclav de te doare tot pana in maduva oaselor nu e solutia.
Trebuie sa vrei mai mult, trebuie sa tintesti mai sus, ca sa nu intri in depresie.Cred ca asta e viata, unii se adapteaza, altii nu, dar intr-un fel toti ajungem la munca, pentru ca nu toti avem norocul sa ne nastem bogati.Important e sa nu ajungi la munca de jos si daca ajungi sa nu te plangi si sa mergi mai departe,sa cauti altceva,pana iti gasesti locul in societate.
Dar pe scurt, nu exista o solutie, e greu pentru toti, multora nu le place munca, nici mie dar sunt nevoit sa ma obisnuiesc cu ea pentru ca munca e mult mai grea cand te plangi si te gandesti daca erai in alta parte, daca faceai altceva, stii ce? Daca faceai altceva te gandeai la altceva si tot asa.Asta e viata, e bine sa aspiri cat mai sus si sa nu lasi capul jos, sa nu ramai jos.
Viata se misca repede, trebuie sa te prinzi cum merg lucrurile si sa iti faci un viitor.Toti cautam ceva, dar nu prea stim ce.Toti suntem intr-o cautare.

| StrongHeart a răspuns:

Ne dam timpul in schimbul unor bani, e bine sa alegi ceva pentru care merita sa-ti pierzi timpul.

| DonEduardo explică (pentru StrongHeart):

Deci tu spui ca munca e o pierdere de timp?

| StrongHeart a răspuns (pentru DonEduardo):

Poate fi o pierdere de timp sau poate sa te ajute sa te dezvolti ca om. Spun doar ca trebuie sa alegem, vrem timp liber sau vrem bani.
E greu sa le ai pe amandoua.Trebuie sa te misti cu cap ca sa poti sa te bucuri de viata.
Unii isi iau 2 sau mai multe slujbe ca sa se descurce, altii stau pe ajutor social si asteapta cu mana intinsa.Nu e bine nici asa,nici asa.
E bine sa muncesti,dar nu doar ca sa supravietuiesti,sa muncesti pentru ca ai gasit ceva ce merita timpul tau, sa-ti faci banii si sa te dezvolti cat mai mult, pana ajungi sa controlezi tu jocul, nu sa te controleze el pe tine.
Orice poate fi o pierdere de timp, trebuie sa gasesti o cauza pentru care sa lupti, fie ca asta inseamna sa iti iei o slujba sau doua sau sa renunti la o slujba sau doua.Trebuie sa iti alegi bine momentele.E un moment in viata cand trebuie sa tragi din greu si un moment in care stai relaxat si te bucuri de roadele muncii.
Eu cred ca e important sa faci ce crezi tu ca e mai bine pentru tine pentru ca nimeni nu te ajuta, lumea asta e destul de rece, ori tragi tu pentru tine, ori cazi.Nu exista cale de scapare asa este sistemul.
Asa ca fie ca esti un om la birou si-ti castigi banii confortabil sau un meserias priceput care munceste din greu sau un luptator in ring sau un calugar care inalta rugaciuni,fa ceea ce iti aduce liniste in suflet si te ajuta sa supravietuiesti si sa iti traiesti viata cum consideri tu ca e mai bine.
Nu prea exista reguli,regulile le faci tu, toti jucam un joc in societate, toti ne complacem in rutina, toti cautam ceva sa ajungem mai sus, fie pe plan financiar, emotional sau in ce priveste sanatatea.Important ce e in viata? Sa nu ajungi la puscarie sau la spital sau sa iti pierzi mintile, sa ajuti pe cine poti si sa iti faci casa ta si banul tau si sa te bucuri de roadele muncii tale, oricare ar fi ea.
Viata e scurta, daca te prinzi din timp de cum functioneaza, poti sa te bucuri de ea, daca nu poti sa-ti irosesti ani facand ceva ce urasti.

| romeo78 a răspuns:

Pentru că este o diferență enormă între școală și locul de muncă.
La serviciu există o comunitate în care se râde, se socializează, munca se împarte.
Doar în România, școala este o tortură pentru elevi și în momentul de față după 31 de ani de la revoluție.
Legea de bază pentru școli este din anii '50, făcută după modelul sovietic, cei care conduceau România atunci.
Nimeni nu a schimbat decât superficial, nu profund această lege niciodată!
La școală un elev "înnebunește" dintr-un singur motiv, părinții săi! Părinți, care pun o presiune enormă asupra copilului, distrugând copilăria pentru a avea note de 10 sau aproape de 10.
La un loc de muncă nu există această presiune psihică privind un rezultat, o notă, precum se întâmplă cu școala.