| CrissNico a întrebat:


Acum ceva timp am pus o intrebare legata de cariera si cineva mi-a spus sa ma gandesc la ceea ce imi place sa fac si deci... m-am gandit. Si am nevoie de putin ajutorhappy
Imi place foarte mult sa ascult oameni, sa fiu inconjurata de ei, sa le ascult problemele, si primul job care mi-a venit in minte pe tema asta este cel de psiholog, acum marea problema :
Mie nu mi-a placut niciodata psihologia ca materie de studiat la scoala, deci e greu sa termini o astfel de facultate de psihologie? Ce ar trebui sa fac sa pot sa ajung psiholog?

Chiar am nevoie de raspunsuri serioase! Cel ce ma ajuta primeste FUNDA! :*

Răspuns Câştigător
| NimeniSiAtat a răspuns:

Nici mie nu mi-a placut psihologia in liceu, ma plictisea, dar, la fel ca si tine imi place sa ascult oamenii si sa ma straduiesc sa ii ajut la un fel asa ca m-am inscris la facultatea de psihologie. Acum am terminat anul 1 si nu mi se pare chiar asa naspa cum mi se parea in liceu. am dat un testulet la admitere si amintrat. iti recomand Titu Maiorescu din Bucuresti, este cea mai buna din Romania.

9 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

Păi psiholog p[oate devnii oricne face un curs de psihologie.Ca să devii profesor de psihologie trebuie să faci și modului pedagogic, în rest te poți angaja ca și psiholog la de exemplu un cabinet medical de medicina muncii, o școală de șoferi, etc.Psihologi nu e tot una cu Psihiatria.De asemenea poți încerca să te orientezi spre o meserie asemănătoare cum ar fi consultant de specialitate pe un domeniu care îți place mult mai mult decât psihologia.Și asta presupune să asculți problemele oamenilor, să fii înconjurată de oameni și apoi să le rezolvi problemele(din punct de vere profesional numai). Succes

| diaac a răspuns:

Buna.

Psihologia de liceu este practic mai mult o colectie de definitii ale proceselor psihice. Vei face asa ceva si prin facultate, dar in facultate se aprofundeaza materia mult mai mult. De-a lungul anilor de facultate, vei studia discipline cum sunt psihologia sociala, psihologia educationala, psihologia muncii si a organizatiilor, neuropsihologie, notiuni de psihoterapie etc. In facultate ai ocazia sa faci si practica, sa te implici in voluntariat in domeniu si poate sa si lucrezi ceva legat de interesele tale. Sunt si definitii de memorat, dar cu siguranta vei trece mult de nivelul de liceu si nu este acelasi lucru. E drept totusi ca este de invatat inainte de a putea practica. Daca pot sa te ajut cu o informatie anume despre cum este in facultate si cum e materia fata de cea din liceu, poti sa imi scrii.

Mult succes!

| diaac a răspuns (pentru DeyCj):

Nu prea e adevarat ca psiholog devine oricine face un curs de psihologie. Ca sa devii psiholog trebuie terminata facultatea, trebuie sa iti iei un atestat de la Colegiul Psihologilor si este nevoie de formare continua pe toata durata vietii profesionale ca sa ramai psiholog. Iar in unele domenii, cum ar fi psihoterapia sau consilierea, nu iti ajunge facultatea ci trebuie sa faci si un master sau o formare profesionala de baza inainte sa iti poti lua atestatul.

| DeyCj a răspuns (pentru diaac):

Eu șiam că și cu cursuri de Eurocor poți deveni psiholog.De asta am afirmat asta.Mersi de corecție. happy

| KodrutZ a răspuns (pentru DeyCj):

Cu alea de la Eurocor poti deveni tantalau certificat Eurocor.winking

| DeyCj a răspuns (pentru KodrutZ):

Corect.Știu multe cazuri de afoni cu diplome de Eurocor. whistling

| CrissNico explică (pentru NimeniSiAtat):

In ce consta testul de admitere?

| CrissNico explică (pentru diaac):

Da as vrea sa stiu cam cat de grea este materia avsnd in vedere ca mi-e nu prea imi place psihologia ca materie in sine, imi place mai mult partea practica a acestei discipline happy

| diaac a răspuns (pentru CrissNico):

Cred ca numai tu iti poti da seama cat de grea este materia pentru tine. Pentru mine anumite materii au fost ok, altele grele, iar cele care ma pasionau cu adevarat au fost chiar usoare. Sunt si lucruri practice de facut, dar din pacate la facultate (nivel de licenta) este mai multa teorie decat practica. Mult mai multa teorie. Ai putea sa iti gasesti tu aplicatii pentru teoria invatata, sa ii descoperi utilitatea practica daca asta te ajuta sa inveti.