Da, există șanse pentru cineva care nu este un fan al materiilor exacte să lucreze în cercetare dacă își dedică timpul și eforturile pentru a învăța și a se dezvolta în domeniul respectiv. Intrarea la o facultate la distanță sau privată și participarea la meditații serioase ar putea să-i ofere cunoștințele și abilitățile necesare pentru a lucra în cercetare.
În ceea ce privește domeniul cel mai fascinant pentru cercetare, acest lucru depinde în mare măsură de interesele individului. Fiecare dintre domeniile menționate - chimia, biologia, fizica, metafizica, biochimia, ingineria, astronomia și IT-ul - are potențialul să fie fascinant, în funcție de pasiunile și aptitudinile persoanei.
În România, cercetarea este în dezvoltare, iar în unele domenii se investește considerabil. Domeniile care beneficiază de investiții pot include IT-ul, tehnologia informației și comunicațiile, precum și biotehnologia și energiile regenerabile. Totuși, este adevărat că pentru invenții de amploare precum cele din industria de divertisment sau tehnologie, mulți cercetători se pot orienta spre colaborări internaționale sau pot căuta oportunități de lucru în afara țării.
Numai cercetător nu ai încercat să fii până acum.
O să fiu brutal de sincer cu riscul să te supăr. Nu ai nicio șansă în domeniul cercetării.
Axează-te pe ce știi deja, păstrează un job o perioadă mai îndelungată și o să-ți fie mai bine.
In Romania, cel mai interesant pentru cercetare in momentul asta ar fi psihiatria. Si nici sociologia n-ar fi chiar de aruncat la cos...
Ca sa faci cercetare, trebuie sa fii doxa de carte. Mai ales in domeniul in care vrei sa faci cercetare.
Dar, apropo, stii tu ce inseamna cercetare?
Stii ca in domeniul cercetarii (de toate felurile) cei care lucreaza sunt un fel de "dexteri" ce au cunoatere suficienta dar si IQ mare, sunt genul tocilarilor care aveau 10 pe linie, deci la toate "stiintele exacte" printre care parintele lor > matematica! dar la modul general sa vorbim de toate cazurile si toti oamenii care sunt acolo in acest domeniu vast "al cercetarii" ar fi gresit, eu am zis doar exemplificativ nu ca si postulat, in felul meu caracteristic cu elemente ironice, multi nu inteleg felul meu de a scrie pentru ca ei sunt robotei fara pricepere alta decat cea a cartilor pe care le citesc si nu le inteleg!
insa da, trebuie sa stii foarte multe notiuni de aceea am si zis ca cei de acolo sunt pe tiparul tocilarului cu medii mari, dar asta nu este totul!
totusi ai zis ceva de metafizica? unde se studiaza aceasta?
1. Da. 2. Fizica. Dacă vrei cercetare, emigrează în una din marile puteri, fie ea și Rusia.
Daca nu e "fan" in continuare? Sau nu a fost "fan" si acum este? Daca in continuare nu esti "fan" materii exacte, fara nici o suparare, dar un job in cercetare pe orice domeniu, nu este pentru tine. Pentru ca ce sa vezi, in acele job-uri vei gandi la fel de mult ca si cum te-ai gandi daca esti pus sa rezolvi functii si ecuatii la matematica si fizica.
Mie de exemplu, nu mi-au placut materiile de genul, pentru ca nu am avut profesori care sa-mi trezeasca interesul pentru aceste materii. Ei doar veneau la ore sictiriti, insirau problemele pe tabla si aveau dialog (la fel de sictirit ) doar cu cei care se chinuiau sa inteleaga materia oricum.
Insa de cand au aparut pe internet oameni entuziasmati si care stiu sa explice materiile pe intelesul tuturor (nu stiu daca au aparut si profesori de genul in scoli), si pozitia mea profesionala imi cere o facultate in domeniu, interesul meu a crescut si chiar as vrea si eu sa inteleg fizica si matematica. Deci pentru mine exista o sansa mica, dar exista pentru asa ceva. Insa pentru cineva care nu are interes nici macar acum, nu ai cum niciodata sa lucrezi in domeniu.
Nu îți face speranțe legate de cercetare. În România, practic este inexistentă, fiind subfinanțată și prost dotată
Păi ceea ce văd la Netflix?! Oameni care stau în laboratoare și fac muncă de "cercetare"?! )
Pe mine mă pasionează foarte mult doar sufletul și chestiile mai puțin vizibile ochiului liber și simțului primar. Cel care de la Creație i s-a susținut existența, dar nimeni nu l-a atins sau văzut vreodată și, totuși, de milenii oamenii au luat decizii cu acest numit "suflet" au ucis și făcut masacre. Au rănit și au fost răniți.
Deci cum să nu existe un suflet, acolo undeva?! Poate chiar unul colectiv, al Universului.
Păi nu cred că se cercetează, cu eprubeta și de astea Dar filosofii din vechi timpuri au pus bazele și au încercat să definească metafizica asta și să-i dea o formă și chiar să pună la rang tot de știință. Metafizica, alchimia și toate astea.
Eu una, pe astea aș dori să le studiez, metafizica clar și poate și ceva alchimie, dar din minimele mele cunoștințe, alchimia chiar are și nevoie de chimie și hocup-pocus eprubetic.
Dar metafizica e pentru mine.
Am auzit o tipă la TV ce vorbeafix despre subiecte din astea ezoterice și mistice ale "sufletului" și o zis că rușii sunt primii care au reușit prin nu știu ce metode să măsoare/cântărească sufletul, n-am reținut din păcate și nr gramelor sau kg spus de doamna, dar cert este că, oamenii chiar au studiat și astea.
Și chiar și naziștii au avut experimente din astea cringe și de care nu știu mulți, dar unele guri susțineau că Hitler de fapt ar fi ajuns la acea putere tot prin forțe oculte și că de altfel se ocupa cu astfel de practici obscure și că de altfel prin ceea ce au făcut, au făcut-o doar pentru experimente din astea bizare, ca să descopere nu știu ce, invizibil ochiului liber, dar existent, ceva numit metafizică și din sfera paranormalului, ba chiar și Freud și Jung, pare-se ar fi avut tot astfel de activități și așa au ajuns ei la teoriile lor.
Funny! So funny )
Dar mare adevăr grăiți! )
Chiar e un paradox la noi la românași, deși românașii încă trăiesc cu rușinea că e "rușine să meri la psihiatru" și chiar cu ostracizarea și stigmatul social "dar e nebun, că mere acolo" totuși tot noi românașii suntem cei mai nebuni din Univers, aș zice după americani, dar fie ) și deși tot noi blamăm oamenii nebuni, tot noi înebunim cel mai mult și ba chiar tot noi suntem primi care nu mai vrem să luptăm prin propriile forțe ci apelăm tot mai des la tratamente psihiatrice și aici nu mă refer numa' la cei care chiar au înebunit, dar chiar și insomniacii, le e mai simplu să dea 200 de lei pa un consult psihiatric și să ia un flaconaș de pastile pentru somn, decât să chiar încerce să rumege problemele care-i macină și să-și poată relua somnul natural de frumusețe.
Ba chiar am observat că până și în locul psihologiei, a luat amploare tot psihiatria. Deși psihiatrii recomandă ca pe lângă tratamentul, evident, sfânt, dar pacientul să continuie în paralel și cu terapia, indiferent de diagnosticul primit. Și cu toate astea oamenii susțin că dar la ce îi ajută psihologia, că mai repede se duc la un psihiatru și-a luat pastiluța și apoi gata, scapă ori de anxietate, ori de depresie, ori de episoadele psihotice și de delir. ) Și cu toate astea văd că pastila aia minune, le face felul doar pe moment și că ei cad într-un cerc vicios, că dacă nu le vor lua zilnic, veșnic degeaba, că boala tot acolo e și mai spre îmbătrânire tot ei se întreabă, dar de ce cu tratament luat cu sfințenie totuși boala s-a agravat. Păi și fără terapie, analiză interioară, sufletească, observare, îmbrățișare, iertare și acceptare, nu poți trece mai departe în viață și evident că băgând totul sub preș și adunând, tot adunând, la finalul vieții te întrebi, ca dar cum naiba cu n pastile luate, tu o iei din ce în ce mai mult razna.
La insomniaci de multe ori tine si de stilul de viata. Nu poti sa dormi? Ia baga mataluta apa si ceai in loc de cafea si cola, fugi vreo 5 km, sau nah, mergi vreo 7 daca nu 10, ca esti pulbere fizic si ai muri dupa 150 de metri de alergare, baga-te la somn intr-o camera fara tembelizor, fara telefon in brate, intunecata, si sa vezi tu ce frumos adormi si ce somn bun prinzi. Nu neg existenta unor cazuri unde chiar e nevoie de medic/medicatie, dar majoritatea romanilor au probleme de ale caror rezolvare sunt constienti, doar ca le e mai simplu sa stea si sa se plinga...
Daca stii doar din ceace vezi pe Netflix, inseamna ca nu stii nimc.
Mai cauta pe Wikipedia, pe site-urile diferitelor centre de cercetare si vei vedea ce inseamna si cata munca implica. Nu doar te uiti la ceva.