Si eu am fost tot la filologie, dar bilingv. faceam 4-5 ore de romana pe saptamana, matematica doar 2 ore pe saptamana si asta in clasa a 9 a si a 10-a. faceam 6 ore de engleza, 3 de franceza, 2 ore de latina,la latina invatam declinari, conjugam verbe, textele le traducea mai mult profageografie 2 ore, istorie 2-3, logica(a 9), psihologie(a 10-a), sociologie(a 11a), economie(a 12) cate o ora pe saptamana, dar aveam un prof nebun.si in rest faceam si materii usoare.intr-un an religie,altul desen, muzica, sport 2 ore pe saptamana.
Depinde de orasul si liceul unde vei merge,la filologie se face romana multa si limbi straine,depinde franceza,engleza, spaniola, faci matematica numai in clasa a 9 a si a10 a in rest mananci romana si limbile straine pe paine.Bafta multa.
La filologie vei invata latina iar italiana va depinde de liceul pe care il alegi.
Stiu ca se face latina, engleza, romana si franceza din greu cat despre italiana nu am auzit asa ceva am mai auzit de greaza la teologie da de italiana nup
Latina sigur. Varul meu care e clasa a11a face latina si inca multa. Face absolut tot ce tine de gramatica + traduceri.
Italiana faci daca ai facut si pana la liceu, iar daca in liceul respectiv nu se face italiana, cred ca te vor pune sa optezi pentru alta limba. Daca liceul permite, e posibil sa ai ca optiune sa faci italiana, chiar daca n-ai facut niciodata.
Latina o invetzi si in clasa 8
Ca sa-ti zic asa nu este obligatorie fiind si o limba moarta pe care n-o vorbeste nimeni
Am citit orarul clasei 9 si 10 la filologie as fi vrut sa tzio scriu dar n-am gasit-o si n-am vazut nicio latina
In cea ce priveste italiana
nu stiu de unde ai scos-o
La orice scoala trebuie sa invetzi minim 2 limbi straine Engleza -Franceza sau Engleza-Germana pe care ai invatat-o in scoala ta
Sper ca team ajutata
pa, pa
Eu sunt la profil de filologie. Materiile principale sunt: romana(de 4 ori pe saptamana), engleza(3 ore),franceza,logica,geografie,fizica, matematica, TIC(2 ore),o ora chimie,biologie, desen, muzica si educatie fizica. In ce priveste latina.la mine la liceu nu prea se pune baza.Am doar o ora pe saptamana. Sper ca te-am ajutat.:*