| Flo31 a întrebat:

Nu știu exact dacă e categoria bună dar nu mi-am dat seama unde sa pun întrebarea asta:
Poate sa îmi spună cineva cum e modelul și structura unui test psihologic pentru admiterea la politie? Sau unde as putea sa găsesc modele?

3 răspunsuri:
| alex635 a răspuns:

Daca te referi la Academia de Politie sa stii ca nu e un singur test psihologic. Sunt o serie de teste, din cate imi amintes undeva la 6. Unele sunt de inteligenta si au intrebari care cresc in dificultate, ideea aici e sa faci cat mai multe corect, nu se asteapta nimeni sa le poti termina pe toate. Altele o sa aiba intrebari de tipul da/nu. Aici poate sa apara aceeasi intrebare reformulata. Un exemplu ar fi daca ai cosmaruri des, daca te intelegi bine cu parintii, colegii, etc. Altele o sa fie de logica. Si totate testele astea variaza in functie de numarul de intrebari incepand de la 10, sa zicem si ajungand la vreo 90, in cazul celor cu da/nu la care se poate raspunde repede.Nu stiu cum e la scolile de agenti/subofiteri da banuiesc ca e cam la fel.

| Flo31 explică (pentru alex635):

Da, ma refeream la Academia de politie. Dar ce fel sunt întrebările la testele alea? Cam ce îți cere la ele? Adică cum as putea sa ma antrenez pentru ele? Ma refer la cele de inteligență.

| alex635 a răspuns (pentru Flo31):

Nu o sa gasesti subiecte pentru ca asta e ideea, sa vada pe moment cat esti de inteligen, ce caracter ai etc. Unele intrebari sunt de matematica, la altele trebuie sa aranjezi niste litere intr-o ordine si tu trebuie sa te prinzi de model. Si sunt multe, nu o sa ai timp sa le rezolvi pe toate, o sa iti alegi ce vrei sa rezolvi, ideea e sa le rezolvi bine, deci sa nu mergi pe principiul incercuiesc la intamplare ca poate nimeresc vreo cateva. Plus ca testele o sa fie analizate de un psiholog, si o sa fi sunat dupa sa ti se spuna daca ai trecut sau nu. Nu exista o "pregatire", daca te stresezi faci greseli simple si pici, daca esti o persoana calma care se stie controla o sa poti raspunde la intrebari si o sa treci