| numesiprenume0 a întrebat:

Persoana care este angajata cu contract de munca si solicita drepturile pe care le are ca si persoana cu dizabilitati, dar nu i se ofera, ce are de facut pentru a le obtine...
De exemplu am aplicat la un callcenter iar la interviu mi s-a zis ca nu o sa primesc (nu voi fi scutit de) impozitul pe venit in salariul net pentru ca sunt unele exceptii pentru care nu se ofera, iar aceasta firma face parte din exceptii. De asemenea nu mi s-a zis nimic despre sporul de 15% din salariul de baza pentru persoanele cu handicap.
Ma refer la ce demersuri trebuie facute pentru a obtine aceste sporuri. Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Sunt doua cai: una reclamatie la ITM si doi: conform legii ai dreptul (pe timpul cat esti angajat) la un proces fara taxa de timbru si taxa judiciara. Asa poti sa recuperezi ce n-ai primit din urma.

5 răspunsuri:
| MValentin a răspuns:

Da inteleg, dar aici nu o sa ma leg de etică ci de moralitate.
Tu ce înțelegi prin persoana cu handicap? Te invit sa devi invalid si sa beneficiezi de acele beneficii.
Ma gândesc aici si o anumita gelozie pe o persoana ce ar avea asa ceva, dar daca o iei logic 2% din toate joburile existente pot lucra si persoane cu handicap. Chiar tu persoana sanatoasa unde poti aplica practic oriunde plangi dupa acel 15%?

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru MValentin):

Daca citeai mai atent vedeai ca-i o persoana cu dizabilitati si nu-i mai urai sa devina (gest urat).

| numesiprenume0 explică (pentru MValentin):

Imi pare rau ca nu ai inteles ideea mesajului... acest subiect este cat se poate de serios

| MValentin a răspuns (pentru numesiprenume0):

Scuzele mele atunci, am citit de 2 ori si am inteles ca el nu are un handicap si vrea beneficiile unuia

| CodrutElian1990 a răspuns:

Adreseaza-te Casei de asigurari sociale cu o scrisoare pentru a te lamuri daca este adevarat. Poti si la ITM. Chiar daca esti angajata, ulterior poti sa obtii aceste drepturi. Daca nu, in instanta de judecata la tribunal, in contencios.
Nu mai exista separat taxa de timbru si taxa judiciara. Acum este o singura taxa: judiciara de timbru.
Procesele care au ca obiect probleme de munca si asigurari sociale sunt scutite de taxa judiciara de timbru. Ppoti sa-ti angajezi si un avocat, ca banii ii vei primi de la firma, in caz ca o sa castigi procesul.
Dar actiunea in instanta o poti face numai dupa angajare si cand ai dovada ca nu ti s-au acordat drepturile. Si inainte de a te documenta ca ceea ce a spus reprezentantul firmei nu este legel.