| Daniel2906 a întrebat:

Salut! Ai cazier "pătat" după o condamnare (cu suspendare in cazul meu) dar statul te vrea reintegrat cu aceast obstacol. îmi este rușine să duc cazierul la angajare plus că te respinge instant daca sunt și alți candidați care sunt "curați". Care firme sau ce fel de firme nu cer cazier la angajare? Niște sfaturi va rog! Am impresia că firmele românești abuzează mai mult de această opțiune comparativ cu cele străine din vest, sau?
Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| ioana748 a răspuns:

Https://www.aca.ro/......area-gdpr/

Depinde si ce doresti sa lucrezi pana reabilitezi situatia.
Fabrica, santier, curatenie, depozit, asezare marfa rafturi.
Doamne ajuta,

17 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Nu cred ca este vorba aici despre abuzul firmelor angajatoare in vreun fel cat este vorba despre a avea o certitudine fata de cei pe care-i angajezi ca si angajator!
Ce cred eu ca fiind prostie din parte angajatorilor romani? este urmatoarea speta, daca trebuie sa angajezi pe cineva ca manipulant marfa de exemplu si acela are cazier ca a condus sub influenta alcoolui sau stupefiantelor, tu de ce nu-l angajezi?
la polul opus, vrei sa te agajezi ca agent de paza dar tu ai agresat fizic o anumita persoana astfel incat ai primit condamnare in trecut, acum este justificat faptul ca angajatorul nu te va angaja!

Deci ei gresec ca nu angajeaza persoane ce au cazier "patat" pentru ca o fac raportandu-se la modul general! Daca ar fi corect, ar trebui sa se raporteze la faptele comise in trecut de cel care doreste sa se angajeze si atunci decizia de angajare sau de (ne)angajare sa se ia intr-un mod cat mai obiectiv!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Păi orice firma care dorește un angajat mereu se va asigura că angajatul împlinește cerințele săle asta se aplica in orice firma fie de la noi din țară România sau orice altă țară cazierul contează mult și mie la angajare un muncesc eu la firma asta care mă ocup expediata mărfurile și încărcare lor în camioane ambalarea lor tot...mai multe. mai întrebată din prima ai cazier turcule? Eu i-am spus că nu am așa ceva poate să mă caute în baza de date după buletin îți iese totul nu merge ori cât ai minți la un control după buletin in sistemul poliției te găsește dacă încerci să-i minți cu ceva și da contează enorm de mult daca ai sa nu cazierul pătat la un loc de muncă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bine înțeles că depinde și fapta daca ai făcut o fată gen Doamne ferește de sa iei viața sau sal bați pe un om până la moartea Doamne ferește atunci e grav...

| adryang78 a răspuns:

Capul face, capul trage, știi cum e vorba. Nu te judec și n-o zic cu răutate. Nu știu în ce împrejurări ai călcat strâmb. Dar, dacă ai făcut-o, trebuie să ți-o asumi, n-ai încotro.
Sincer, eu am lucrat numai la privat, sunt în câmpul muncii de peste 20 de ani. Nu mi s-a cerut niciodată cazier.
În privința firmelor, îți spun cu siguranță că nu firma contează, ci omul. Omul care ești tu și omul cu care discuți despre angajare. Unii sunt mai elastici în gândire și știu să vadă potențialul, chiar dacă au reticențe, iar tu trebuie să dovedești că ai învățat din greșeli.
Succes și s-auzim numai de bine. happy

| TimberWolf a răspuns:

Din cate stiu eu se va sterge suspendarea din cazier dar trebuie sa treca perioada respectiva cati ani ti-a dat? 3? 5?

| Simpatic a răspuns (pentru TimberWolf):

Da, este in functie de "reabilitare", ce este reabilitarea? o sa iti dau de pe net cateva informatii >> rabilitarea este o instituție de drept penal care are rolul de a înlătura, în anumite condiții expres menționate în codul penal, consecințele condamnării unei persoane care a săvârșit o infracțiune.

Reabilitarea poate fi cerută pentru orice condamnare indiferent de gravitatea faptei săvârșite dar numai după trecerea unor termene prevăzure expres în art.166 Cod penal

Astfel, potrivit lit. a) termenul este de 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depăşeşte 5 ani; lit b) 5 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani; lit c) 7 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani sau în cazul pedepsei detențiunii pe viață, comutată sau înlocuită cu pedeapsa închisorii, lit d) 10 ani, în cazul condamnării la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, considerată executată ca urmare a graţierii, a împlinirii termenului de prescripţie, a executării pedepsei sau a liberării condiționate.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cazierul pătat il ai din vina ta, tu stii ce ai facut, trebuia sa iti fie rusine înainte sa faci ceea ce ai facut de ai ajuns in puscarie si ai cazier, ce ai facut ai furat?

Bula
| Bula a răspuns:

Este bine sa spui de condamnare inainte, decat sa se afle dupa angajare!
Cazier curat se cere unde se lureaza cu bani, valori, acte.
Nu prea se cere cazierul (eventual foarte rar) in ateliere de prestare, unde conteaza cata meserie cunostii si la ce nivel.

| Violleta2022 a răspuns:

Firmele care angajeaza fara cazier sunt cele fara risc de securitate sau fara contact cu banii sau marfa: in constructii, agricultura, gradini, depozite de fiare sau caramizi samd.
Firmele din Romania nu abuzeaza deloc de aceste optiuni, dimpotriva, daca chiar lejeri daca nu intri in contact direct cu casade banis au cu gestiunea unui magazin, pe cand in strainatate sunt extrem de exigenti.

| Daniel2906 explică (pentru Bula):

Mulțumesc. Din moment ce nu îl cer înseamnă că nu îi interesează și merg pe ideea și principiul că cei cu condamnări trebuie să se reintegreze. Dacă îl cere nu te poți angaja fără el...deci nu văd de ce să spui. Dacă nu cer la angajare nici mai târziu nu o să fie curioși de el.

| Daniel2906 explică (pentru Simpatic):

Avocatul meu spune că este o discriminare și nu contează ce ai făcut, atâta timp cât ți-ai îndeplinit obligațiile condamnării, cazierul este o piedică în calea reintegrări. În alte țări se încurajează reintegrarea nu se pune piedică. Dacă am condus băut și vreau să lucrez ca șofer ce are? Se presupune ca mi-am învățat lecția. În teorie există o "primă dată" pentru oricine, poți să conduci băut și după angajare, daca tot e să o comiți.

| Daniel2906 explică (pentru Violleta2022):

In constructii este marfă pretioasa pe care poti sa o furi iar in strainatate se incurajeaza reintegrarea..doar la noi in est suntem mai inapoiati dar mersi de răspuns

| Violleta2022 a răspuns (pentru Daniel2906):

Cum dumzneu sa furi sacul cu ciment, ca nu poti fugi cu el in spate dintr-un depozit, sau dintr-o zona de constructii, fara sa te vada cineva?

| Daniel2906 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Nu am ajuns in puscarie si nici nu o sa iti spun ce am facut, dar mi-am indeplinit obligatiile condamnării, drept urmare trebuie ca după pedeapsă să pot beneficia de oportunitatea reintegrarii in societate. Unul care nu se poate angaja din cauza asta este mai predispus sa o comita a2a oara. Care e scopul pedepsei, distrugerea vietii condamnatului sau reintegrarea lui(?)...ce gandire avem aici in est.

| Daniel2906 explică (pentru Violleta2022):

Se gasesc lucruri oriunde daca vrei, plus ca nu e vorba doar de furat, daca e sa o comiti, poti face multe la orice loc de munca

Bula
| Bula a răspuns (pentru Daniel2906):

Dupa ce se termina perioada de executare ("suspendare") poti cere reabilitarea prin instanta, precum si stergerea cazierului!

| Simpatic a răspuns (pentru Daniel2906):

Intr-un fel sau altul sunt de acord si cu cele ce le spui tu si cu ceea ce spune avocatul tau, din pacate realitatea nu este totdeauna logica sau dupa cum gandim noi ca ar fi bine in societate sa decurga lucrurile! de aceea in drept exista principiul dura lex, sed lex (din lb. lat.) legea e aspra, dar e lege!