Depinde de ce fel de ofițer este. Este ofițer activ pe echipe de intervenție, programul este 24 cu 48 de ore.
Este ofițer pasiv, echivalentul funcționarului public, adică are activitate doar la birou, programul este de 5 zile pe săptămână, sărbătorile legale, liber, weekend liber, program de lucru de 8 ore.
Dar, salariul este mult mai mic, deoarece lipsesc sporurile acordate cadrelor active de intervenție.
Trebuie să te hotărăști ce vrei să faci în viață: agricultură sau cariera de pompier.
Ambele nu se împacă.
Ca pompier oficial program de 24 de ore cu 48, neoficial ești în stare de alertă permanentă.
Iar, cât timp faci școala, academia militară, acasă vi doar în permisie, cam la lună.
Ca pompier, este riscant
Dar ca agricultor este liniștitor și mai ușor decât ca pompier
Cum a scris și romeo78, trebuie sa fi gata să pleci in misiune oricând ca pompier
Cei care lucrează ca pompieri cu grad de subofiţeri s-au instruit timp de doi în şcolile de profil şi sunt angajaţi la stat, iar salariile variază în funcţie de experienţa pe care o au în câmpul muncii, dar şi de specializarea pe care şi-au ales-o. Astfel, salariile acestora încep de la 1.100 de lei net pe lună şi pot ajunge până la 2.800 de net pe lună, plafonul maxim pe care îl poate atinge un pompier cu grad de subofiţer într-o unitate din Bucureşti sau Cluj, potrivit informaţiilor publicate pe site-urile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dealu Spirii" din Bucureşti şi cel al ISU Cluj.
"Intervalul de salarii pentru persoana care lucrează în țara România din categoria Agricultură, industria alimentară este de obicei din 1.216 RON (salariu minim ) la 3.323 RON (cea mai mare medie, salariul maxim real este mai mare)."