La ASE facultatea de management si apoi masterat pe management de proiect http://www.ase.ro/....../index.asp
sau la SNSPA, facultatea de comunicare si relatii publice si masterat pe management de proiecte http://www.snspa.ro/p/oferta-educationala
sau orice alta facultate vrei tu si cu curs dupa pe management de proiect. dezavantajul e ca e foarte greu sa gasesti o pozitie din asta speciala, manager de proiect poate fi numit oricine lucreaza undeva si i se da un proiect sa-l coordoneze si atunci i se spune manager de proiect. Ai avea avantaj eventual pentru angajarea la stat, pe la primarii, unde se fac proiectele cu finantare de la UE sau la firme private care se ocupa tot de astfel de proiecte, dar asta nu o sa mai dureze prea mult. Eu ti-as sugera sa faci o facultate si un masterat solid, pe un domeniu anume si apoi un curs suplimentar pentru management de proiect, asa ai cumva 2 sanse pentru angajari, te poti angaja undeva pe calificarea dobandita in facultate sau daca ai noroc si gasesti job pe asta ai cursul facut in plus de niste cunostinte solide, deci ai avea un avantaj suplimentar. succes!
trebuie sa urmezi sectia de management, la facultatile cu profil economic.
Avantajele si beneficiile sunt in general de ordin financiar, dezavantajele: stresul(termene limita), precum si munca sustinuta si ore peste program(program f solicitant).
acum depinde si unde vei lucra, la o firma multinationala, sau o firma mai mica.
Da, este vorba despre ce-ti spuneam eu in raspuns, despre managerierea unui proiect anume in cadrul unei firme si e vorba despre o pozitie pe scara profesionala mai mult, nu despre o calificare dobandita. si tot cum spuneam, asta ar trebui sa fie o calificare secundara. ce sa faci? faci ASE de exemplu cum spuneam, te angajezi pe un post de incepator si incet-incet capeti experienta pina ajungi sa poti fi manager de proiect, partea teoretica o stii dar punerea in practica e cea mai dificila intotdeauna, de-asta vor cu experienta. deci munca si rabdare
La ASE in general se da admitere la matematica si economie plus competenta lingvistica daca vrei sa mergi la una din sectiile cu studii in limbi straine. media e 50%-50% nota de la bac si nota de la testul de admitere. la SNSPA nu stiu exact, oricum de la anul se da examen peste tot si probabil o sa se schimbe multe, nu stiu daca mai ramane chestia cu nota de la bac in vreun fel. ti-am dat linkul, poate le dai un telefon si-i intrebi.
Essence întreabă: