Dupa ce termini liceul, cu diploma de bacalaureat, va trebui sa reusesti la admitere si sa faci o scoala de subofiteri.
Imi pare rau, dar nu am inteles. Am vorbit cu cineva de la Basarab I, si mi-a zis ca nu se poate face asa, trebuie sa fiu in cadrul armatei. La inscriere zice ca trebuie sa am "copia livretului militar si copie a ultimului contract cu MAPN". Presupun ca trebuie sa fiu soldat prima data, si dupa pot sa aplic pentru cursul acesta?
Stai linistit! Majoritatea subofiterilor au venit in armata dupa ce au dat Bacalaureatul. Sunt unii care au fost mai intai soldati-gradati profesionisti, au invatat si au dat diferenta. Deci: termini liceul, dai bacalaureatul si dai examen la scoala de subofiteri. In luna ianuarie mergi la CMJ (Centrul Militar Judetean) si te vor ajuta ei. Uite adresele CMJ-urilor: http://bit.ly/2zAX5GB Eu m-am dus la Academia Trupelor de Uscat Sibiu si nu mi-a trebuit livret, pentru ce ar trebui la subofiteri? Nu te lua dupa toti neavenitii care n-au facut armata. Daca mai ai intrebari sunt aici!
Nu este adevarat. Pentru a vedea ca este asa cum iti spun uita-te pe site-ul oficial al M.Ap.N., la Cariera militara, scoli de subofiteri.
De altfel am vazut ca si Salontanul, care a fost ofiter, ti-a spus la fel.