Nu cauta joburi de tipul,, fac orice''vei câștiga mereu minimul pe economie. Cauta specific la ce te pricepi real sa faci, chiar dacă începi cu mai puțin, dar inevitabil crești.
Fii ambițios și determinat, găsește-ți talentul/abilitatea și fa uz de el.
Eu personal, la începutul carierei mele, când am emigrat pentru prima data, am învățat o meserie total necunoscuta mie, câștigam minimul posibil, dar am început sa cresc, sa progresez, învățând lucruri noi, și cu următorul job, maream baremul, de exemplu la interviu ceream 5 euro în plus pe ora. Dar erau justificați și onest ceruți, eram deja mai experimentat și meritam mai mult.
Pana ajungi un expert și jonglezi cu joburile, îl vei cauta pe cel care oferă mai mult.
Cheers
Păi de ce nu-ți întrebi cunoștințele și vecinii care se laudă că e ușor? Poate au ei vreun secret.
Nu sunt prieten cu ei ii cunosc din vedere sau prieteni ai prietenilor si pe care i-am intrebat mi au raspuns vag sau ironic gen cum mi ai raspuns tu mai bine ti vedeai de treaba ta
Dar întrebarea ta nu ți se pare că este extrem de vagă? Nici măcar nu ai spus ce știi să faci, ce calificări ai, ce experiență.
Deci ce răspuns concret ai vrea să primești?
Da, unii oameni își pot găsi cu ușurință joburi bune în afară. Dar în general aceștia sunt oamenii care au niște calificări foarte căutate.
Alți oameni nu-și pot găsi nimic pentru că nu știu să facă nimic. Bănuiesc că tu te încadrezi în categoria asta.
Dupa cum ti am spus mai bine iti vezi de treaba ta inainte sa deschizi gura esti vai de tine, majoritatea care i stiu nu au nici 10 clase sau stiu sa scrie iar eu am muncit in tarile mari Germania Olanda Spania munci grele care probabil nici ma ta nu ar facea fata dar tu
Faptul că ai muncit "munci grele" susține mai degrabă suspiciunea mea că nu ai nicio calificare.
Daca sunt tiristi sau sudori, isi gasesc foarte usor. Daca isi mai iau si nevestele cu ei, si muncesc si alea, chiria ajunge la un pret de nimic, deci bineinteles ca se castiga bani frumosi.
Intai trebuie sa cunosti limba oficiala, la nielconversational (avansat, B2).
Cauti in anunturi de job-uri, ce ti se potriveste si iei legatura cu ei.
Daca muncesti undeva greu, nu inseamna ca e si bine. Oamenii necalificati sunt primii care sunt sutati afara din locurile de munca in strainatate. Nu e ca in Romania, sa traga patronul de tine pana crapi. In tarile civilizate cum probabil ca ai si lucrat tu, si am lucrat si eu, locurile de munca cu oameni necalificati se fac de regula prin agentii de recrutare. Agentia respectiva recruteaza in masa oameni necalificati, si ei mai departe fac un contract de colaborare cu firma la care lucrezi tu. Doar ca tu, nu lucrezi pentru firma aia. Tu lucrezi pentru agentia care te-a repartizat la acea firma. Si la final de sezon, cand firma nu mai are nevoie de atatia oameni, vorbeste cu agentia sa mai dea afara din oameni. Asa functioneaza lucrurile. Depinde de tine si de norocul tau daca ramai sau nu acolo mai mult timp sau permanent.
Eu la inceput am lucrat un an pentru agentia care facea recrutari la firma de retail ASOS in Anglia. Primele 4 luni s-a lucrat intensiv, de aia au si avut nevoie de oameni. Insa dupa perioada sarbatorilor cand vanzarile au scazut, agentia pentru care lucram eu, a decis sa dea afara 200 de oameni din 300 cati eram noi recrutati initial. Eu am avut avantajul sa cunosc limba la perfectie si sa ma bag in seama din timp cu oamenii de la agentie incat sa-mi fac pile si sa nu fiu dat afara printre acei 200 de oameni. Abia dupa un an de munca acolo si dupa mai multe incercari de a invata cat mai multe chestii vitale in acea firma, firma insasi a decis sa ma angajeze direct sub contractul lor. Si in felul asta am scapat de riscul de a nu fi dat afara atunci cand se facea restructurari in agentie.
Ce stii sa faci?
Trebuie sa fii meserias/specialist/profesionist pe felia ta si cu aia esti platit bine oriunde. Iar asta cere experienta.
Nu sezonier. Asta poate oricine.
3keen întreabă:
aksjsksbjsbs întreabă: