| Xulescu08 a întrebat:

Salut. De aproximativ 14 ani ma situez legal în câmpul muncii având contract de munca si plătind la stat taxele. Având diverse calificări am avut diverse locuri de munca, am trecut prin 38 de firme din județul Neamț si am observat o chestie privitoare la multi patroni si anume dânșii preferă să angajeze persoane cu obligații (căsătoriți având copii si/sau cu rate prin banci/ifn-uri) ulterior sa-i constranga prin amenințarea de concediere si obligandu-i sa lucreze peste normă si cu mult peste atribuțiilor fisei postului prezentată inițial. De asemenea am observat ca multi mint verbal la interviu ca ulterior (după ce cheltuiești pe fisa medicală de angajare) condițiile de munca sa se schimbe drastic. Prima intrebare : Ce părere aveți despre astfel de patroni? A doua intrebare : Considerati ca numele acestor firme ar trebui făcute publice pentru a fi evitate?

9 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

In principiu ai perfecta dreptate doar ca publicarea numelor firmelor poate sa-ti aduca probleme. Te pot da in judecata ca i-ai defaimat si daca n-ai dovezi... Si cu dovezi gasesc un judecator sa-l plateasca si te trezesti cu problema pe cap. Parerea mea este ca majoritatea patronilor sunt rahati si daca este unul mai bun da faliment. Am patit asta pe propria-mi piele. Am fost la un patron foarte bun si a dat faliment. Vai si amar!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce părere să avem? Nu te obligă nimeni să stai într-o firmă, dacă nu îți place.
Dacă faci o asemenea listă, firmele de pe ea te pot da în judecată pentru calomnie.

| isemilia a răspuns:

1. Nu este normal deloc ce fac ei.
2. Da, ar fi bine pentru toata lumea (mai putin pentru patroni, desigur)

| SmaraldAlbastru a răspuns:

Da, numele firmelor trebuie anunțate pe net, iar patronii trebuie reclamați la ITM.

| Panamax a răspuns:

38 de firme in 14 ani inseamna ca esti o adevarata pacoste.

| Xulescu08 explică (pentru Panamax):

Da, cred ca sunt. Slalom printre programe de 22 ore/zi 6 zile/săptămână, delegații pe țară fără diurnă în jur de cate o saptamana ca sofer ulterior cu atribuții de agent de vânzări încercând să repar greselile în comenzi ale adevăraților agenți de vanzari, angajat pe telecomunicatii contract pe ftth (fibra optica) am ajuns cu atribuții de dth, de la instalator sisteme paza si supraveghere am ajuns să suplinesc posturi de paza program 24 cu 24 la pachet cu instalațiile ce trebuiau efectuate pe parte de electric, s-a.m.d.

| Xulescu08 explică (pentru Panamax):

Una peste alta, cunosc un caz in interiorul unei firme ce se ocupa cu prelucrarea lemnului despre un individ abandonat de părinți care lucrează fără forme legale fiind cazat în incinta societății. Acel om e de prin Iași, buletin expirat de ani buni, nu poate găsi alt loc de munca fiindca nu il ia nimeni in locație ca sa-si reînnoiască buletinul. Patronul profita de asta si il foloseste, pe langa munca de la firmă si la treburile gospodărești de pe proprietatea lui oferindu-i din cand in cand o sumă de bani. Acel patron e foarte bisericos, culmea e ca i-am sugerat tot pe la o manastire sa caute pe cineva mai în vârstă, sa-i spuna povestea lui, poate reușește sa il ia in locație pentru a obține o carte de identitate noua contra ajutorului oferit de dansul prin munca de prin gospodărie ca soluție a problemei, citez pe dansul, "vreau un trai mai bun". Mai bine de jumătate din personalul acelei firme lucrează la negru din lipsa de alte locuri de munca pe o anumită arie (50km).

| Xulescu08 explică (pentru SmaraldAlbastru):

Unii au personal angajat strategic care la randul lor au rude în interiorul ITM-ului, în caz de eventuale controale sunt anunțați din timp si se pot evita amenzile. In caz de sesizare scrisă, se oferă un număr de ordine la acea sesizare (din spusele altora care au incercat) ulterior se face "uitată" acea hartie.

| Eireann a răspuns:

Nu stiu de Romania dar in UK exista un site (glassdoor.co.uk) unde gasesti informatii de genul asta. Reviewuri de la fosti angajati si actuali angajati sub protectia anonimatului.