| alzx17 a întrebat:

Salut! Doresc să urmez o carieră profesională în jandarmerie. Mi se pare că ar fi o meserie pe care aș face-o cu plăcere, având un instinct care mă îndeamnă să protejez. Sunt conștient că probabil nu asta ar fi meseria care mi-ar satisface placerea cel mai bine. Fiind destul de tânăr, aș căuta să văd opiniile unor oameni mai experimentați pe domeniul asta.
In concluzie, merită să practici meseria asta in România, mai ales daca ai face-o cu drag?

Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

"Mi se pare că ar fi o meserie pe care aș face-o cu plăcere, având un instinct care mă îndeamnă să protejez"

Și ce-ți va spune instinctul care "te îndeamnă să protejezi" atunci când vei primi ordin de la superiori să tragi cu gaze lacrimonege într-o mulțime în care sunt și copii care desenează cu creta pe asfalt (cum a fost pe 10 august 2018)?

9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu recomand jandarmeria.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Niciodată nu am fost jandarm.

| alzx17 explică (pentru anonim_4396):

Ce v-a făcut să renunțați la meserie? Nu cred că ar fi fost vorba de salariu, fiind unul bun pentru Romania.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru alzx17):

Nu am renunțat la meserie, am lucrat la alții.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru alzx17):

Dacă ești înalt încearcă la poliție.

| LisaJulie a răspuns:

Am o ruda care lucrează ca jandarm și îți pun sincer ca mai bine lucrezi ca polițiști având in vedere ca examenul este mai greu și ai dea face cu mai mulți dubioși decât in poliție

| ioana748 a răspuns:

Protejand pe unii vei rani pe altii.
Dar, este o activitate care iti aduce beneficii si daca te simti pregatit pentru ea, mult succes.

| alzx17 explică (pentru anonim_4396):

Am 183, oricum, orientarea mea sta in acest domeniu.
Mulțumesc mult pentru răspunsurile date!

| dullcat a răspuns:

Buna.E frumos cum gandesti, insa realitatea te va sfasia la propriu.Tu doar vei primi ordine, majoritatea nu prea pacifiste. Daca ai tendinte spre domenii umaniste/sociale care implica ingrijirea oamenilor, jandarmeria chiar nu ar trebui sa fie pe lista. Orice alegi, succes!