Nu e o rușine, de ce să fie?, dar contează dacă acțiunea ai premeditat-o cugetat sau nu. Dacă ai semnat un contract la un alt loc de muncă unde-ți place ceea ce faci, mediul de lucru, și modul cum se comporta șefii cu tine, asta ca să te asiguri că ai din ce trăi, ai făcut o alegere bună. Dacă ai demisionat și nu ai semnat un alt contract de muncă, eu cred că nu ai ales prea bine, pentru că continuitatea pe cartea de muncă contează foarte mult, atât pentru pensie cât și pentru alte beneficii, cum ar fi concediul de odihnă/maternitate, obținerea unui credit, ș.a.
De ce să fie rușinos? Era mai bine să te distrugi tu psihic sau să stai undeva să nu-ți placă? Nu este deloc o rușine, ba, din contră, ți-ai făcut singur un bine, o să găsești alt loc de muncă.
Iar despre cei din anturajul sau de prin preajma ta care vor comenta în sens negativ la asta, să te doară undeva de ce zic.
Salut.Multumesc mult pentru răspuns.Nu am semnat alt contract, nu am găsit alt loc de muncă, dar cred că voi căuta anul viitor ceva de muncă...
Nu, e dreptul tau. Nu inteleg de ce ar fi o rusine? Mai rusine ar trebui sa-ti fie sa stai sclav intr-un sistem sau job care nu-ti convine doar pentru ca,, ti-e frica'' sau alte prostii.
Nu este rusinos daca ai un motiv serios si intemeiat.
Dar daca nu-ti trebuiesc banii si nu are cine sa te intretina, poti sa zbori din job in job, pana gasesti unul care sa-ti placa si sa te plateasca foarte bine.
Acum ramane sa vedem, daca o sa gasesti asemenea job!
Un luptător adevărat trebuie să se ocupe în viață cu ceea ce-i place. Prieteni cu care nu vorbești? Înseamnă că cei cu care vorbeau nici nu-ți erau mari prieteni, pe cum credeau, vei găsi alt job cu alt colectiv. Și nu e nimic rău în asta, nu ești rob și nu ești obligat să fii mereu angajat acolo. Baftă!
Eu tot timpul am găsit la mica publicitate pe net un alt job.
Acuma depinde de dine dacă ai altă sursă de venit, în afară de șomaj(un venit foarte mic dar decât nimic e ok și ăla) la care ai dreptul dacă și numai dacă ai vechime le locul de muncă.
Te-ai gandit ca e rusinos pentru ca ai asociat demisia ta cu ideea de a nu face fata?
Nu trebuie sa te pricepi la orice, nu poti.
Nu e rusinos ca ti-ai dat demisia, e ceva normal sa pleci de unde nu iti convine.
Este dreptul tau legal, din orice motiv ai facut-o, nu e nimic rau sau rusinos in asta.
Fericirea ta este cea mai importanta. La un moment dat intrai in depresie daca continuai sa faci zi de zi acelasi lucru din obligatie si nu din placere.
Nu este rusinos.
Bravo tie! De ce sa lucrezi undeva care nu iti place si sa te imbolnavesti psihic si la 60 de ani sa ai alzheimer de la stres?