Cum dumnzeu va ajunge bucatar atunci, daca detesta scoala de bucatari care o face acum la profesionala?
Nici o sansa sa deschida vreun restaurant daca acum nu are chef sa puna mana serios sa invete bazele bucatariei, ca mai tarziu sa faca o profesie din asta.
Nu cred ca se poate sa ajunga bucatar. Cateva sanse sa deschida un restaurant, dar sa fie bucatar nu sunt ferm-convinsa ca va reusi.
Nu... am uitat sa mentionez ca el este la cv de mecanica si vrea sa ajunga bucatar
Ciao!
Intrebarile astea cu "un prieten" imi dau serios de gandit, daca acel prieten pe care il mentionezi nu esti chiar tu.
Apoi, din cate stiu eu, scolile profesionale nu mai exista. Au fost desfintate prin ordin de ministru acum cativa ani, destui de multi, de catre dna ministru al Educatiei, Abramburica, AKA in CI, Ecaterina Andronescu. Nu mai stiu nimic de soarta acestora de atunci.
In viata oricand poti sa faci cursuri de recalificare, daca nu iti place ce meserie ai imbratisat la un moment dat, si vezi atunci oportunitatile ce ti se deschid in fata ochilor.
Daca faci scoala de bucatar, asta nu inseamna automat ca trebuie sa ai restaurantul tau propriu. Poti lucra in restaurante, ca si bucatar sau pe vasele de croaziera. Aceasta poate fi baza unei bune si temeinice pregatiri profesionale, care sa te ajute in perspectiva, in viitor, sa avansezi profesional, si cine stie, intr-o zi sa ai un restaurant, daca asta doresti.
Daca vrea sa ajunga bucatar, trebuie sa invete bine bazele meseriei, la o scoala de nivel postliceal (sau cel putin la scoala profesionala de specialitate bucatar), unde invata atat teoria, cat si multa practica.
Evident, prima data va lucra ca ajutor bucatar, iar cu timpul va putea avansa la bucatar chef, sa obtina chiar si titlu Michelin.
Cand va fi chef, va avea suficienta experienta sa-si deschida o afacere proprie, daca se va simti in stare.
Fara scoala, fara cursuri de bucatar, nu va reusi. Si acolo se impun niste conditii.
Sa invete si sa se transfere.
Da, cursurile pe acest domeniu sunt scumpe.
Numai cu bani multi si extrem de multa experienta va putea sa-si deschida restaurant. De obicei, gatind bine, e apreciat de clientii care merg la restaurntul unde gateste. Si asa se face cunoscut si poate avea succes in afacerea proprie.
Exista scoli profesionale de bucatari, care nu te costa nimic.
Partea de business cu deschiderea restaurantului este un alt subiect si implica alte aspecte care nu au legatura cu a fi sau nu bucatar.
"Prietenul tau" poate sa se intereseze ce scoli profesionale de bucatari sunt in orasul tau si apoi sa faca un transfer acolo incepand de anul viitor, daca se incadreaza.
Fara scoala de bucatari esti gospodin, cum se spune in popor
Să devină bucătar, școală sau curs. Să deschidă un restaurant, afacere ce necesită bani.
Pai am mentionat in cazul in care nu reuseste sa se transfere omul la o scoala profesionala cu acel profil daca poate sa ajunga bucatar printr un curs cu bani si cat ar costa
Alexsb20 întreabă: