| Anonim53220 a întrebat:

Imi doresc foarte mult sa lucrez in marketing si vreau sa fac facultate in directia asta, dar ai mei nu prea sunt de acord din "lipsa locurilor de munca" cum spun ei. Este chiar atat de greu sa gasesti loc de munca pe domeniul acesta? Cum se numeste jobul efectiv, ca sa stiu cum sa caut mai usor pe Google. Va rog foarte frumos, daca nu sunteti familiarizati cu subiectul, nu raspundeti...am nevoie de raspunsuri ce sa ma ajute nu pareri in necunostinta de cauza

2 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Nu e imposibil dar ideea de baza este ca facultatile din tara scot multi mai multi absolventi de marketing decat cere piata fortei de munca asadar este dificil o data pentru ca nu-s atat de multe joburi, si apoi pentru ca e mare competitia pe ele.

Acum, depide de tine si cat de bine daca intelegi domeniul precum si daca te apuci sa faci ceva freelance din liceu/facultate ca mai apoi sa ai ceva in CV. Atunci e fezabila traiectoria, dar daca te astepti sa freci buha si dupa ce iti dai licenta sa iti cauti un loc de munca o sa dai cu capul de realitate.

Poti sa mergi pe o platforma gen best jobs si sa cauti dupa marketing si sa selectezi orasul dorit, o sa iti dea joburi related.

O alta problema e cu veniturile, chiar daca iti gasesti job in domeniu, salariul de inceput va fi destul de mic si nu va creste foarte repede. Asta e alta chestie care trebuie avuta in vedere.

Ideea cu orice job este ca veniturile sunt raportate la cati alti oameni ar putea face ceea ce faci tu. Daca raspunsul e ca ar fi foarte putini, atunci salariul e mare, nu conteaza domeniul, daca ar fi oricine care are 2 maini si e in scaun cu rotile, atunci e mic.

| Anonim53220 explică (pentru RoCkKiD):

Multumesc de sfaturi.