Dar asta era stiut foarte-foarte bine, de cel putin 10 ani incoace, facultatea nu vine cu job asigurat, fiindca facultatile au devenit un business foarte bun, unde tot prostul poate intra acum cu diploma de BAC si media 5-6, fara examen de admitere.
Din pacate, anual nu se creaza atat de multe joburi pe cat de multi termina facultatile, la care se adauga si cei din anii anteriori, care au terminat si nu si-au gasit job.
Singura solutie este sa te reprofilezi, pe asistenta medicala prin spitale, sau pe la clinici private, daca nu gasesti un medic stomatolog cu cabinet privat, care sa te ia pentru stagiatura sau ca asistent stomatolog.
Domnul Isus a spus: "Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate celelalte lucruri vi se vor da pe deasupra."
Așează-ți prioritățile după cuvântul Domnului, și vei vedea minuni în viața ta.
Caută pe Dumnezeu. Fii preocupat de lucrurile spirituale, de cunoașterea lui Dumnezeu, de mântuirea ta, și vei vedea că și sănătatea ta se va îmbunătăți; uși ți se vor deschide; te vei bucura iarăși de viață.
Dumnezeu este dragoste; prin caracterul Lui, El nu poate decât să ne iubească. Crezi asta citind din Biblie în fiecare dimineață câte un capitol. Când Îl vei cunoaște vei vedea că ceea ce spun este adevărat.
Noi toți trebuie să luptăm cu prejudecățile noastre, cu sentimente și gânduri înnăscute sau dobândite greșit față de Dumnezeu. Orice gând și orice sentiment negativ despre Dumnezeu nu poate fi de la Dumnezeu, și deci noi trebuie să luptăm cu toate acestea.
Noi trebuie să cedăm lui Dumnezeu și să zicem: "Doamne, în mâinile Tale mă încredințez. Ia Tu viața mea în mâinile Tale. Vezi Tu pe ce cale sunt, și du-mă pe calea veșniciei!"
Noi trebuie să luptăm cu Dumnezeu în sensul bun așa cum a luptat și Iacov, spunând zilnic lui Dumnezeu: "Nu Te voi lăsa până nu mă vei binecuvânta!"
Dumnezeu poate să ne salveze din orice situație; mai ales -repet- mai ales din situațiile în care noi ca oameni nu mai vedem nicio ieșire. Dar chiar dacă poate să facă asta, nu există decât o singură Cale prin care ne poate salva: Omul Isus Hristos. Pentru salvarea noastră și pentru că ne iubește Și-a dat Singurul Său Fiu, pentru că oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. Ca să avem nădejde și să nu fim deznădăjduiți.
Fii deci preocupat de aceste lucruri, de mântuirea ta, și vei vedea minuni în viața ta.
Interesant. Peste tot sunt anunturi cu angajari in cabinete dentare.
Daca spui ca esti asa de slab, ca nu prea ai cunostinte, bai bine te angajezi ca asistent. Aici e penurie mare. Si intre timp capeti experienta, faci vechime. Apoi mai vezi tu daca te descurci in meserie sau renunti de tot.
In plus, fara rezidentiat, ce vrei?
Oferte jenante de la angajatori? Pai scuze, in functie de pregatire si experienta.
Am citit si eu despre problema asta. Daca nu gasesti chiar nicaieri incearca cu rezidentiatul, dar acum cat mai e proaspat totul in capul tau, nu peste 10 ani. Locuri de munca se gasesc, cel putin daca vrei sa lucrezi la comision, desi e mic macar ai si tu un venit acolo. Eu cred ca nu ai cautat destul. Sau poate ai asteptari salariale prea mari. Nu ai cum din prima sa castigi mult, trebuie mai intai sa-ti formezi mana, sa capeti experienta. Stiu ca majoritatea clinicilor vor experienta dar du-te si tu la inceput pe niste bani putini pana le castigi increderea.
Mai e si varianta sa pleci in strainatate. Oricum vreo 70% din totalul de medici pleaca in strainatate, cica in Franta e usor de gasit de munca dar sunt si alte tari, in principiu toate din UE
Ii dai tu bani sa deschida cabinet? Numai un microscop de 20.000 euro
I-am dat doar o idee. N-am de unde să știu posibilitățile lui financiare sau ce potențial ajutor poate primi în sensul ăsta de la părinți sau prieteni.
Buna! Poti oricand sa incerci sa fii agent de vanzari pe domeniul tau (Recomand DoriotDent). Iti faci "intrarea" in cabinete, cunosti profesionisti in domeniu etc si poti sa lucrezi intr-un cabinet de acolo. Vin cu ideea asta ca sa folosesti, cat de cat, cunostintele invatate in facultate.
Problema ta este medicatia pe care o iei.
Chiar daca iti gasesti de munca, vei avea probleme de adaptare daca nu te poti concentra.
Mergi si discuta cu un psiholog, vezi ce poti remedia (rani, frici, comportamente) astfel incat sa reduci nevoia de medicatie.
Facultatea nu iti asigura locul de munca, trebuie sa il cauti. Sunt atatea cabinete particulare, sigur gasesti ceva unde poti invata meserie si sa capeti experienta.
Ca sa poti profesa liber nu trebuie sa iti faci rezidentiatul?
Oricum esti platit in anii aia.
Iei acest tratament pentru ca ai fost disgnosticat cu o boala... banuiesc ca schizofrenie.
Daca nu o sa poti profesa ca medic poti ca reprezentant medical, se plateste foarte bine.
Ce probleme ai de iei antidepresive? Știai ca uneori îți pot face chiar mai rău